Crikvenica

Crikvenica je hrvaško mesto in pristanišče v Primorsko-goranski županiji. Crikvenica je najbolj znano turistično središče in klimatsko zdravilišče v Kvarnerju. Kraj leži okoli 37 km jugovzhodno od Rijeke ob glavni cesti Rijeka - Split. Poleg naravnih lepot, čistega morja in morskega zraka ter gostoljubnih ljudi, je glavni razlog za počitnice v Crikvenici, zelo prijeten, blag stabilen in zdrav mediteranski podnebje, ki ima mikroklimo z blagimi zimami in zmernimi poletji. Crikvenica premore tudi dolge peščene in prodnate plaže, ki nudijo užitek za stare in mlade. Mesto ponuja bogato turistično ponudbo, od ribiškega tedna, akvarija z več kot 150 vrstami rib, do mesta, muzejev in galerij. Crikvenica je uradno postala priznana kot zdraviliško mesto leta 1906. Skozi kraj teče rečica Dubračina.

Vsebina

Fotogalerija znamenitosti

Pomoč:Nalaganje slik

Potopisi

Riviera Crikvenica

torta Frankopan Preberite: Riviera Crikvenica

Crikvenica - Kvarner na dlani in idealno izhodišče za aktivne

Uroš Ferlin Preberite: Crikvenica - Kvarner na dlani in idealno izhodišče za aktivne

Družinska Crikvenica

Marko Popovič Preberite: Družinska Crikvenica

+ Dodaj svoj potopis

Najboljši potopisi bodo nagrajeni in objavljeni v najbolj brani slovenski potovalni e-reviji Potnik.si


Video turistični vodnik

Dolžina: 4:10 minut

Jezik: Angleščina

Za ogled na celotnem zaslonu kliknite na videu gumb [ ] skrajno desno spodaj.

Turistične destinacije in znamenitosti

Glavne atrakcije

 1. Jadralno padalstvo Kvarner: Edinstvena padalska izkušnja z neverjetnim razgledom na morje in na Kvarner. Vse kar potrebujete je športna oprema, sončna očala in pa zaščita pred soncem.
 2. Trgovina spominkov Kredenca: nudi široko paleto lokalnih hrvaških spominkov, daril in proizvodov. V trgovini lahko prav tako poskusite veliko različnih lokalnih žganj in likerjev.
 3. Kataka Cocktail Bar: je eden izmed najlepših koktajl barov, ki se nahajajo v Crikvenici.
 4. Cerkev svetega Antona Padovanskega: ima 35 metrov visok zvonik, ki je bil končan šele v prvem desetletju 21. stoletja.
 5. Vinodolna dolina: se nahaja le nekaj kilometrov stran od Crikveniških plaž. Tam najdemo štiri starodavne vasi Bribir, Drivenik, Grižane in Tribalj, ki poleg svoje bogate kulturne in zgodovinske dediščine (trije gradovi plemiške družine Frankopanov) ponuja tudi veliko možnosti za različne športne aktivnosti.
 6. Akvarij: se nahaja na Vinodolski ulici 8 v centru mesta. Na 200 kvadratnih metrih površine nam ponuja na ogled več kot 10 vrst rib iz Jadranskega morja ter približno 50 vrst tropskih vrst rib. Akvarij vključuje tudi trgovino s spominki, ki ponuja široko paleto izdelkov za prodajo. Vstopnina je 20 kun, vstop pa je možen čez cel dan.
 7. Vremenska postaja: se nahaja v parku Stjepana Radića in nenehno beleži temperaturo ter druge meteorološke podatke. Ustanovljena je bila leta 1900 in je dragocen del lokalne zgodovinske in kulturne dediščine.
 8. Bronasti kip ribiča: je delo kiparja Zvonka Carja in je bil postavljen v Crikveniškem pristanu v spomin na ribiče mesta.
 9. Mestna galerija Crikvenica: deluje v okviru kulturnega centra Dr. Ivana Kostrenčića. Galerija se nahaja v centru Crikvenice na Frankopanski ulici 6 in je odprta skozi vse leto. V galeriji si lahko ogledate likovna dela avtorjev, ki delajo na crikveniškem območju in v drugih okoliških regijah ter tudi v tujini.
 10. Spomenik Stjepana Radića: se nahaja v parku imonovanem po njemu v centru mesta. Stjepan Radić je bil hrvaški politik in vodja Hrvaške republikanske kmečke stranke, katero je ustanovil z bratom Antunom leta 1904. Zahteval je kmečko hrvaško republiko in nasprotoval centralistični in unitaristični politiki kralja Aleksandra in Nikole Pašića. 20. junija 1928 ga je na seji Narodne skupščine smrtno ranil črnogorski poslanec Narodne radikalne stranke Puniša Račić, kar je v Kraljevini SHS sprožilo globoko politično krizo, ki je privedla do uvedbe kraljeve diktature.
 11. Sončna ura: je bila podeljena s strani hrvaškega turističnega društva, za eno izmed najboljših turističnih destinacij na Hrvaškem. Crikvenica je to nagrado prejela leta 1977 in se nahaja v parku Stjepana Radića.
 12. Mlin za olive - Toš: se nahaja na Frankopanski ulici in predstavlja spomin na pretekle čase, ko so ljudje iz Crikvenice obirali oljčne nasade v okolici in na otoku Krku.
 13. Atelje Zvonka Carja: se nahaja na Mestni plaži Crikvenica. Zvonko Car (1913-1982) je bil učenec znanega hrvaškega kiparja Ivana Meštrovića, ustvarjalca mnogih dragocenih umetnin. Ti vključujejo kamniti kip Matere Božje pred župnijsko cerkvijo Blažene Device Marije, doprsni kip pisatelja Vladimirja Nazorja, bronasti kip dekle z Galebom v Opatiji, itd.
 14. Ruska pravoslavna cerkev: je bila zgrajena leta 1924 na pobudo Rusov, ki so pobegnili na Crikvenice po oktobrski revoluciji. Cerkev je posvečena svetemu Nikolaju in je bila zgrajena v značilnem slogu ruske cerkvene arhitekture.
 15. Cerkev Blažene Device Marije: je najstarejša ohranjena cerkev v Crikvenici in predstavlja stari del mesta. Nikola IV Frankopan jo je dal zgraditi leta 1412.
 16. Mestna knjižnica Crikvenica: je bila ustanovljena leta 1874 in poleg svoje bogate zbirke knjig nudi tudi nacionalne in mednarodne revije ter dnevno časopisje.

Muzeji

Mestni muzej Crikvenica: prikazuje dediščino s področja Crikvenice, Dramalj, Jadranova in Selc ter jih razvršča v posamezne kategorije. Nahaja se na Preradovićevi ulici v centru mesta. Delovni čas: od torka do nedelje od 10ih do 14ih, ob ponedeljkih in praznikih zaprto. Ter v sezonskem poletnem času vsak dan od 9ih do 13ih in od 18ih do 22ih. Vstop je prost.

Izleti v okolici destinacije

 • izleti z ladjo na otoke Rab, Krk (Baška, Njivice, Vrbnik, Klimno, Krk, Omišalj, Punat, špilja Biserujka) in otok Košljun. Izleti se izvajajo se od aprila do oktobra.
 • organizirani izleti: Opatija, Istra, Postojna in Benetke.
 • izleti v narodne parke: Plitvice, Brioni, Risnjak, Severni Velebit, Narodni park Krka

Aktivnosti

 • Plaže Leta 1888 so v Crikvenici zgradili prvo javno morsko kopališče, ki je zaznamovalo začetek razvoja turizma. Sčasoma so več pozornosti namenili tudi načrtovanju in vzdrževanju tako, da je danes plaža okrašena tudi z značilnimi mediteranskimi rastlinami. Glavna javna plaža v Crikvenici je dostopna invalidom, julija 2010 pa je mesto dobilo tudi prvo plažo za hišne ljubljenčke. Vstop na plažo je brezplačen.
 • Adrenalinski park ponuja edinstveno adrenalinsko doživetje. Velika proga nudi 59 različnih prehodov v skupni dolžini 400 metrov, z dodatnim spustom dolžine 38 metrov. Majhna proga pa nudi 32 prehodov v skupni dolžini 211 metrov, z dodatnim spustom dolžine 20 metrov. V adrenalinskem praku nudijo tudi "Paintball".
 • Kolesarske poti vodijo od obale in do vinodolske doline in vse do gozdnega zaledja ter so primerne za rekreativne kolesarje. V turistično informativnih centrih lahko najdemo opisanih 6 kolesarskih poti na tem območju: Modra pot (dolžina 40 kilometrov), zelena pot (dolžina 75 kilometrov), rjava pot je krožna (dolžina 50 kilometrov), rdeča pot ali steza lilij (dolžina 44 kilometrov), pot viol (dolžina 56 kilometrov) in rumena pot ali pot razgledov na okolico (dolžina 48 kilometrov).
 • Pešpoti in sprehajalne poti Na področju Crikvenice, Dramalj, Jadranovega, Selc, Novih Vinodolskih in Vinodola se nahaja sedem zanimivih sprehajalnih poti. Med njimi je najlepša Ljubezenska pot.
 • Športno rekreativni centri na plažah Crikvenice nudijo pestro izbiro aktivnosti, kot so smučanje na vodi, wakeboardanje, Kneeboardanje, plovba s padalom, vožnja s hitrostnim čolnom, namizni tenis ter odbojko na mivki. Poleg tega obiskovalci lahko igrajo tudi mini golf, badminton, košarko in tenis.
 • Ribolov Dovoljenje za športni ribolov je mogoče kupiti na točki Crikvenica tourist (Trg Stjepana Radića 1 c, 51260 Crikvenica), telefon: +385 51 241-516, fax: +385 51 241-249, www.crikvenica-tourist.hr, e-mail: crikvenica-tourist@ri.t-com.hr
 • Potapljanje V Crikvenici obstaja več potapljaških klubov, ki organizirajo potapljaške tečaje. Lepote podvodnega sveta lahko obiščete skozi vse leto.
 • Izletniški turizem nudi organizirane izlete z ladjo na otoke Rab in Krk vse od aprila do oktobra. Obstajajo pa tudi organizirani izleti v nacionalne parke (Plitvička jezera, Brioni, Risnjak, Severni Velebit in Krka), Opatijo, Istro, Postojno in Benetke.
 • Jadralno padalstvo Kvarner ponuja edinstveno padalsko izkušnja z neverjetnim razgledom na morje in na Kvarner.

Zemljevidi in geografija

Dinamični zemljevidi

Območja

V mestno občino Crikvenica spadajo mesta Jadranovo, Dramalj, Crikvenica in Selce.

Vreme in klima

Vreme v poletnih mesecih je vedro in suho. Srednja januarska temperatura je 5,4°C, v juliju pa 23,8°C. Vetrovnih dni v poletnih mesecih je malo (burja in jugo pihata v glavnem samo pozimi).

Kdaj obiskati

Tisti, ki si želijo veliko sonca, je primeren čas za obisk poleti. Za planinarjenje in izlete pa so proporočljivi tudi jesenski in pomladni čas. Zime so mile in tople.

Zgodovina

Današnja Crikvenica se je razvila na področju nekdanjega rimskega naselja Ad Turres. Današnje ime je kraj dobil po cerkvi (v narečju crikvi) nekdanjega samostana, ki ga je 1412 dal zgraditi ban Nikola Frankopan. Samostan ("Frankopanski grad") je bil ukinjen 1766. Pristanišče so začeli graditi leta 1871 in ima značaj potniškega pristanišča. Prvo kopališče so urdili 1888, prvi hotel pa odprli leta 1891. Hotel Therapia, ki je še danes najlepših v kraju so postavili 1895. Turistično ponudbo pa dopolnjuje zdraviliški turizem v dobro opremljenem zdravilišču. Crikvenica je bila leta 1958 preko Velebitskega kanala s Šilom na Krku povezana s prvo trajektno linijo na Jadranu.

Hrana

V Crikvenici so znani po svojih ribjih in mesnih specialitetah, pripravljenih na različne načine. Prav tako so znani po vegetarijanskih jedeh, hitri hrani in po gurmanskih receptih. Tradicionalne specialitete so: "Crikveničke rupice", "Slani vinćoli na svetojelenski", "Prežganica z baškoton na jakovarski način", "Frankopanska" torta in "Selački puhanci".

Pijača

V Crikvenici se lahko pohvalijo z lokalnimi vini, ki jih lahko preiskusite tudi na "Ribiškem tednu" ali na "dnevih Ad turres".

Nakupovanje

V Crikvenici imate več nakopovalnih centrov:

 • Alu Ulica doktor Ivana Kostrenčića 9, 51260, Crikvenica, Hrvatska
 • Aquarium Vinodolska 8, 51260, Crikvenica
 • Štefan Katarina Benići 64, 51260, Crikvenica

Kultura

Crikvenica ima bogato kulturno in zgodovinsko dediščino, ki je vtkana v skoraj vsakem kotičku mesta. Edinstvene stavbe, spomeniki in materialni ostanki pričajo o dragoceni in zanimivi zgodovini v tej regiji.

Festivali in dogodki

 • Maškare 2015 dogodki trajajo vse od 10. januarja do 18. februarja
 • Ribiški teden ponuja koncerte, predstave, nastope ljudskih skupin, razstave, umetniške delavnice, športna tekmovanja ter izviren kulinarični program morske hrane.
 • Primorska noč nudi zabaven program ter ponuja tržnico ekoloških in naravnih lokalnih izdelkov (sir, oljčno olje, žganje, vino ...).
 • Plavalni maraton Šilo - Crikvenica je športni dogodek, ki povezuje mesto Šilo na otoku Krku in mesto Crikvenica. Dogodek se tradicionalno izvaja že od leta 1910.
 • Jakovlja je tradicionalno najbogatejša poletna prireditev v bližini Crikvenice, ki se odvija v mesecu juliju v dneh pred in na dan praznika svetega Jakoba.
 • Jakovarska vesla je dogodek, kjer se v različnih ekipah (moške, ženske, otroške,...) tekmuje v lesenih čolnih na vesla.
 • Ad Turres dnevi je kulturno-zabavni dogodek, ki se je sprva imenoval Antična noč. Dogodek so nato preimenovali, ko so izvedeli, da odkrito arheološko najdbišče izvira iz rimskih časov in da se je današnja Crikvenica takrat imenovala Ad Turres. Na dogodku je doživeto prikazano življenje v rimskih časih (predelava gline, oblačila, nakit, hrana in pijača, itd.) in stare obrti (lončarstvo, košare, predelavo kamna, itd).

Jezik

Uradni jezik je hrvaški jezik, ki ga govori 98,2%, 1,8% prebivalstva pa govori ostale jezike.

Izobraževanje

 • Osnovna šola Zvonka Carja Crikvenica (Kotorska bb, 51216 Crikvenica)
 • Osnovna šola Vladimirja Nazorja Crikvenica (Vinodolska bb, 51260 Crikvenica)
 • Srednja šola dr. Antuna Barca Crikvenica (Zidarska 4, 51260 Crikvenica)
 • Fonum - center za učenje tujih jezikov (Vinodolska 21/3, 51260 Crikvenica)

Varnost

Veliko popotnikom je na potovanjih varnost zelo pomembna. Crikvenica je, tako kot načeloma velja za vsa Hrvaška mesta, sicer zelo varno mesto in ni veliko verjetnosti za nastanek kakšnih težav z varnostjo. Priporočeno pa je, da ne sprejemate ponudb tujcev za prevoz in da uporabljate le pooblaščene taksije. Napadi na osebe, vključno s spolnimi napadi in posilstvi, so redki, vendar se dogajajo. Na večjih turističnih točkah, se pazite žeparjev, saj se hitro lahko zgodi, da vas oropajo. Ker se dogaja, da v pijače natrosijo droge, svetujemo, da ne sprejemate pijač od tujcev in da imate svojo pijačo ves čas pod budnim očesom.

Koristne turistične informacije

Slovenskim državljanom vizum do 3 mesecev ni potreben (sporazum z dne 15.5.1992-Ur.l.RS št.40/92 in 20/98). Slovenski državljani lahko z osebno izkaznico vstopajo v Republiko Hrvaško in tam, na podlagi tega dokumenta, bivajo do treh mesecev. Za mladoletne osebe, ki v ali preko ozemlja Republike Hrvaške potujejo brez spremstva zakonitega zastopnika, ni potrebno overjeno soglasje zakonitega zastopnika za prehod meje. Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije kljub temu priporoča, da se ob organiziranih skupinskih potovanjih (ekskurzije, letovanja, športne, kulturne in druge prireditve mladoletnikov) še vedno pripravi seznam članov skupine. Tako je omogočena lažja in hitrejša mejna kontrola. V izogib morebitnim problemom Ministrstvo za zunanje zadeve zakonitim zastopnikom svetuje, da mladoletne osebe prečkajo mejo z vso potrebno dokumentacijo, s katero dokazujejo namen vstopa, dokazili o zadostnih sredstvih, zavarovanju, ipd.

Grb mesta Crikvenica

Več podatkov na Wikipedia.si

Telekomunikacije

Telefonske in mobilne storitve

Telefonske in mobilne storitve so v Crikvenici zelo dobro razvite. S signalom je pokrito celotno mesto.

Internet

Crikvenica ima zelo dobro razvit internet. Dostopen je tudi v vseh hotelih.

Prihod na destinacijo

Z letalom

 • Crikvenica se nahaja v neposredni bližni otoka Krka, kjer se nahaja letališče Reka (Rijeka), ki je le 20km oddaljen od Crikvenice. Letališče Reka ima redne letalske linije iz Zagreba, Splita, Osijeka, Dubrovnika, Berna, Moskve, Bruslja, Berlina, Hamburga, itd. Približna cena taksi prevoza stane 38€ (letališče Reka - Crikvenica).
 • Drugo najbližje letališče, je letališče Zagreb, ki je od Crikvenice oddaljen 174km. Letališče Zagreb ima redne letalske linije iz Pariza, Dubrovnika, Dunaja, Frankfurta, Istanbula, Beograda, Londona, Bruslja, itd. Približna cena taksi prevoza stane 152€ (letališče Zagreb - Crikvenica).

Z avtobusom

Avtobusna postaje Crikvenica je povezana z linijama Split - Pula in Novi Vinodolski - Zagreb. Odhodi in prihodi so vsak dan, kontakt avtobusne postaje Crikvenica pa je: +385 51 781 333.

Z avtom

Iz smeri Zagreba do Crikvenice obstajata dve možnosti: 1. avtocesta Zagreb-Reka-izhod Crikvenica; 2. stara cesta Zagreb-Karlovac-Severin na Kupi–Skrad–Delnice–Gornje Jelenje-Crikvenica.

Z vlakom

Dostopnost z vlakom v mesto Crikvenica ni mogoča. Najbližja železniška postaja se nahaja v mestu Reka (Rijeka), ki je oddaljeno 32km.

Z ladjo

Crikvenica nima rednega javnega morskega transporta. Po uradni ustanovitvi leta 1947 so ladje Jadrolinije pričele sistematično povezovati otočne kraje s kraji na celini. Prvi trajekt se je imenoval Bodulka in je povezoval Crikvenico s Šilom na otoku Krku, ki pa je bil ukinjen zaradi izgradnje Krškega mostu.

Transport po destinaciji

Javni transport

V Crikvenici je možno uporabiti tudi javni transport in sicer so na voljo 4 avtobusne linije:

 • CRIKVENICA - DRAMALJ - JADRANOVO - DRAMALJ - CRIKVENICA
 • CRIKVENICA - GORNJI KRAJ - CRIKVENICA
 • CRIKVENICA - SELCE - CRIKVENICA
 • CRIKVENICA - KAČJAK - CRIKVENICA

Avto

Vozniki v Crikvenici (tako, kot na splošno velja za celotno Hrvaško) so znani kot slabi vozniki v primerjavi z Slovenci. Vozniki nenadoma menjajo pasove, brez predhodnega opozorila zato previdnost ni odveč. Uporaba dnevnih luči je za vozila obvezna le v zimskem času, za motoriste pa tekom celega leta. Uporaba mobilnih telefonov med vožnjo, brez sistema za prostoročno telefoniranje, je prepovedana. Poleg obvezne opreme vozila: varnostni trikotnik, rezervne žarnice, prva pomoč, rezervno kolo ali homologiran nadomestek, je v vozilu potrebno imeti tudi odsevni jopič, ki je obvezen za voznika, ki se nahaja na vozišču v primeru okvare vozila ali prometne nesreče. Za vozila registrirana na podjetje je potrebno imeti v vozilu tudi gasilni aparat. Hrvaški zakon prav tako določa, da vozilo registrirano v Sloveniji, ki je opremljeno z registrskimi tablicami na katerih je tudi oznaka države, ne potrebuje dodatne oznake SLO na zadku vozila. V kolikor ima vozilo še staro izvedbo tablic, mora biti pri vožnji po hrvaških cestah označeno z nalepko SLO. Za najhujše prekrške: npr. odklonitev testa alkoholiziranosti ali drog, vožnja z več kot 1,5 promila alkohola v krvi in vožnja brez vozniškega dovoljenja je predpisana kazen do 15.000 HRK ter zaporna kazen. Dovoljena stopnja alkohola je 0,5 promila. Za voznike mlajše od 24 let in tiste, ki imajo vozniški izpit manj kot dve leti ter poklicne voznike mejna vrednost ostaja 0,0 promila.

Najem avtomobila (rent-a-car) stane približno 12,5€ na dan. CRIKVENICA TOURIST - Trg S. Radića 1c, Crikvenica, telefon: +385 51 241-516, fax: +385 51 241-249, www.crikvenica-tourist.net, e-mail: crikvenica-tourist@ri.t-com.hr

Taxi

V Crikvenici je na voljo veliko taxijev.

 • EURO TAXI - Milan Maravić, telefon: +385 51 781 - 999, +385 91 539 3001
 • TAXI DARIO, telefon: +385 91 186 8640
 • Slobodan Benko, telefon: +385 98 1724 337
 • Dragutin Buneta, telefon: +385 98 1708-125
 • Slobodan Butorac, telefon: +385 91 515 4190

Kolo

V Crikvenici in okolici je veliko lepih kolesarskih poti in tras. V centru mesta je možen tudi najem koles (rent-a-bike). CRIKVENICA TOURIST - Trg S. Radića 1c, Crikvenica, telefon: +385 51 241-516, fax: +385 51 241-249

Nenavadni načini transporta

V mestu Crikvenica je tudi možen najem čolna ali gliserja.

 • Lučica Crni mol mobitel: +385 98 327 967, +385 98 775 590
 • MCP Crikvenica (lučica Omorika), Mobitel: +385 91 1557 376, +385 98 327 053
 • DIVE CITY TRAVEL - Braće Buchoffer 18, Crikvenica, telefon: + 385 51 784-174, fax: +385 51 784-175, www.divecity.net, e-mail: info@divecity.net
 • ULLI TOURS - Dr. Ivana Kostrenčića 2, Crikvenica, Telefon: +385 51 784-130, fax: +385 51 784-134, www.ullitours.com e-mail: info@ullitours.com

Prav tako pa se je možno peljati s turističnim vlakcem, ki ne obratuje v zimskih mesecih.

 • FELIX TOURIST TRAIN Info: Kotorska 4, 51260 Crikvenica Mobile: + 385 99 348 0000.

Spanje in namestitev

Hoteli

 • Hotel Kvarner Palace
 • Hotel Mediteran na višku poletne sezone približno 40€ na dan na osebo. Izven sezone je cena prenočitve 30€ na dan na osebo. Vključen zajtrk.
 • Hotel Villa Aurora na višku poletne sezone približno 45€ na dan na osebo. Izven sezone je cena prenočitve 35€ na dan na osebo. Vključen zajtrk.

Hostli

 • Hostel Crikvenica na višku poletne sezone približno 20€ na dan na osebo.

Apartmaji

 • Apartmaji Villa Klaudia na višku poletne sezone približno 60€ na dan na osebo. Izven sezone je cena prenočitve 17€ na dan na osebo. Vključen zajtrk.
 • Apartmaji Villa Harmonie na višku poletne sezone približno 76€ na dan na osebo. Izven sezone je cena prenočitve 19€ na dan na osebo. Vključen zajtrk.
 • Apartmaji Villa Crikvenica na višku poletne sezone približno 28€ na dan na osebo.

Kampiranje

 • Kamp Selce cena za dve osebi (2 osebi, parcela, vozilo, šotor, elektrika in turistična taksa) je 21,7€ izven sezone in 35,7€ v glavni sezoni.
 • Kamp Kačjak cena za dve osebi (2 osebi, parcela, vozilo, šotor, elektrika in turistična taksa) je 16,1€ izven sezone in 22,3€ v glavni sezoni.
 • Kamp Uvala Slana cena za dve osebi (2 osebi, parcela, vozilo, šotor, elektrika in turistična taksa) je 29,4€ izven sezone in 43,4€ v glavni sezoni.

Nadredna destinacija

 Informacije o državi: Hrvaška


Zadnja sprememba: 23. junij 2016 ob 13:41