Varadero

Iz wiki.potnik.si

Redakcija dne 16:58, 14. marec 2019 od Mirjam Kimovec (Pogovor | prispevki)

(prim) ← Starejša redakcija | poglejte trenutno redakcijo (prim) | Novejša redakcija → (prim)
Skoči na: navigacija, iskanje

Varadero je ekskluzivni del Kube, kjer lahko uživate v prečudovitih peščenih plažah, preživite čas v neštetih aktivnostih, vse to v luksuzu sredi v čas ujetega rajskega otoka Kube. Fantastično turkizno obarvano morje, nepregledno dolge peščene plaže z belim peskom naredijo Varadero raj za zaljubljence in hotelske turiste.

Samo dve uri oddaljen od Havane, je Varadero mesto, kjer se vam izpolnijo sanje. Idealno mesto tako za oddih na plaži s priljubljenim mojitom, kot za številne športne aktivnosti, izhodišče za mnoge izlete v neokrnjeno notranjost Kube.

Fotogalerija znamenitosti

Pomoč:Nalaganje slik

Potopisi

Kuba - salsa, Fidel Castro in starinski avti

Marko Popovič Preberite: Kuba - salsa, Fidel Castro in starinski avti
+ Dodaj svoj potopis

Najboljši potopisi bodo nagrajeni in objavljeni v najbolj brani slovenski potovalni e-reviji Potnik.si


Video turistični vodnik

Dolžina: 27:49 minut

Jezik: Angleščina

Za ogled na celotnem zaslonu kliknite na videu gumb [ ] skrajno desno spodaj.

Turistične destinacije in znamenitosti

Glavne atrakcije

  1. Varadero Beach: Ena najbolj znanih in lepih peščenih plaž ne samo na Kubi, ampak na svetu. Varadero Beach je raj ne samo za zaljubljence, ampak tudi za vse ostale obiskovalce rajskega otoka.
  2. Parque Josone: Park sredi Varadera, poln ptic, glasbe, botaničnih vrtov, jezer, mostov in drugega. Romantični kraj v centru mesta Varadero, kraj, ki ga ne smete zamuditi.
  3. Tropicana Matanzas: Obiščite najnovejšo Tropicano, najbolj slaven kubanski kabaret. 5 urna vizualna ekstaza polna plesa, glasbe in kubanske zgodovine.
  4. Seafari Cayo Blanco: Ekskurzija s katamaranom, snorklanje po koralah, zabava, glasba in kubanski koktejli v odprtem baru v Cajo Blancu. Plavate lahko z delfini, ali pa si ogledate enega izmed najbolj znanih delfinskih šovov v Delfinariu.
  5. Bellamar Caves: Obiščite najstarejšo turistično atrakcijo na Kubi, odprto za obiskovalce že od leta 1860. Jame Bellamar so neverjetne na oko in vsaj toliko velike, kolikor so impresivne.

Aktivnosti

-Potapljanje - Barracuda Diving Center: potapljanje v sklopu najboljšega in najbolj znanega potapljaškega centra v Varaderu. Sposodite si opremo in raziskujte podvodne jame in doživite nočno potapljanje.

-Skok s padalom: najbolj navdušujoče doživetje, če vas seveda ni strah višine. Oglejte si spektakularno okolico in plaže iz zraka.

-Igranje golfa: kljub temu, da ne gre za najbolj vzdrževano igrišče na svetu, lahko igralci golfa uživajo v miru in lepotah prvega kubanskega golf igrišča.

-Poleti s helikopterjem: za nekaj manj kot 200 konvertibilnih pesov (cca. 150€) lahko doživite Kubo v ruskiem M1-8 helikopterju.

Zemljevidi in geografija

Zemljevid

Zemljevid Varadero

Dinamični zemljevidi

Območja

Vreme in klima

Vremenska napoved in vreme v preteklih letih

Kdaj obiskati

Kuba ima tropsko podnebje, tako da jo je najprimerneje obiskati v času od decembra do maja, ko prevladujejo suhi in sončni dnevi. Od junija do novembra je potovanje odsvetovano zaradi velike vročine in možnosti hurikanov.

Zgodovina

Hrana

Pijača

Nakupovanje

Kultura

Festivali in dogodki

Jezik

Uradni jezik na Kubi je Španščina

Izobraževanje

Varnost

Koristne turistične informacije

Več podatkov na Wikipedia.si

Telekomunikacije

Telefonske in mobilne storitve

Internet

Prihod na destinacijo

Z letalom

Z avtobusom

Z avtom

Z vlakom

Z ladjo

Transport po destinaciji

Javni transport

Avto

Taxi

Kolo

Nenavadni načini transporta

Spanje in namestitev

Hoteli

Hostli

Kampiranje

Nadredna destinacija

 Informacije o državi: Kuba