Korzika

Korziko bi lahko imenovali tudi "plaža" ljubimce, destinacija za navdušence za kulturo, pohodnike, potapljače,... Združuje velike površine obale z lepoto gora, veliko aktivnosti za vaše telo in nekatere bogato zgodovino.

Je otok v sredozemlju, Korzika je kot miniaturna celina z osupljivo geografsko raznolikostjo. V roku pol ure lahko prečkate pokrajino Morphs iz bleščečimi zalivi, Glitzy - obalna mesta in čudovitih plaž, žagastim vrhov, osupljive doline, gostih gozdov in skrivnostnimi vasi na hribih. Pokrajina, ki je polna krivih cestah boste imeli nenehno možnost potegniti svoj fotoaparat in opraviti čudvite posnetke

Čeprav je Korzika uradno del Francije že več kot 200 let, se počuti drugačna od celine pri vsem, od carine do kuhinje, jezika in značajev, in to je del njene drugačnosti in samostojnosti.


Fotogalerija znamenitosti

Pomoč:Nalaganje slik

Potopisi

Korzika - biser Sredozemskega morja

Monte Cinto Preberite: Korzika - biser Sredozemskega morja

+ Dodaj svoj potopis

Najboljši potopisi bodo nagrajeni in objavljeni v najbolj brani slovenski potovalni e-reviji Potnik.si


Video turistični vodnik

Dolžina: 1:23 minut

Jezik: Angleščina

Za ogled na celotnem zaslonu kliknite na videu gumb [ ] skrajno desno spodaj.

Turistične destinacije in znamenitosti

Glavne atrakcije

  1. Calanche Cliffs: Neverjetne rdeče skale nad sredozemskim morjem
  2. Nature Reserve of Scandola: Naravne lepote, priporočen ogled z morja
  3. Aiguilles de Bavella (Bavella Needles): Gore, jezera, tolmuni,...
  4. Bonifacio Citadel: Mesto vredno ogleda, čisto morje, majhne restavracije,...
  5. Gorges de la Restonica: Odlična izbira za kolesarjenje in sprehajanje
  6. Ecole de Parachutisme du Valinco: Skok s tandemom iz 4000 m s profesionalnimi inštruktorji
  7. DIVING CALVI A Piaghja: Avantura s potapljanjem
  8. Desert des Agriates: Pokrajina z naravnimi plažami in čudovito pokrajino
  9. Grotte di Bonifacio: Izlet z ladjico po morju do naravnih jam

Muzeji

Parki

Skriti kotički

Kljub množični turistični obiskanosti med poletjem, pa se izven glavne sezone še vedno najdejo čudoviti skriti kotički, ki s svojo turkizno barvo morja bolj spominjajo na kakšen eksotičen otok v karibskem morju. Ena najlepših plaž je nedvomno Palombaggia v bližini mesteca Porto Vecchio.

Izleti v okolici destinacije

Korziko lahko poimenujemo deželo tisočerih razgledov, ker te prav za vsakim ovinkom pričaka čudovit razgled na morje, plaže, zalive, puščavo, griče, skale, pečine, brezove, kostanjeve gozdove, doline tolmune, mesteca,...

Aktivnosti

* Calanche Cliffs: Neverjetne pečine, ki vas bodo z naravnimi lepotami očarale. Priporočen ogled ob sončnem zahodu.

* Naravni rezervat of Scandola: Ogled divje obale z ladjico, neverjetna izkušnja z ladjico.

* Aiguilles de Bavella: Obvezen ogled prečudovite narave. Pod do vrha je enostavna in preprosta, veliko poti za sprehode, kolesarjenje, primerno tudi za otroke.

* Bonifacio Citadel: Med najlepšimi mesti na Korziki. Stari del mesta, zgodovina, vojaške utrdbe, naravne pečine, prijazni ljudje in dobra hrana.

* Gorges de la Restonica: Odlična destinacija za kolesarje in pohodnike, tolmuni, potočki, jezerca,..

* Desert des Agriates: Puščava na Korziki, zanimiv izlet, plaže in fascinanten sončni zahod.

* Grotte di Bonifacio: Z ladjico se peljete v naravno jamo. Izlet poln naravnih lepot.

Zemljevidi in geografija

Zemljevid

Zemljevid Karzike

Dinamični zemljevidi

Območja

Vreme in klima, kdaj obiskati

Korzika ima odlične vremenske pogoje, ima tudi rekord s povprečjem 2793 sončnih ur na leto, to je 7.5 ur na dan. Korzika vreme, tako kot drugod po Sredozemlju, je pod vplivom vetrovi s temperaturo, ki jo je vodil gorah. Povprečna poletna temperatura običajno doseže zelo prijetno 25 ° C narašča tako visoka kot 35 ° C, v juliju in avgustu z temperature morja dosegle svoj ​​vrhunec sredi julija. V začetku sezone so dnevi daljši in jasno zraka pomeni, da je lahko zelo vroče sonce, čeprav morje ne ogreje do začetka junija. Na koncu sezone bodo dnevi krajši, vendar je morje še vedno dovolj toplo, da bi udobno plavanje do sredine oktobra. Kot rezultat, Korzika ima dolgo počitniški sezoni.

Zgodovina

Izvor imena Korziki je predmet mnogih razprav in ostaja skrivnost. Na stari Grki je bil znan kot Kalliste, Corsis, Cyrnos, Cernealis ali Cirne. Korzika je nenehno zasedena od mezolitika dobe. Je pridobila avtohtono prebivalstvo, ki je bil vpliven v Sredozemskem morju v svojem dolgem prazgodovine. Zato je Korzika polna zgodovinskih zapuščin, predvsem vojaške zgodovine.

Hrana

Korzika hrana ima francoske in italijanske vplive, vendar pa ima veliko različnih jedi. Kostanj je bil eden od starih (in tudi sedanjih) glavnih živil, veliko jedi in celo sladice so pripravljeni s tem. Prav tako je večina domačih prašičev na otoku napol divji. Tipičen korziške klobase vključujejo lonzu, Coppa, šunka, figatellu in saucisson narejen iz prašičjega ali mesa divjih merjascev. Canistrelli so tipični Korzike pecivo, ki prihajajo v različnih okusih. Korzika proizvaja tudi edinstveno aromo oljčnega olja, narejen iz zrelih sadežev, zbranih pod drevesi. Mnoge vasi so majhne trgovine, kjer je lokalno pridelana hrana, ki se prodajajo. Težko je najti restavracijo, ki pripravlja resnično korziških jedi.

Pijača

Korzika nudi širok izbor lokalnih piv, imajo svoje trte in predelujejo svoje vino, kar kaže na njihovo samostojno pot. Ne bodite presenečeni, če se boste vprašali: "Américain ou Corse" pri naročanju koksa. To je zelo priporočljivo, da poskusite pivo "Colomba", "Pietra" ali "Bière Torre", ko jih obiščete - zelo poseben okus, ki ga ne boste našli nikjer drugje v Franciji.

Jezik

Korzika je eden redkih regijah Francije, da obdrži svoj ​​jezik v vsakdanji rabi, tesneje je povezan z italijanščino kot francoščino. Vendar pa je od njegovega prevzema s strani Francije v 18. stoletju s prevladovanjem medijev in trgovino,danes ocenjuje, da je samo 10% prebivalstva na Korziki govorijo naravno Korziko.

Izobraževanje

Univerze na Korziki:

* [web.ac-corse.fr Lycée Clémenceau]

* [collegeportovecchio2.free.fr College de Porto Vecchio II]

* [web.ac-corse.fr Collège Laetitia]

* IUT de Corse

* [www.lyceemaritimebastia.fr Lycée Maritime et Aquacole de Bastia]

Varnost

Korzika je ponavadi zelo varen kraj, še posebej za turiste. Prenočevanje na prostem, v mestih in vaseh, ne bo problem. Bodite vljudni in spoštljivi, in nič drugega pa brez skrbi.

Koristne turistične informacije

Več podatkov na Wikipedia.si

Telekomunikacije

Telefonske in mobilne storitve

Celotna Korzika je pokrita z mobilnim omrežjem, tako da z mobilnostjo ne bo težav.

Internet

Hoteli so opremljeni s WiFi povezavo pa tudi InternetCaffe so na voljo. Večina kampov ima tudi možnost brezžičnega interneta.

Prihod na destinacijo

Z letalom

Obstajajo štiri letališča na otoku: Ajaccio, Bastia, Calvi in Figari (poleg Porto-Vecchia). Easyjet leti na Korziko iz Velike Britanije. Med sezono se lahko rezervirajo poleti za Korziko z Air France, Korziki Potovanja in Easy Jet.

Z ladjo

Iz Francije, najenostavnejša in najhitrejša rešitev je NGV (High Speed ​​Boat, Navire à Grande Vitesse): traja 2:45-03:30, da gredo iz Nice Calvi L'Ile-Rousse, Ajaccio in Bastio in vi lahko uživate v pogledu na obali Korzike in pripeljejo vas praktično v center. Možno je tudi, da bo pridete z rednimi trajekti iz Marseilla, Nice in Toulon. Možnost odhoda na Korziko je tudi z Italijanske strani in sicer z Genove, Livorna, Savone, Neapelja ali Sardinije.

*Pregled prihodo in odhodov ladij

Transport po destinaciji

Javni transport

To je priporočljivo najeti avtomobil, ko na Korziki, saj je javni prevoz zelo slaba. Obstajajo samo 3 železniške proge, ki povezujejo večja mesta, ostalo pa z avtobusom - ki so v večini listov dvakrat na dan!

Kolo

Ogromno naravnih poti in rezervatov po katerih lahko potujete s kolesom. Velika izbira lažjih in težjih smeri po celi Korziki. Pohajkovanje po Korziki

Spanje in namestitev

Hoteli

Luksuzni hoteli so na Korziki dokaj dragi za prenočišča. Na Korziki je izjemno razvejana veriga hotelov z dvema zvezdicama. Kaj več kot dve zvezdici se težko najde (Bastia, Ajaccio, Porto Vecchio, potem se pa počasi konča). Ti hoteli z dvema zvezdicama so načeloma dokaj ugodni, niso pa nič posebnega, kar se udobja tiče.


Kampiranje

Večina turistov na Korziki kampira. Kampi so urejeni in zelo udobni. Kampi so čisti, večina jih ima pralni stoj, trgovine so blizu kampov, tudi v kampih se lahko je, zelo so primerni za otroke.

Nadredna destinacija

 Informacije o državi: Korzika


Zadnja sprememba: 25. februar 2019 ob 10:57