Incheon: Razlika med redakcijama

Iz wiki.potnik.si

Skoči na: navigacija, iskanje
(Fotogalerija znamenitosti)
(Video turistični vodnik)
 
Vrstica 31: Vrstica 31:
 
== Video turistični vodnik ==
 
== Video turistični vodnik ==
 
<!-- Najdi na Youtube turistični vodnik za destinacijo.  Za vstavljanje Youtube videa prilepite tole besedilo: {{#widget:YouTube|id=youtube_šifra}} in nadomestite youtube_šifra s šifro youtube videa, ki jo dobite na koncu Youtube povezave, ko ste na strani videa. Primer: za vstavitev videa https://www.youtube.com/watch?v=aEmv7QBHRqk vpišete {{#widget:YouTube|id=lim-GerTSA4}}-->
 
<!-- Najdi na Youtube turistični vodnik za destinacijo.  Za vstavljanje Youtube videa prilepite tole besedilo: {{#widget:YouTube|id=youtube_šifra}} in nadomestite youtube_šifra s šifro youtube videa, ki jo dobite na koncu Youtube povezave, ko ste na strani videa. Primer: za vstavitev videa https://www.youtube.com/watch?v=aEmv7QBHRqk vpišete {{#widget:YouTube|id=lim-GerTSA4}}-->
{{#widget:YouTube|id=lim-GerTSA4}}
+
{{#widget:YouTube|id=9AEuHV7wNxQ}}
  
 
==Turistične destinacije in znamenitosti==
 
==Turistične destinacije in znamenitosti==

Trenutna redakcija s časom 11:12, 22. februar 2019

Incheon - mesto in pristanišče na Korejskem polotoku v Republiki Koreji. Incheon je tretje največje mesto glede na stevilo prebivalcev med mesti v Koreji, o Seulu in Busanu. Incheon je največje pristanišče na zahodni obali polotoka, kot tudi največje letališče v državi. V XXI stoletju, se je mesto spremenilo v mednarodno poslovno središče.

Fotogalerija znamenitosti

Pomoč:Nalaganje slik

Potopisi

+ Dodaj svoj potopis

Najboljši potopisi bodo nagrajeni in objavljeni v najbolj brani slovenski potovalni e-reviji Potnik.si


Video turistični vodnik

Turistične destinacije in znamenitosti

Tukaj se lahko vrnete sto let nazaj, če se znajdete na področju Jung-gu Incheon. Lahko vidite gotiko in renesanso, veliko starih stavb in veliko drugih stvari.


  1. Katoliška cerkev DAP-DONG: Katoliška misijinarska dejavnost v mestu Incheon se je začela leta 1889, ko je oče William (The Father Villem) prišel sem iz tuje pariške misije (Paris Foreign MIssionary). Cerkev Dap-dong, zgrajena na hribu Dap-dong, in je ena najstarejših cerkev v Koreji.
  2. Prva Japonska Banka Incheon: Novembra 1883 je bila stavba odprta kot agencija državne banke Japonske (prva banka v mestu Incheon). Kasneje leta 1909, po ustanovitvi centralne banke Koreje, je bila agencija reorganizirana v podružnico banke Koreje. Enonadstropna stavba okrašena s kupolo in sezidana iz kamna v stilu post-renesanse. Zunanjost stavbe je doživela nekaj sprememb, vendar je osnovna struktura še vedno dobro ohranjena.
  3. Park Jaya/Park svobode/Liberty park: Prvi park v Zahodnem stilu, ki ga je zgradil ruski inženir Samatinym leta 1888. Denar za izgradnjo parka so Jayu dali Američani, Britanci in Kitajci, ki so živeli v bližini parka v času dinastije Ming Chosun.
  4. Hongye vrata/Hongyemun: Hongye vrata so dobili svoje ime (mavricna) zaradi svoje oblike. Zgornji del vrat je oblikovan kot mavrica. Ta vrata so bila zgrajena v dobi kolonizacije. Gradba se je začela leta 1905 in je trajala 3 leta. Tukaj lahko opazujete čudovit razgled, vrata so zelo dobro ohranjena in so v bližini parka Jayu.
  5. Incheon pošta: Zgodovina postne storitve Incheon odraza zgodovino poste v Koreji. Generalni urad za postne storitve je bil ustanovljen v času reformistične revolucije leta 1884. Incheon posta je bila obnovljena in je sedaj spomenik arhitekture. Bil je priznan kot kulturni spomenik urbanih vrednot. Dolgo časa je bila stavba prazna, ko se je pošta preselila na novo lokacijo, sedaj pa spet deluje.


Muzeji

Parki

Incheon Nabi Park

Incheon Grand Park

Skriti kotički

Izleti v okolici destinacije

Aktivnosti

V tem mestu je kar vse nenavadno, tukaj lahko opazite neverjetno kombinacijo starih sosesk in nakupovalnih središč, ultra-modnih nebotičnikov, kjer so pisarne velikih mednarodnih korporacij. Ritem mesta je neresnično hiter, niti za minuto se ne ustavi poslovna dejavnost in glasne zabave, ampak takoj ko se znajdes na obali, dobis obcutek da si v popolnoma drugacnem svetu, kjer je naravna harmonija. In ni čudno, da iz celega sveta vsako leto sem prihaja na tisoče turistov, da bi uživali na morju, hodili po nakupih in postali del neverjetno bogatega kulturnega programa.

Zemljevidi in geografija

Zemljevid

Zemljevid Barcelone

Dinamični zemljevidi

Območja

Vreme in klima

Kdaj obiskati

Zgodovina

Zgodovinsko so se tukaj naselili trgovci iz bližnje Kitajske, Ruskega cesarstva in držav Starega sveta, in tako so na svoj način gradili lokalno tradicijo. Danes je mesto tako veliko, da je pravzaprav neke vrste primestno obmocje Seula. Hiter tempo razvoja in visoke ravni življenja zagotavlja pet tisoč industrijskih podjetjij, trgovin in turizma in je tudi drugo največje pristanisce v Južni Koreji in največje letališče v celotni severovzhodni regiji Azije.

Hrana

Gastronomija - pomemben vidik v Južni Koreji. In Incheon ni nobena izjema. Tu celo imena ulic govorijo o osupljivih dogodivščinah v želodcu. Naprimer ulica riba-menih območje Yonghyeon-dong (Yonghyeon-dong Monk Fish Street), avenija leplivih riževih klobasic območje Dowon-dong (Dowon-dong Glutinous Rice Sausage Alley), avenija hladnih ajdovih rezancev območje Hwapyeong-dong (Hwapyeong-dong Cold Buckwheat Noodle Alley)

Pijača

Nakupovanje

Najbolj modno okrožje mesta - Sinpo-dong - kraj, kje lahko spemeniš celotno podobo. Ta del mesta se konstantno spreminja, in vedno znova vas preseneti z novostmi. Še več izbire imate na tradicionalnem korejskem trgu Sinpo Market ali Yankee Market.

Kultura

Festivali in dogodki

Jezik

Izobraževanje

Varnost

Koristne turistične informacije

Več podatkov na Wikipedia.si

Telekomunikacije

Telefonske in mobilne storitve

Internet

Prihod na destinacijo

V Incheon iz Seula lahko prideš s podzemno železnico in avtobusom. Cena za vozovnico za podzemno se giblje od 900 do 2400 SKW in je odvisna od razdalje. Naslovi postaj so napisani v korejščini in angleščini.

Z letalom

Z avtobusom

Z avtom

Z vlakom

Z ladjo

Transport po destinaciji

Javni transport

Avto

Taxi

Kolo

Nenavadni načini transporta

Spanje in namestitev

Hoteli

Hostli

Kampiranje

Nadredna destinacija

 Informacije o državi: Južna Koreja