Otok Pag

Iz wiki.potnik.si

Skoči na: navigacija, iskanje

...otok zabave, otok romantike, čudovitih sončnih zahodov, neraziskanih kotičkov, skrivnih plaž, vina, odlične hrane in še več. Otok Pag priporočam vsem radovednim popotnikom, saj Pag ponuja nore zabave za mlade in mlade po srcu, razkošna razvajanja, romantične trenutke, zgodovinska "popotovanja" v preteklost in odlične gurmanske užitke.

Otok Pag je peti največji hrvaški otok ter tisti z najdaljšo obalo. Na samem otoku, sta dve večji mesti, istoimenski Pag in Novalja. Sam otok je razdeljen na dve županije, južni in osrednji del otoka spadata pod Zadrsko županijo in severni pod Ličko-senjska županijo. Obiskovalce otok Pag navdušuje z nežnim vonjem po žajblju, gričevitimi pobočji in simpatičnimi ovcami, ki jih lahko srečamo ob potepanju po naravi.

Fotogalerija znamenitosti

Pomoč:Nalaganje slik

Potopisi

+ Dodaj svoj potopis

Najboljši potopisi bodo nagrajeni in objavljeni v najbolj brani slovenski potovalni e-reviji Potnik.si


Video turistični vodnik

Dolžina: 5,30 minute

Jezik: Angleščina

Za ogled na celotnem zaslonu kliknite na videu gumb [ ] skrajno desno spodaj.

Turistične destinacije in znamenitosti

Glavne atrakcije

 1. Plaža Simuni: Plaža Simuni je značilna po kristalno čisti vodi. Parkirišče blizu plaže ni težko najti. V bližini se nahaja tudi kamp, v katerem je na voljo brezplačna internetna povezava (WiFi). Na plaži lahko obiščete Kokopelli beach bar, kjer se boste osvežili s hladnim pivom, koktejlom ali porcijo sladoleda.
 2. Robinzonski potep:Če ste ljubitelj morskih valov in potepanja z ladjico, bo "križarjenje" okoli otoka Pag kot nalašč za vas. Z ladjico Robinzon vas bodo popeljali na okoli in vam pokazali tudi tiste najbolj skrite kotičke plaž otoka Pag. Poleg krasnega izleta vam bodo na ladji postregli z tipičnim lokalnim kosilom in obilico odličnih ribjih jedi. Nudijo pa tudi "all you can drink" bar. Vse to in še več za samo 33€ na osebo (cca. 250kn), vse od 9:30 zjutraj, ko vas ladja pobere v pristanišču pa vse tja do 18:30 zvečer. za več informacij lahko odklikate na spletno stran Robinzon-tours
 3. Plaža Ručica: Ko obiščete otok Pag je plaža Ručica še ena tistih, ki jih preprosto ne morete izpustiti, ko raziskujete otok. Plaža je zelo lahko dostopna preko dveh cest, ki do nje vodita preko kraja Metajna. Sama plaža je obdana s skalovjem in deluje kot nekakšen kanjon, zapišem lahko da gre za enega izmed čudovitih skritih (romantičnih) kotičkov. Na plaži je moč najti tudi manjši bar, za osvežitev v vročih dneh.
 4. Noa Club beach bar: Klub je eden izmed najbolj obiskanih, ki jih ponuja otok Pag. Nahaja se praktično na sami plaži Zrče. Klub ima svoj bazen, med poletnimi večeri pa gostijo različne DJ-je iz vse Evrope. Običajno je vstop za pripadnice nežnejšega spola brezplačen, za kavalirje pa karta za vstop stane 10€. Obiskovalci in zaposleni obvezno priporočajo "Jumbo Mojito" :) .
 5. Club Aquarius Zrče:Še en klub, ki ga ob prihodu na otok Pag preprosto morate obiskati. Tudi ta se nahaja na plaži v Zrčah. Gre še za en klub z nizkim bazenom, namenom plesanju in zganjanju norčij. Tekom dneva je vstop prost, ob večerih pa se zaračunava vstopnina, ki pa je, kot pravijo obiskovalci zanemarljiva v primerjavi s količino zabave, ki jo klub ponuja.
 6. Plaža Zrče: Paža Zrče je kraj, kjer zabava poteka 24/24. Namenjena je predvsem mladim med 18 in 30 let. Kot sem že zapisal zgoraj plaža ponuja polno barov in klubov, kjer se lahko zabavate. Voda ob obali je sicer zelo čista, je pa značilno da je hladnejša kot na drugih plažah. Če ste željni zabave morate vsekakor obiskati to plažo. Na žalost zaradi glasne glasbe in vrveža plaža ni najprimernejša za družine in starejše.
 7. Sirarna Gligora: Otok Pag pa je, ne le po norih zabavah, znan tudi po odličnem Paškem siru. Če vas zanima, kako pridelujejo ta odličen sir priporočam ogled sirarne Gligora, kjer boste lahko sire tudi poizkusili in kupili. Vstopnica stane slabih 10€. Pravijo da je recept za njihov sir sledeč: "burja, ovce, človek in otok Pag." Za več informacij lahko odklikate na spletno stran Sirarne Gligora

Dolžina: 2,04 minute

Jezik: brez VIR: www.topdestinacije.hr

 1. Cerkev sv. Marije:Za ljubitelje zgodovine priporočam obisk cerkve svete Marije, ki se nahaja na glavnem trgu v mestu Pag. Cerkev je bila zgrajena v letih 1400. Notranjost cerkve je bila dokončana v 16. stoletju. Je vsekakor eden izmed zgodovinskih diamantov, ki jih premore otok Pag.
 2. nasadi oliv v mestu Lun: Otok Pag je znan tudi po nasadih oliv. Priporočam obisk tistih v kraju Lun, kajti prav nasadi oliv so tisto kar naredi ta majhen kraj nekaj izjemnega. Med 80.000 oljčnimi drevesi ki se nahajajo na področju Luna, je 1500 resnično posebnih ter izjemno starih, posajeni so bili namreč že več kot 5 do 6 tisoč let nazaj. Za sprehod čez nasade si lahko rezervirate eno popoldne, ki ga boste zagotovo preživeli v miru in spokoju.

Muzeji

Muzej čipke Za otok Pag je značilna tudi paška čipka. Če želite izvedeti več o čipki in o njeni zgodovini vam priporočam obisk muzeja čipke, kjer hranijo tudi zelo stare primerke paške čipke.

Spletna stran paške čipke

Muzej soli Za otok Pag pa je značilna tudi sol oziroma soline. Pridobivanje soli je bila ena izmed glavnih gospodarskih aktivnosti. Kako so sol pridobivali danes in kako se je pridobivanje tega belega zlata čez leta spreminjalo si lahko ogledate v muzeju soli.

Dolžina: o,42 minute

Jezik: brez VIR: www.topdestinacije.hr

Za ogled na celotnem zaslonu kliknite na videu gumb [ ] skrajno desno spodaj.

Parki

Skriti kotički

Zagotovo boste med vsemi plažami, ki jih je moč najti na otoku Pag našli kak skrit kotiček zase, za sprostitev, ali pa v dvoje za romantično popoldne. Skritih kotičkov ne manjka tudi ob obisku oljčnih nasadov.

Izleti v okolici destinacije

Mesto Pag Če boste obiskali otok Pag morate vsekakor obiskati glavno, največje in istoimensko mesto Pag. Mesto krasi krasen stari del mesta z glavnim trgom na katerem boste našli cerkev sv. Marije grajeno v romanskem slogu ter ruševine frančiškanskega samostana. Priporočam tudi ogled Paškega pristanišča, ki je enostavno čudovit, saj se nad pristaniščem dvigajo stavbe iz 16. stoletja. Pag ima vsekakor bogato in burno zgodovino je namreč eno redkih dobro ohranjenih srednjeveških mest.

Mesto Novalja Vsekakor pa ne morete mimo obiska mesta Novalja.

Knežev dvor Knežev dvor se nahaj na glavnem trgu. Zgrajen je bil v 15. stoletju in je služil kot sedež uprave na otoku v tistem času, ko je otok Pag pripadal Benečanom. Atrij dvorca je neizmerno lepo oblikovan, ima vodnjak in visoke palme. Dvor dandanes uporabljajo za izvajanje različnih prireditev.

Aktivnosti

Za ljubitelje aktivnega preživljanja počitnic je otok Pag kot naročen. Šport in rekreacija sta ključna dejavnika v turistični ponudbi otoka Pag. V mestu Novalja je moč najti nogometni stadion, večnamensko športno dvorano, teniška igrišča, fitnes dvorane ter savne.

Plavanje

Otok Pag je pol čudovitih plaž in skritih kotičkov.

 1. Plaža Zrče: Ena izmed najlepši plaž, ki jih ponuja otok Pag. Nahaja se na severovzhodnem delu otoka. Peščena plaža, ki nudi senčko borovcev. Plaža se ponaša z modro zastavo in z nazivom "najlepša in najbolj urejena plaža na Jadranu"
 2. Ostale plaže, ki jih morate obiskati so:
 • Janjeće vode
 • Caska
 • Ručica
 • Slana
 • Malin
 • Veliki zaton

In mnoge druge. Do večine plaž je mogoče priti z avtomobilom, do nekaterih pa se boste morali odpraviti s čolnom.

Kolesarjenje

Za ljubitelje kolesarjenja je na samem otoku Pag urejenih ar 14 kolesarskih stez.

 • 1. steza: Vodice (Pag paža) - sv. Jerolim - Gajac - Škunca(Novalja)
 • 2. steza: "Slana oaza"
 • 3. steza: Stari grad - Kašljun
 • 4. steza: "Ptica" Veliko blato
 • 5. steza: Smokvica
 • 6. steza: Prunta
 • 7. steza: Rt Dubrovnik
 • 8. steza: Šimuni - Uvala Girenica
 • 9. steza: Kolan
 • 10.steza: Kamenolom
 • 11.steza: Novaljsko polje
 • 12.steza: Vinske staze
 • 13.steza: Caska - Metajna - kanjon Ručica
 • 14.steza: Novalja - Lun

Potapljanje

Na otoku Pag, v Stari Novalji, Jakišnici in Novalji lahko najdete kar nekaj potapljaških centrov, kjer lahko najamete opremo oziroma se odpravite na organizirano potapljanje.

Na severu, kjer je narava še precej nedotaknjena, je pod morsko gladino pogledati podvodne skale in peščene sipine ter bogato floro in favno na morskem dnu.

Wakeboard in ski lift

Na samem otoku lahko preizkusite dve vrsti wakeboardinga, in sicer, boat wakeboarding (vožnja za čolnom) in cable wakeboarding (žičnica oziroma ski lift).

Plezanje

Za ljubitelje plezanja je v kraju Slogaj pri Metajni urejeno krasno plezališče tako za začetnike kot za tiste z malo več izkušnjami.

Zemljevidi in geografija

Zemljevid

Otok Pag - zemljevid

Dinamični zemljevidi

Območja

Vreme in klima

Za otok Pag je značilno blaga mediteranska klima. Neprijetna znajo biti le obdobja hladne burje, ki ni značilna za noben drug otok. Tako močno in silovitimi udari beleži le otok Pag.

Kdaj obiskati

Obisk otoka priporočam predvsem med poletnimi meseci. Morje ima med poletnimi meseci do 24 stopinj.

Zgodovina

Otok Pag je ena od prvih oaz turizma na Hrvaškem. V zgodovinskih dokumentih je bil otok Pag prvič omenjen že v 10. stoletju. V prazgodovini so otok Pag naseljevali Libruni. V zgodovinski zakladnici so le-ti pustili trdnjave in nekropole, ker še danes dokazujejo ostanki ki jih otok Pag razkriva pri naseljih Kolan in Novalja.

Rimljani, ki so tu živeli v 1. stoletju so na otoku postavljali obrambne objekte, ki so služili za obrambo pred Iliri. V današnji Čaški, Novalji so zgradili večino vseh objektov. V srednjem veku je otok Pag pripadal Rabu in Zadru nato pa so vodstvo nad otokom prevzeli Benečani v letu 1409 do leta 1797. Otok Pag je kot dalmatinske otoke doletela ista usoda in postal je del avstrijskega cesarstva.

Hrana

Na otoku je moč okusiti tisoč in eno lokalno jed. In vse po vrsti so odlične. V ponudbi je, normalno, velika količina ribjih jedi pripravljenih na vse mogoče načine. Poleg ribjih jedi je za otok Pag najbolj značilen Paški sir. Poleg tega se na meniju dostikrat znajde odlična paška jagnjetina.

Če boste obiskali otok Pag vsekakor priporočam, da poizkusite beluše na lešo, ribo na roštilju, hobotnico s krompirjem, jagnjetino na ražnju, bakalar na belo ... in še bi lahko našteval.

najpopularnejše restavracije

 1. Restavracija Boškinac - Restavracija s tipično mediteransko ponudbo, nudijo tudi odlično vino. Primerno za družine ter romantične večerje.
 2. Restavracija Figurica - Domača lokalna kuhinja, priporočajo tako družinam kot tudi posameznikom ali skupinam. Restavracija se nahaja v bližini mesta Novalja.
 3. Konoba Nono - Gre za tradicionalno, družinsko vodeno lokalno restavracijo, ki se nahaja v kraju Kolan. Odprti so samo med vikendi med 11.00 in 23.00, priporočajo rezervacijo mize, saj so običajno vedno zasedeni.
 4. Konoba Giardin - Še ena tipična domača restavracija v kraju Kolan. Za zelo sprejemljivo ceno ponujajo morske krožnike.
 5. Laguna - V Novalji se nahaja restavracija Laguna , ki s pogledom na morje očara svoje obiskovalce. Pa ne le z pogledom, tudi hrana je odlična.

Pijača

Vsekakor je tipična lokalna pijača, ki ne ne morete pogrešiti ko obiščete otok Pag, vino.

Pridelovanje vina, kot ga pomni otok Pag sega v pradavnino. Skozi stoletja je bilo vinogradništvo eno do poglavitnih dejavnosti. Največji vinogradi se nahajajo na Novaljskem polju, Kolanjskem polju ter na predelu Julovice.

Paška vina spadajo med tista, ki jih najpogosteje strežemo poleg ribjih jedi. Naj prepoznavnejše vrste vina, ki jih je vredno poizkusiti so:

 1. Gegić - iz zaščitene vrsta grozdja
 2. Burin - iz zaščitene vrste grozdja


Nakup vina Na otoku Pag je vino možno kupiti pri lokalnih proizvajalcih, ob cesti boste videli napise "prodajem vino" ali "vino". Če se boste zaustavili pri kateri od domačij vam bodo pred nakupom z veseljem dali poizkusiti kakšen kozarček ali dva.

Nakupovanje

Na otoku je moč najti manjša nakupovalna središča, hipermarkete, lokalne trgovine z mešanim blagom, lokalne trgovine z domačimi proizvodi in izdelki ter lokalne prodajalce čipke, vina, sira in drugih dobrin, ki jih nudi otok Pag.


Trgovine

 • Hipermarket Hiper Novalis, Primorska 15,Novalja, +385 98 497 447
 • Drogerija Novalis, Primorska 15, Novalja, +385 98 497 447


Nakup sira

 • Trgovina Gligora - Kolan, Figurica 20, Kolan, +385 23 968 052
 • Trgovina Gligora - Zadar, City Galleria Zadar, Muravička 1, Zadar, +385 23 313 396

Kultura

Na otoku vsako leto organizirajo kar nekaj tradicionalnih dogodkov.

Festivali in dogodki

Dan mesta Novalja

Vsako leto 13. Junija se v mestu Novalja odvija prireditev "Dan mesta Novalja". Ob vsakoletni prireditvi, ki privabi številčne domačine , tako mlade kot stare pa se vsako leto prireditve udeleži tudi veliko število turistov. Poskrbijo za gurmanske užitke, dobro kapljic ter za aktivno preživljanje časa, saj organizirajo tudi Pokal sv. Antona v ribolovu na trnek.

Dan domovinske hvaležnosti

Dan domovinske hvaležnosti se na otoku Pag odvija vsako leto petega avgusta. Tudi tekom te prireditve je poskrbljene za lačne in žejne, ne pozabijo pa niti na športne navdušence se pripravijo vsakoletni turnir v malem nogometu.

Paški cikloturistični maraton

Vsako leto na otoku Pag pripravijo kolesarski maraton. Maratonska proga je dolga 43 kilometrov, udeleženci maratona pa so iz cele hrvaške in drugih evropskih mest, zato je maraton dobil naziv "mednarodni". Vsako leto se maratona namreč udeleži veliko število italijanskih, nemških in slovenskih kolesarjev. Sodelujejo tako mladi kot stari. Za dodatne informacije lahko pišete na elektronski naslov [info@mojbicikl.hr]

Paški karneval

Vsako leto, tradicionalno prvo soboto po svetih treh kraljih in do pepelnice v mestu Pag zaživi karneval. V hotelih in restavracijah se dnevno odvijajo zabave z maskami, karneval pa se konča z tremi dnevi veseljačenja na ulicah Paga.

Jezik

Uradni jezik na otoku Pag je Hrvaščina.

Velika večina domačinov, ki so zaposleni v restavracijah, hotelih, klubih in kampih govori tudi italijansko zaradi velikega števila italijanskih turistov.

Izobraževanje

Varnost

Za varnost turistov je na otoku Pag dobro poskrbljeno. Ne beležijo večjega števila kaznivih dejanj, pa vendar moramo biti kot turisti vedno previsni pred zmikavti na plažah in obljudenih destinacijah. Opozarjam vas, da ne puščate vrednejših stvari nenadzorovanih na plaži ali v parkiranem vozilu.

Koristne turistične informacije

 • Valuta: Hrvaška kuna (hrk)
 • Elektrika: 220V
 • Časovni pas: UTC +1 (poleti +2)

Pomembne telefonske številke

 • Klic v sili: 112
 • Policija: 192
 • Gasilci: 193
 • Nujna medicinska pomoč: 194
 • Pomoč na avtocestah: 1987 (+385 1 1987)
 • Pomoč na morju: +385 1 195


Za vse ostale informacije vam je na voljo online telefonski imenik

Ambulante

 • Ambulanta Pag, Prosika 7, +385 23 611 006
 • Ambulanta Novalja,Brače Radić bb, +385 23 661 367

Lekarne

 • Ljekarna Butkovič, Pag, Stjepana Radića 2, +385 23 611 043
 • Ljekarna Novalja, Dalmatinska 1, +385 23 661 370, odprta vsak dan od 8:00- 13:00 ter 19:00- 20:00

Pošte

 • Pošta Novalja, Trg Loža 1,+385 23 611 010
 • Pošta Pag, Golija bb, +385 23 223 714

Banke in bankomati

 • Privredna banka, 'Novalja', Trg bazilike, +385 23 663 460 + bankomat
 • Riječka banka, 'Novalja', Brače Radič, +385 23 661 321 + bankomat
 • Riječka banka, 'Pag', Kneževa 1, +385 23 611 118 + bankomat
 • Splitska banka, 'Pag', Novo Riva bb, +385 21 764 0444


Pag Več podatkov na Wikipedia.si

Telekomunikacije

Telefonske in mobilne storitve

Mednarodna klicna številka za Hrvaško je +385. na otoku Pag so na voljo sledeči mobilni operaterji: T-Mobile Croatia, Bonbon, Multiplus in VIP.

Internet

Internet ja na otoku Pag dostopen skoraj na vsakem vogalu. Glede na to, da je otok Pag privlačna destinacija predvsem za mlade, ki so "odvisni" od interneta je le-ta na voljo v večini hotelov, kampov, lokalov ter tudi mnogih apartmajih.

Prihod na destinacijo

Otok Pag ima čudovito prometno lego. Tuji obiskovalci lahko v hrvaško vstopajo z veljavnim potnim listom oziroma osebno izkaznico.

Z letalom

Če boste želeli priti z letalom, bo vaš let trajal le do Zadra, od tam dalje boste morali z avtobusom.

Z avtobusom

Otok Pag je s celino povezan tudi z dnevnimi avtobusnimi linijami. Iz avtobusne postaje v Novalji se lahko odpravite do Reke, Zagreba, Zadaraja in Splita. Med sezono pa so uvedene še druge linije.

Z avtom

Z južne strani se lahko na otok Pag pripeljete preko Paškega mostu. Vožnja po otoku Pag ne bo problem za slovenske turiste, saj namreč veljajo enaka prometna pravila. Opozarjam pa vas na to, da je na Hrvaškem prepovedano v avtomobilu voziti bencin ali druga goriva. Uporaba žarometov je tako kot pri nas tudi pri njih obvezna tudi preko dne.

Vožnja od Ljubljane do Paga traja cca. 5ur, saj je potrebno premagati cca. 400 kilometrov, kar pa za izkušene voznike ne bo problem sploh zato, ker je večina vožnje zelo udobna, saj smo ves čas na avtocesti.

Z vlakom

Otok Pag ni povezan z železniško infrastrukturo. Če kljub temu želite priti z vlakom boste morali z vlakom do bližnjih celinskih mest, nato pa boste morali pot na otok Pag nadaljevati z avtobusom.

Z ladjo

Če se na otok odpravite s severne strani boste morali svoje vozilo za nekaj časa parkirati na trajektu. 15 minutna plovba bo premagala razdaljo med Prizno in Žigljenom, trajekt na otok Pag v poletni sezoni vozi podnevi in ponoči. Za urnik izven sezone odklikajte na http://www.jadrolinija.hr

Če se želite odpraviti na Rab ali Reko imate na voljo dnevne odhode katamarana.

Transport po destinaciji

Javni transport

V mestih Pag in Novalja je urejen javni prevoz. Na plažo Zrče vsakih 10 minut odpelje avtobus.

Avto

Če boste na otok Pag prišli s svojim avtom, boste imeli odlične možnosti za odkrivanje skritih kotičkov na otoku. Če boste obiskovali plaže po otoku parkiranje ne bo problem, saj so običajno ob plažah večja parkirišča. Zagotovo boste s svojim lastnim vozilo precej bolj mobilni.

Taxi

Na otoku je mogoče najti številne ponudnike taxi storitev.

 1. Taxi Novalja: Novalja, +385 98 28 28 72, info@taxi-novalja.com
 2. Taxi Mandz: Pag, +385 99 803 8654, spletna stran
 3. Taxi Gligora: Mandre, +385 99 422 11 66, koma.madre@gmail.com

Vse zgoraj navedene taxiste lahko v primeru prihoda z letalom naročite, da vas čakajo ob prihodu na Zadrsko letališče.

Kolo

Glede na to, da otok Pag ponuja številčne kolesarske poti je kolo skorajda "obvezna" oprema. Razkrivanje otoka s kolesom je zagotovo svojevrstna izkušnja. Če kolesa niste pripeljali s seboj, pa si gal lahko na otoku tudi izposodite.

 • Najem koles Mandre, na voljo imajo 8 koles za najem, dnevni najem stane le 8€, +385 95 840 830

Nenavadni načini transporta

Na otoku so na voljo boat taxi-ji in pa tudi katamaran, ki vas popelje na celino.

Spanje in namestitev

Na voljo so mnoge ponudbe namestitve. Od tistih bolj ekonomičnih do tistih bolj prestižnih. Prav tako otok Pag zadovolji vse okuse počitnikovanja od tistih robinzonsko - avanturističnih do tistih bolj razvajenih turistov, med bogato ponudbo se za vsakogar najde "kotiček pod soncem"

Hoteli

Najpriljubljenejši in najbolje ocenjeni hoteli, ki jih turistom ponuja otok Pag so sledeči:

 • Hotel Boškinac***** (Novalja) -gre za isti hotel katerega restavracijo sem priporočal že zgoraj, saj se hotel pojavlja visoko na vseh rankingih ocen turistov. Primeren za posameznike, pare in družine.
 • Luna Island hotel**** (Lun) - gre za enega izmed dveh hotelov v kraju Lun, bazen je primeren za turiste, ki si želijo miru in počitka, obiskovalcem ponuja bazen in lastno plažo.
 • Hotel Terra**** (Novalja)- hotel lociran v mestu Novalja je primeren za vse vrste popotnikov, tudi za tiste, ki potujejo z svojimi ljubljenčki, saj so le-ti dovoljeni v hotelu. Hotel ponuja tudi odlično restavracijo in je lociran v bližini mestne plaže.
 • Hotel Tony** (Pag)- Gre za hotel z dvema zvezdicama, namenjen malo manj zahtevnim gostom, pa vendar mnogokrat prekorači pričakovanja. Hotel se nahaja na čudoviti lokaciji in obiskovalci pohvalijo restavracijo.
 • Hotel Meridijan*** (Pag)- Gre za manjši hotel v mestu Pag, primeren je za turiste, ki ne gledajo toliko na prestiž, temveč jim je pomembno, da je hotel čist, udoben in osebje prijazno. Sobe imajo čudivit pogled na morje.

apartmaji in privatna namestitev

Otok je, kot cela Hrvaška obala, poln apartmajev in privatnih namestitev.

Najbolj priporočeni so slednji:

 • Apartmaji Jure (Pag) - v tišini, 600m od prodnate plaže, 300m od centra mesta, 400m od trgovine
 • Apartmaji Djurdjica (Pag) - direktno ob morju, idealno za otroke, 30m od prodnate plaže, 700m od centra, 700m od trgovine
 • Apartmaji Angie (Novalja) - 250m od prodnate plaže, 1200m od centra, 700m od trgovine
 • Apartmaji Lana (Mandre) - idilična lokacija, 400m od fine prodnate plaže, 300m od centra, 300m od trgovine
 • Apartmaji Marino (Povljana) - mirna lokacija, primerno za otroke, 400m od prodnate plaže, 200m od centra in 100m od trgovine


Za več informacij ter rezervacijo apartmajev in privatnih namestitev kliknite tukaj

Kampiranje

Na otoku najdemo dva večja kampa.

 • Avtokamp Šimuni Šimuni **** - Nahaja se v kraju Šimuni, ponaša se s peščeno plažo, ki nosi modro zastavo. Na voljo so parkirišče, kisosk, trgovina, restavracija, bar, bar na plaži, menjalnica, bankomat. Možen je najem športne opreme in koles, šola potapljanja ter najem čolnov.
 • Avtokamp Straško *** - Nahaja se v mestu Novalja, plaža kampa je prodnata in ima modro zastavo. Idealen za družinske počitnice. Nudi parkirišče, kiosk , restavracijo , bar, bar na plaži, organizirane zabave, animacijo za otroke, organizirane izlete z avtobusom ter ladjo, internet. Tudi ta kamp ponuja goro športnih aktivnosti, skratka, kot bi rekli domačini "nema da nema".

Nadredna destinacija

 Informacije o državi: Hrvaška