Sončna obala: Razlika med redakcijama

Iz wiki.potnik.si

Skoči na: navigacija, iskanje
Vrstica 7: Vrstica 7:
 
Ob obali se nahaja veliko hotelov, restavracij (130 +), barov, nočnih klubov in barov z glasbo v živo. V zadnjih letih se je Sončna obala še razširila, pojavili so se novi hoteli in restavracije, prenovili so se pa skoraj vsi hoteli. Letno obišče letovišče več tisoč turistov.
 
Ob obali se nahaja veliko hotelov, restavracij (130 +), barov, nočnih klubov in barov z glasbo v živo. V zadnjih letih se je Sončna obala še razširila, pojavili so se novi hoteli in restavracije, prenovili so se pa skoraj vsi hoteli. Letno obišče letovišče več tisoč turistov.
  
[[Slika:Soncna-obala-nocna-panorama.jpg|600px|]]
+
[[Slika:Soncna-obala-nocna-panorama.jpg|800px|]]
  
 
<!-- SEO optimizacija za iskalnike  -->
 
<!-- SEO optimizacija za iskalnike  -->

Redakcija: 15:49, 13. marec 2019

Sončna obala je največje obmorsko letovišče v Bolgariji. Nahaja se na južnem delu Bolgarske riviere na črnomorski obali. Je izredno lepa, polkrožna obala, ki tvori prehod med Črnim morjem in gorami, ki se predvsem nahajajo severno od obale. Obala se nahaja približno 35 km severno od mesta Burgas, ki je drugo največje mesto na Bolgarski črnomorski obali. Mesto leži v občini Nessebar. Sončna obala je največje in najbolj popularno poletno obalno letovišče v Bolgariji. Ob plaži se nahaja več kot 800 hotelov, letovišče ponuja več kot 300,000 postelj.

Sončna obala je zelo turistično naravnoano območje Črnega morja. Je relativno novo letovišče, pojavilo se je leta 1960. Znano je po svoji gostoljubnosti, peščeni plaži, hotelih in lepem vremenu. Plaža je dolga 8km.

Sama turistična sezona ni ravno dolga. Konkretno se prične meseca maja, konča se v sredini septembra. Sončna obala je popularna destinacija srednješolcev, ki končujejo z šolskim letom. Letovišče se je skozi čas širilo. Danes plaža, ki je dolga več kilometrov in letovišče "združuje" mesta Nessebar in Sveti Vlas, ki se nahajata v bližini obale.

Ob obali se nahaja veliko hotelov, restavracij (130 +), barov, nočnih klubov in barov z glasbo v živo. V zadnjih letih se je Sončna obala še razširila, pojavili so se novi hoteli in restavracije, prenovili so se pa skoraj vsi hoteli. Letno obišče letovišče več tisoč turistov.

Soncna-obala-nocna-panorama.jpg

Fotogalerija znamenitosti


Pomoč:Nalaganje slik

Potopisi

+ Dodaj svoj potopis

Najboljši potopisi bodo nagrajeni in objavljeni v najbolj brani slovenski potovalni e-reviji Potnik.si


Video turistični vodnik

Dolžina: 3:13 min

Jezik: Angleščina

Za ogled na celotnem zaslonu kliknite na videu gumb [ ] skrajno desno spodaj.

Turistične destinacije in znamenitosti

Glavne atrakcije

Nassebar je mirna vas v bližini Sončne obale, ki nudi veliko atrakcij. Tukaj se nahaja veliko število restavracij, trgovinic, kioskov in otroški park. Kraj omogoča sprehajanje, ni prevelik, polotok je mogoče videti v samo enem dnevu. Destinacija je predvsem primerna za mirno potepanje in je bila opisana kot zelo prijetna in rustična. Domačini so prijazni in gostoljubni, okolica je urejena in še posebej zanimiva in privlačna. Vas je neokrnjena in zanimiva predvsem za obiskovalce, ki jih zanima zgodovinska destinacija. Vas je bila opisana kot zelo turistična. Dostop do vasi je omogočen z uporabo avtobusov. Nassebar je ena najpopularnejših destinacij, ki jih Sončna obala ponuja.

To je atrakcija postavljena na osnovi uganke. Obiskovalci se nahajajo v sobi, najti morajo način, kako pobegnejo iz te sobe, da to storijo morajo rešiti številne uganke. To je izredno popularna atrakcija. Veliko obiskovalcev se je udeleži večkrav, včasih v enem dnevu. Osebje je zelo prijazno, v nekaterih primerih se je potrebno najaviti pred obiskom.

Sončna obala je zanimiva destinacija za celotno družino. Primer atrakcije, ki je posebej prirejena temu je vodni park Action Aquapark. Obiskovalci pravijo, da je osebje zelo prijazno in da je obisk parka zelo prijeten in zabaven, še posebej, če je dan še posebej vroč. Park nudi veliko atrakcij, ki so seveda postavljene na osnovo predvsem premikajoče se vode. Vstopnice so relativno poceni, odvisno kje se kupijo. Park navadno ni popolnoma poln oziroma zaseden, možno se je udeležiti vseh atrakcij. Park ima tudi veliko trgovinic in restavracij.

Sončna obala je primerna lokacija za podjetje kot je Party Patrol. Podjetje se ukvarja z organizacijo raznih dogodkov. Najbolj je znano po svojem potepanjem po barih na Sončni obali. Zabave so relativno poceni in obiskovalci so vedno zadovoljni. Je ena najpopularnejših atrakcij na sončni obali. Osebje je prijazno, zabave so dobro organizirane. Bari, ki sodelujejo pri zabavi so dobro izbrani, so kvalitetni. Zabave vključujejo ples, pijačo in razne zabavne igre. Zabave trajajo celo noč.

Sončna obala ima mnogo atrakcij, med atrakcije gotovo lahko štejemo restavracije in bare letovišča. Bubbles Beach Bar je dober primer. To je popularen bar/restavracija, ki se ponaša z dobro hrano in strežbo ter z razumnimi cenami, glede na količino že kupljeno so lahko tudi zastonj. Gosti so izredno zadovoljni. Bar se nahaja na severnem delu obale.

Party Crew obstaja že šest let, je skupina, ki se ukvarja z organizacijo zabav in potepanj po barih po Sončni obali. Party Crew organizira dogodke kot so "The Original Bar Craw", "Bubbles on The Beach", "Tattoo Party Boat" in “Neon Splash Paint Party”.

Party Crew

Sončna obala nudi vodene oglede okolice obale. Primer takšne atrakcije je Off Road Adventure. Gre se za potovanje v okolico Sončne obale, na potovanju je mogoče spoznati okolico in zgodovino kraja ter se udeležiti jahanja konjev, vožnje štirikolesnikov, lokostrelstva, piknika in kratkega predavanja o lokaciji in njeni zgodovini. Konča se pa z lenarjenjem na plaži. Je zelo popularna izbira za obiskovalce, ki želijo videti bližnjo notranjost države.

Off Road Adventure

Den Glade Viking je destinacije, ki je bila opisana kot najboljša diskoteka na Sončni obali. Znana je po celonočnih zabavah, prijaznimi gosti in osebjem, barom, cenovno ugodni pijači in hrani in po svoji popularnosti. Veliko obiskovalcev se odloči, da bo to destinacijo obiskalo večkrat v času svojega obiska Sončne obale.

Mexo Bar je bar na plaži in je eden izmed najpopularnejših destinacij na Sončni obali. Sončna obala je dolga in relativno ozka, Mexo Bar se nahaja v samem centru. Ponaša se z zagotovilom dobre strežbe in prijaznega osebja. Obiskovalci se odločijo, da bodo bar obiskali, da si oddahnejo od potepanja po Sončni obali. Ker se nahaja na obali so obiskovalci deležni izrednih pogledov na morje in okolico. Pijača je poceni, bar je znan po svojih cocktajlih.

Mexo Bar

Sončna obala prav tako ponuja zabaviščni park - Sunnz Beach Luna Park. Priporočena dolžina obiska je tri ure. Park je sestavljen iz veliko atrakcij, ki so primerne za odrasle in otroke. Sončna obala je ni najbolj primerna za otroke ponoči zaradi nočnega življenja. Park je cenovno ugodna atrakcija, osebje je prijazno in voljno pomagati tujcem.

Disco Orange je popularen nočni klub, ki pounuja veliko. Vsebuje osem barov in ima maksimalno kapaciteto 1500. Ocenjuje se kot kvalitetni nočni klub, klub je od časa svoje ustanovitve bil popolnoma prenovljen. V klubu velikokrat nastopajo zelo znani DJi. Znan je tudi po svoji tedenski "NeonSplash Paint Party".

Bedroom club, je nočni klub, ki se ponaša z kvalitetno glasbo. Je popularna destinacija za obiskovalce. Med dnevom je relativno prazen, razen restavracije, ki jo tudi vsebuje. Klub ponuje pogled na obalo.

Bedroom

Sončna obala ponuja veliko nočnih klubov, vsi se ponašajo z nizkimi cenami in prijaznim osebjem, RooM2 se od njih v tem pogledu ne razlikuje. Bar je znan po svoji pijači in glasbi ter celonočnih zabavah.

Hollister Food Music & Bar je bar, ki je primeren za otroke. Ponuja dostop za invalidske vozičke in veliko aktivnosti za mlajše in starejše otroke, ponaša se z dobro hrano in pijačo. V primerjavo z drugimi bari na Sončni obali, so cene hrane in pijače relativno drage.

Muzeji

Parki

 • Park Sea garden se nahaja v regiji Nessebar, od centra letovišča Sončna obala se nahaja približno 0.8 km.
 • V okolici Svetega Vlasa se nahaja park, ki je zelo blizu Sončne obala. Nahaja se severno od obale, oziroma primarnega letovišča.

Skriti kotički

 • V Svetem Vlasu se nahaja veliko zanimivih vil in drugih zgradb. Tam se tudi nahajajo restevracije z morskimi sadeži, ki so še posebej priporočene.

Izleti v okolici destinacije

Sončna obala se poteka od severa proti jugu. Na severu se nahaja vas Sveti Vlas na jugu pa Nessebar. Vredno si je ogledati okolico obale in potovati v notranjost države. Potovati je mogoče peš ali pa z avtomobilom. Na volju pa je tudi zelo popularna aktivnost, ki se imenuje Off Road Adventure - Beach Bulgaria. To je vodeno in organizirano potepanje po okolici Sončne obale. Gostom je na voljo tudi vožnja z štirikolesnimi vozili. Takšen ogled pa ponuja še jahanje, lokostrelstvo, streljanje z zračno puško/pištolo, vožnja v kočiji/kočijah, piknik in poležavanje na plaži.

Aktivnosti

Sončna obala ponuja veliko aktivnosti. Ne nudi samo poležavanje na plaži in potepanje po nočnih klubih. Aktivnosti se pojavljajo predvsem v obliki lunaparkov in vodnih parkov, vodnih športov, potovanje z ladjami, pohodi v notranjost, izleti v sosednja mesta in razni športi in drugi načini rekreacije.

Izleti v Nassebar in Sveti Vlas so priporočeni podnevi. Parascending je vodna aktivnost, ki se je lahko udeležijo obiskovalci. Prav tako se lahko udeležijo vožnje z "Bannana boats" ladjami. Najamejo se lahko "jet ski". V mestu Nassebar se lahko obiskovalci udeležijo potapljanja v šolah potaplanja, ki so temu namenjene - Nemo diving, Angel Diving. Ogled Svetega Vlasa je možen tudi z avtomobilom, avtomobili se lahko najamejo.

Zemljevidi in geografija

Zemljevid

Zemljevid obale Bolgarije

Dinamični zemljevidi

Območja

Sončna obala leži v provinci Burgas v občini Nessebar. Severno od letovišča se nahaja Sveti Vlas, južno pa se nahaja mesto Nessebar.

Vreme in klima

Sončna obala ima vlažno subtropsko podnebje. Povprečna letna temperatura je 14.4ºC. V poletnih mesecih se temperatura morja giba okoli 26ºC. Zime so mrzle, vetrovne in deževne. Kot samo ime letovišča pove, je kraj zelo sončen in primeren za obisk še posebej poleti. Poleti so povprečne najvišje temperature okoli 30ºC, to se največkrat pojavlja meseca avgusta.

Kdaj obiskati

Turistična sezona se začne meseca maja in konča sredi septembra. Priporočen čas obiska je nekje avgusta. Nekateri obiskovalci zelo radi obiščejo Sončno obalo v tem času ravno zaradi aktivnosti in nočnega življenja, ki je še posebej poudarjeno v tem času. Obisk kadarkoli v poletju je nasploh priporočen.

Zgodovina

Izgradnja letovišča Sončna obala se je pričelo leta 1958. Gradnja se je pričela pri Nessebarju pri dveh vodnjakih, ki sta v zgodovini zagotavljala pitno vodo za takratno prebivalstvo (v Srednjem veku).

Najbolj zgodovinsko zanimivo mesto v bližini je mesto Nessebar. Čez leta je Sončna obala postala bolj in bolj privlačna za turiste. Predvsem je privlačna za Nemce in Ruse ter druge ljudi, ki jo vidijo kot alternativa za Mediteransko morje.

Hrana

Sončna obala se nahaja v Bolgariji. Hrana v Bolgariji je pod močnim vplivom Turčije in Grčije. Zelo so popularni jogurt, lulanka, banitsa, shopska (solata), lyutenitsa (Ljutenica) in kuzunak (Cozonac). To so najbolj znane lokalne jedi. Jedi iz vzhoda se tudi najdejo v Bolgariji, na primer moussaka, gyuvech (Güveç) in baklava. V Bolgariji se je manj mesa povprečno, kot v Evropi. Solate so še posebej popularne.

Sončna obala ima veliko restavracij, ki strežejo veliko različnih vrst hrane od tradicionalnih jedi Bolgarije do Havajskih jedi. Obiskovalcem nikoli ne primanjkuje izbire. Cene so razumne, večina restavracij je lepo urejenih in so moderne. V nekaterih predelih, kot na primer na severu v Sveti Vlas so še posebej popularne ribje jedi in morski sadeži.

Pijača

Sončna obala je znana po nočnih pohodih po barih in zabavah na plaži. Pivske navade so navadno odvisne od obiskovalcev samih, lahko se jih opiše kot intenzivne, še posebej ponoči, zato noč ni idealen čas za sprehode z otroci. Bari in restavracije ponujajo vse vrste pijače, vse vrste piva so na voljo, gotovo so na voljo tiste vrste, ki so na voljo drugje po Evropi.

Vino v Bolgariji je znano po svojih vrstah: Traminer, Muskat in Mavrud. Država je velik proizvajalec vina, do leta 1989 je bila Bolgarija drugi največji izvoznik vina na svetu.. Rakia je tradicionalna pijača, ki se je prvič pojavila v 14. stoletju. Gre se za zelo popularno obliko žganja.

Nakupovanje

Sončna obala lahkotno skrbi za vsakodnevne potrebe svojih oblikovalcev. V letovišču se nahaja veliko število trgovin in supermarketov. Cene v teh trgovinah so navadno višje kot tiste v drugih mestih. Obiskovalcem je priporočeno, da pregledajo blago in da se s tem prepričajo, da je sveže. Sončna obala je turističen kraj, večina leta na tej ni veliko ljudi. Za večje nakupe se je možno zanesti na Penny Market, ki se nahaja pri krožišču med mestom Nessebar in Sončno obalo. Cene so polovične v primerjavi z trgovinami na Sončni obali.

Boulevard je območje ob sami obali, kjer se nahaja veliko stojnic in trgovin. Cene so zelo nizke ampak obiskovalci se pritožujejo, da je kvaliteta nezadovoljiva. Dogovarjanje za ceno navadno ni najboljša odločitev, trgovci se ne bodo pogajali. Valuta, ki je uporabljena je lev. Priporočeno je, da si obiskovalci, denar izmenjajo v hotelu, na recepciji ali pa v banki.

Kultura

Kulturna prestolnica regije je mesto Varna v katerem poteka veliko različnih kulturnih dogodkov med turistično sezono. V mestu Nessebar se nahaja muzej, namen katerega je tudi širiti kulturno osveščanje glede preteklosti kraja. V Varni je mogoče obiskati muzeje in galerije, možno si je ogledati umetniške predstave in glasbene koncerte ter se udeležiti tradicionalnih lokalnih sejmov.

Festivali in dogodki

Sončna obala je gostitelj mnogo različnih dogodkov med poletno turistično sezono. Pojavljajo se festivali, na katerih se igra elektronska glasba, pop glasba (koncerti) in lokalna folk glasba z tradicionalnim pleson.

 • May

St. Vlas Fair je sejem, ki se začne 2. maja. Na sejmu se veliko dogaja, obisk zagotavlja ogled koncertov, tradicionalnega plesa in ognjemeta. Festival se odvija v majhni ribiški vasi - Sveti Vlas severno od Sončne obale.

 • Junij

Poletni festival v Varni je festival, ki poteka v Varni - največjem mestu na obali Črnega morja v Bolgariji. Na festivalu poteka več kulturnih aktivnosti in mešanica tradicionalne folk glasbe in moderne glasbe.

 • Julij

St. Vlas International Regatta. Dogodek poteka vsako leto med 18. in 20. julijem v zalivu mesta Nessebar. Gre se za regatto jadralnih ladij. Na tem območju obale Črnega morja se nahajajo tudi najbolj razkošne ladje, ki jih je možno videti v katerikoli marini na tem morju.

 • Avgust

Festival Spirit of Burgas je eden izmed največjih glasbenih festivalov v Evropi. Nahaja se v mestu Burgas, 20km od Sončne obale. Igra se veliko različnih vrst glasbe.

 • Avgust/September

Varna International Film Festival je filmski festival, ki poteka Avgusta in Septembra v Varni.

 • Oktober

The Golden Dolphin International Puppet Theater Festival poteka vsako leto (od leta 1972). Je Bolgarska tradicijo. Gre se za lutkovni festival, primeren je za otroke. Prisotna so lutkovna podjetja iz celega sveta in iz Bolgarije.

Jezik

Sončna obala je popularna turistična destinacija. Na lokaciji se govori, v turistični sezoni veliko jezikov. Večina ljudi razume angleščino, nekateri hoteli, restavracije so nemškega in skandinavskega porekla. Uradni jezik pa je Bolgarščina. Komunikacija navadno ni težavna, skoraj vedno je mogoče najti nekoga, ki lahko pomaga pri sporazumevanju.

Izobraževanje

Sončna obala nima izobraževalnih ustanov. Bolgarski izobraževalni sistem je kakovosten. Država nudi brezplačno izobraževanje v osnovni in srednji šoli. Sistem je razdeljen v 12 razredov, 1 - 8 razredi so osnovnošolski, 9 - 12 razredi so srednješolski oziroma nastopajo na sekundarni ravni za razliko od primarne ravni, ki jo sestavljajo razredi nižji od 8. razreda.

Varnost

Sončna obala je relativno varna. Obiskovalci se vračajo večktrat. Potrebno je paziti na svojo denarnico in na osebne dokumente, predvsem ponoči na področjih, ki so polni gneče in na avtobusih in javnem transportu na splošno. Največja razumna nevarnost, ki obstaja je kraja osebnih dokumentov in denarja. V hotelih je poskrbljeno za varnost. Parkirišča so nadzirana v nekaterih primerih. Pametno se je izogibati sumljivim skupinam ljudi, ki so lahko organizirani tatovi, ki se posebej radi osredotočijo na turiste.

Sončna obala gosti tudi veliko pijanih ljudi, obiskovalci se jih morajo izogibati v nekaterih primerih, še posebej, če so agresivni. Priporočeno je da obiskovalci ne jejo hrano, ki izgleda kot da je pokvarjena, prepričati se morajo da je varna prej. Voda iz pipe je varna za pitje.

Koristne turistične informacije

obala Več podatkov na Wikipedia.si

Telekomunikacije

Telefonske in mobilne storitve

Mobilni operaterji, ki se nahajajo v Bolgariji in torej tudi v območju letovišča Sončna obala so:

V letovišču Sončna obala se nahaja tudi veliko plačniških stacionarnih telefonov.

Internet

V nekaterih hotelih je na voljo brezžični internet (Wi-Fi) v sami sobi. V večini hotelov pa je na voljo brezžični internet v javnih prostorih, kot je na primer avla in ob bazenu in na vrtu. Brezplačen internet na javnih mestih imajo tudi nekateri hosteli, bari, restavracije in nočni klubi. Vsi hoteli, ki imajo pet zvezdic imajo internet za svoje goste.

Prihod na destinacijo

Z letalom

Sončna obala je velika turistična destinacija. Najpomembnejši letališči, ki prinašata obiskovalce v letovišče sta Burgas Airport in Varna Airport.

Burgas letališče je povezano z Sončno obalo in mesto Burgas z avtobusi. Avtobusna postaja se nahaja pri vhodu v letališče. Avtobus v mesto vozi po liniji 15, od centra mesta je letališče oddaljeno 10km. Možno je najeti tudi taxi. Taxi Piazza se nahaja pred terminalov za prihode na letališču. Pot v mesto Burgas traja približno 15 min. Iz mesta je mogoče potovati do letovišča Sončna obala. Taxi prevoz le lahko drag. Najbolje je, če si obiskovalci uredijo hotelski taxi iz Sončne obale. Avtobusna linija teče od letališča do mesta Nessebar v bližini Sončne obale.

Varna letališče je povezano z mestom Varna z avtobusi. Postaja se nahaja pred terminalom 2. Avtobus v Varno potuje po liniji 409. Taxi postajališče se nahaja pred terminalom 1. Pot v center mesta traja približno 15 min, cena potovanja je 7-15lev. Taxi je lahko zelo drag v nekaterih primerih, potovanje naravnost v Sončno obalo z taxijem ni priporočeno zaradi tega razloga.

Z avtobusom

Sončna obala ima veliko avtobusnih postaj. Avtobusna postaja (Burgas bus stand -Автогара Юг) se nahaja pred želežniško postajo v mestu Burgas. Avtobusi vozijo z intervalom 30 min.

Z avtom

Glavna cesta, ki poteka ob letovišču Sončna obala je E87. Potovanje v Sončno obalo z avtomobilom je povsem mogoče. Potovanje po letovišču z avtomobilom prav tako ni težavno. Večina gostov med turistično sezono ne prispe z avtomobilom, izberejo si raje avtobuse ali pa prihod z letalom.

Z vlakom

Najbližja želežniška postaja letovišču Sončna obala je Burgas Central Railway Station - Централна железопътна гара Бургас. Vlaki potujejo od Sofia, Plovdiv in iz mnogo drugih mest do te postaje. Potovanje iz želežniške postaje je mogoče z avtobusom, avtobusna postaja se nahaja pred želežniško postajo. Avtobusi potujejo vsakih 30 min.

Z ladjo

Marina se nahaja pri vasi Sveti Vlas. Potovanje v letovišče Sončna obala je mogoče. Na Črnem morju obstaja več organizacij, ki se ukvarjajo z potniškim prometom z ladjo.

Transport po destinaciji

Javni transport

Možen je transport z avtobusi. Sončna obala ima več avtobusnih postaj. Prevoz z avtobusom je relativno poceni. Na avtobusih se lahko pojavi gneča. Urnik in zemljevid poti. Družine in obiskovalci z otroki lahko prav tako potujejo z avtobusom saj imajo avtobusi posebej rezerviran prostor za vozičke.

Turistični vlak je tudi opcija potovanja po Sončni obali. Turistični vlak v nekaterih primerih ni ravno praktičen saj ne potuje na daljše razdalje in ne potuje ob celotni 8 km dolgi obali. Redni urnik ne obstaja in turistični vlak potuje ko je polni tako, da je verjetno, da obiskovalci morajo čakati, da ga bodo lahko uporabili.

Sončna obala je prav tako povezana z mestom Nessebar z ladjo. Ladja je privezana na centralnem pomolu in potuje vsakih 20 min.

Avto

Transport po letovišču Sončna obala z avtomobilom je mogoč. Večina obiskovalcev se ne odloči za ta način transporta. Parkiranje je dobro organizirano, če je del kakšnega hotela. Nekatera parkirišča so varovana z omejenim dostopom in varnostnimi kamerami. Ulice v centru letovišča so samo za pešče in razdalje po Sončni obali so relativno kratke. Veliko je slepih ulic. Potovanje z avtomobilom je priporočeno le po glavni cesti.

Taxi

Standardna cena ta potovanje z taxijem je 3 lev/km. Možno je da v nekaterih primerih pride do guljofije. Priporočeno je da obiskovalci opazujejo števec med vožnjo in se prepričajo, da ni prišlo do kakšnih težav v zvezi z ceno.

Kolo

Potovanje po Sončni obali z kolesom je mogoče. Razdalje niso velike in večina cest je prostih. Zaradi kratkih razdalji pa velikokrat to ni potrebno. Hoja po Sončni plaži je priporočen način transporta. Glavna cesta "strip" je dolga 2.5 km in vsebuje večino barov in trgovin.

Nenavadni načini transporta

 • Potovanje z kočijami. Takšno premikanje po letovišču ni hitro vendar je zabavno.
 • Goped
 • Rickshaw
 • Segway

Spanje in namestitev

Namestitev v Sončni obali večinoma ni težava zaradi števila hotelov in hostlov. Potrebno pa se je zavedati, da je namestitev potrebno prej rezervirati, še posebej v vrhu turistične sezone - okoli Avgusta.

Hoteli

Sončna obala nudi več kot 800 hotelov in približno 300,000 postelj. Večina hotelov je ugodnih in dobro urejenih. Hoteli se večinoma nahajajo naravnost ob obali in ponujajo razgled nad obalo in morjem ter notranjostjo podeželja.

Hotel je prijeten, sobe imajo velike balkone in so čiste. Plaža se nahaja neposredno v ospredju hotela. Obiskovalci so zelo zadovoljni. Hotel ima bazen, osebje je prijazno in ponujena je velika izbira hrane in pijače.

Hotel je zelo prikladen. Obiskovalci so zadovoljni z tišino, ki jo hotel zagotavlja z svojo lokacijo, predvsem ponoči. Sobe so zelo prostorne in dobro opremljene. Hotel se nahaja v bližini plaže.

Hotel se nahaja blizu plaže in je primeren za družine. Hotel ima bazen in bar ob bazenu. Hotel nudi poglede na morje in podeželje. Osebje je zelo prijazno.

Sončna obala ima veliko hotelov. Iberostar Sunny Beach Resort je pa eden izmed najbolj popularnih. Ponaša se z več bazeni in prijaznim osebjem ter večinoma zelo zadovoljnimi gosti. Strežba je zelo dobra. Sobe so zelo prostorne. Kratek sprehod pomeni dostop do plaže, trgovin in barov.

Hotel ponuja velike in zračne sobe. Hotel se nahaja v bližini obale in drugih pomembnih destinacij. Sobe imajo blakone in razgled. Osebje je prijazno in pripravljeno pomagati.

Hostli

 • Hostel Tundja

Nahaja se v centralnem delu Sončne obala. Od mesta Nessebar se nahaja manj kot 2 km. Od plaže se nahaja približno 300m. Sobe imajo kabelsko televizijo, brezplačen brezžični internet Wi-Fi se nahaja v avli. Hostel ima velik park in igrala za otroke. Majhna trgovina in restavracija sta v nemudni bližini hostla. Glavna nakupovalna ulica pa je oddaljena približno 500m

 • Hostel Arena

Hostel je oddaljen od letovišča Sončna plaža približno 250m. Ponuja bivališče z zasebno kopalnico in balkonom. Vse sobe imajo kabelsko televizijo in hladilnik. V javnih delih hostela je mogoče najti brezplačen Wi-Fi. Parkiranja ob hostelu je mogoče ob predhodni rezervaciji. Centralna avtobusna postaja je oddaljena 5km. Burgas Letališče je oddaljeno 25km od hostela Arena.

 • Hostel FourFifteen

Hostel se nahaja v sredini letovišča Sončna obala. Od pomembnih in popularnih destinacij je le malo oddaljen. Hostel ima svoj bazen in vrt ter mize na vrtu ter klopi, primerne za druženje z drugimi gosti.

Kampiranje

 • Lozala Camping

Lozala Camping se nahaja južno od Sončne obale. Pokriva območje pribložno 10,000m². Območje je primerno za šotore in prikolice. Kamp ponuja restavracijo in trgovino.

 • Camping Zora

Nahaja se severno od Sončne obale. Je del letovišča Obzor blizu letovišča Sončna obala. Ponuja 11 bungalov hiš, dvo nadstropno vilo z osmimi sobami in prostor za postavitev šotorov in prikolic. Ponaša se z restavracijo, vrtom in igrali za otroke. Celotno območje je veliko 5,000m².

Nadredna destinacija

 Informacije o državi: Bolgarija