Cancun: Razlika med redakcijama

Iz wiki.potnik.si

Skoči na: navigacija, iskanje
Vrstica 1: Vrstica 1:
  
'''Cancun''' je mesto na severnem delu polotoka Yucatan v državi Meksiko. Je ena izmed bolj priljubljenih destinacij v Karibih, saj ima 15 kilometrov prelepih peščenih plaž, na katerih stoji mnogo hotelov, nakupovalnih centrov, nočnih klubov in restavracij. Cancun imenujejo tudi '''El Mundo Maya''', kar pomeni Majanski svet, saj naj bi predstavljal vhodna vrata v svet Majev. Cancun nudi prečudovit pogled v Majansko kulturo, saj je v mestu in njegovi okolici veliko templjev, arheoloških najdbišč in obrednih mest.
+
'''Cancun''' je mesto na severnem delu polotoka Yucatan v Mehiki. Je ena izmed bolj priljubljenih destinacij na Karibih, saj ima 15 kilometrov prelepih peščenih plaž, na katerih stoji mnogo hotelov, nakupovalnih centrov, nočnih klubov in restavracij. Cancun imenujejo tudi '''El Mundo Maya''', kar pomeni Majanski svet, saj naj bi predstavljal vhodna vrata v svet Majev. Cancun nudi prečudovit pogled v Majsko kulturo, saj je v mestu in njegovi okolici veliko templjev, arheoloških najdbišč in obrednih mest.
  
 
<!-- SEO optimizacija za iskalnike  -->
 
<!-- SEO optimizacija za iskalnike  -->

Redakcija: 15:13, 19. februar 2019

Cancun je mesto na severnem delu polotoka Yucatan v Mehiki. Je ena izmed bolj priljubljenih destinacij na Karibih, saj ima 15 kilometrov prelepih peščenih plaž, na katerih stoji mnogo hotelov, nakupovalnih centrov, nočnih klubov in restavracij. Cancun imenujejo tudi El Mundo Maya, kar pomeni Majanski svet, saj naj bi predstavljal vhodna vrata v svet Majev. Cancun nudi prečudovit pogled v Majsko kulturo, saj je v mestu in njegovi okolici veliko templjev, arheoloških najdbišč in obrednih mest.

Fotogalerija znamenitosti

Pomoč:Nalaganje slik

Potopisi

+ Dodaj svoj potopis

Najboljši potopisi bodo nagrajeni in objavljeni v najbolj brani slovenski potovalni e-reviji Potnik.si


Video turistični vodnik

Dolžina: 6:21 minut

Jezik: Angleščina

Za ogled na celotnem zaslonu kliknite na videu gumb [ ] skrajno desno spodaj.

Turistične destinacije in znamenitosti

Glavne atrakcije

 1. Cancun Dolphin Discovery: Znameniti ogled delfinov. Na izlet vas odpeljejo z ladjico in vam ponujajo možnosti plavanja z delfini, hranjenja morskih psov, snorklanja in potapljanja. Izlet je celodnevni, na ladji pa vam postrežejo s kosilom in pijačo.
 2. Captain Hook Barco Pirata Pirate Ship: Vožnja s piratsko ladjico, kjer vam postrežejo z morskimi dobrotami, kot je pečeni jastog in vas zabavajo s piratskimi predstavami in glasbo.
 3. Playa Delfines: prepela plaža, kjer ni hotelskih kompleksov in nudi mirno plavanje in sončenje v kristalno čisti vodi. Med plavanjem lahko srečate tudi delfine, ki so pogost obiskovalec obale.
 4. Zona Arqueologica El Rey: Glavna Majanska atrakcija v hotelski coni. Ruševine naselbine Majev, prekrasen sprehod po zgodovini tega starodobnega ljudstva. V okolici boste videli tudi veliko velikih kuščarjev in drugih živali.
 5. Interactive Aquarium Cancun: izjemna možnost za opazovanje in interakcijo z živalmi, saj ima mnogo odprtih bazenov, kjer lahko živali vidite od blizu, se z njimi slikate in jih celo primete. Akvarij je dom, delfinom, morskim psom, mantam, želvam in drugim morskim živalim. V akvariju lahko tudi plavate z delfini v velikem bazenu, ali hranite morske pse iz varnega zavetja kletke v spremstvu izkušenih potapljačev.

Muzeji

 • Museo Maya de Cancun - ima na ogled mnogo izdelkov in najdb iz Majanske kulture.
 • Museo Sensorila del Tequilla Cancun - muzej zgodovine te priljubljene mehiške pijače.
 • Museo del INAH - še en muzej z razstavo Majanske kulture.
 • Museo de Arte Popular Mexicano - muzej sodobne mehiške umetnosti.
 • Museo Iconografico de la Carrera Panamericana - je muzej starodobnih avtomobilov, ki so jih proizvajali med leti 1917 in 1992.
 • MUSA Cancun Underwater Museum - ponuja vožnjo z ladjico, kjer skozi okna v trupu ladje pod vodo opazujete podvodne kipe. Izredno zanimivo potovanje, do kipov pa se lahko tudi potapljate.

Parki

Cancun ima v svoji širši okolici več manjših parkov, ki ponujajo prijetne sprehode med tipično tropsko vegetacijo. Večji parki so:

 • Cancun Xel-Ha Park - ki se nahaja na rivieri Maya.
 • Xcaret Park - arheološki park z mnogo aktivnostmi.
 • Xplor Adventure Park Cancun - ki ponuja veliko variacij adrenalinskih športnih aktivnosti.

Skriti kotički

 • Isla Contoy - se nahaja približno 20 km iz mesta Cancun in je izredno lep kraj za obisk. Na obalah gnezdi več kot 150 različnih vrst ptic in je najpomembnejši prostor za gnezdenje ptic karibskega otočja.

Izleti v okolici destinacije

 • Chicken Itza - je bilo veliko Majansko mesto z ogromnim templjem v obliki piramide, ki se imenuje El Castillo. Ponuja edinstven pogled v Majansko kulturo, ohranjenih je več stavb in drugih znamenitosti. Mesto je bilo eno večjih v času vladavine Majev in je priljubljena destinacija turistov. Cancun je od Chicken Itze oddaljen nekaj ur vožnje.

Aktivnosti

 • Vodne in obvodne aktivnosti - za dobre plavalce je morje v Cancunu dobra zabava in rekreacija. Lahko se preizkusite tudi v drugih vodnih športih, kot so: surfanje, jadranje, snorklanje in potapljanje. Na plažah je dobro poskrbljeno za zabavo, najdete tudi igrišča za odbojko na mivki, nogomet na mivki in druge športne rekvizite.
 • Xcaret Cancun - je eco-arheološki park, kjer boste videli razne arheološke najdbe v neokrnjenem tropske gozdu, ki so jih postavili Maji. Na voljo je ogled podzemne reke, park metuljev, otok jaguarjev, Majanske vasice in nasade orhidej.
 • Swiming with Dolphins - mnogo agencij vam nudi to edinstveno izkušnjo plavanja z delfini.
 • Cancun Jeep Adventures - Jeep safari, ki vas popelje iz mesta v neobljudeno naravo, kjer boste videli neokrnjeni tropski gozd in različne živali, ki živijo v njem. Ponujajo tudi snorklanje v podzemnih jamah in obisk majanskih ruševin.
 • Hidden Worlds Cenote Adventure Park - je lociran nad najdaljšim sistemov povezanih podzemnih jam na svetu. Jame so bile tudi posnete v celovečernem filmu, Journey into Amazing caves in predstavljene na BBC televiziji kot čudo sveta.
 • Exotic Rides Mexico - vam ponuja vožnjo s luksuznimi ali športnimi avtomobili vseh znamk. Popeljejo vas tudi na dirkališče, kjer se lahko preskusite za volanom najprestižnejših avtomobilov.

Zemljevidi in geografija

Cancun spada pod območje Quintana Roo in leži na severnem delu polotoka Yukatan na obali karibskega morja. mesto zajema otok in bližnje območje celine. Ima obliko številke 7, ki ji v Majanski kulturi pripisujejo poseben pomen.

Zemljevid

Zemljevid mesta Cancun

Dinamični zemljevidi

Območja

Vreme in klima

Cancun ima tropsko podnebje, s vročim in vlažnim vremenom skozi celo leto. Temperature morja in zraka so visoke, vendar pa iz morja piha zmeren veter, tako da je bivanje prijetno. Najvišje temperature ima v mesecu maju, če pa se odpravljate v notranjost dežele, pa bodite pripravljeni na zelo visoke temperature.

Kdaj obiskati

Cancun se najbolj splača obiskati v zimskem času, saj je tam prijetno toplo. Poletja znajo biti vroča z veliko vlage, vreme pa je spremenljivo in lahko nastanejo nevihte ali celo orkani. Začetek decembra in aprila je tam najmanj gostov, zato zna biti ta termin najbolj ugoden.

Zgodovina

Cancun je bil Majem poznan pod imenom Nizuc. Ime Cancun se je pojavilo v 18 stoletju, vendar izvor imena ni znan. Območje je mehiška vlada načrtno naselila po letu 1970. Do tega leta je imelo območje samo 3 prebivalce, saj je bila na njem samo ena plantaža. Zaradi nezanimanja vlagateljev, je Mehiška vlada financirala izgradnjo prvih 9 hotelov. Prvi operativni hotel, je bil Hyatt Cancun Caribe, kmalu zatem pa je začel obratovati tudi Playa Blanca, ki se sedaj imenuje Temptation Resort. Cancun je v tistih časih veljal za elitno destinacijo, ki je goste privabljala s prelepimi belimi peščenimi plažami. V letih po 1974 se je mesto in območje zelo razvilo pod budnim očesom Državnega urada za razvoj turizma. Območje je kmalu postalo eno izmed največjih in najbolj znanih letovišč v Meksiku, poleg Acapulca. V mestu se je ohranila Majanska kultura, saj je na območju več templjev in obrednih svetišč, kar dodatno privablja turiste.

Hrana

Cancun kot pravo mehiško mesto ima pestro izbiro restavracij s tipično mehiško hrano, ki je navadno precej začinjena in pekoča. V hotelski coni najdete restavracije, ki ponujajo tudi drugo svetovno znano hrano iz italijanskih, francoskih in tudi argentinskih in azijskih kuhinj.

 • Mikado Cancun - tradicionalna Japonska in Tajska hrana in se nahaja v hotelski coni.
 • La Capilla Argentina - je tipična argentinska restavracija s pridihom Mediterana in se tudi nahaja v hotelski coni.
 • Simply Seafood - ponuja tradicionalno morsko hrano karibskega otočja, vključno s specialitetami letečih rib iz Barbadosa.
 • Gustino Cancun - tipična italijanska restavracija.
 • Cambalache - ena izmed najboljših argentinskih restavracij v mestu. Ponuja romantično vzdušje v izredno urejenem okolju z luksuzno opremo. Večerja ob svečah z živo romantično glasbo bo navdušila vsakega gosta.
 • Paloma Bonita - mehiška kuhinja z živo glasbo in avtentično mehiško atmosfero. Ponuja sveže pripravljeno mehiško hrano, ki jo kuharji pripravijo v odprtih ognjiščih pred očmi gostov. Osebje je oblečeno v tradicionalne noše, bar pa ponuja več kot 100 vrst tequille. Ima tudi romantično zunanjo teraso.
 • Cancun Restaurante Natura - pestra izbira hrane za vegetarijance in vegane, kot tudi za druge okuse. Ima pestro izbiro raznih solat, naravnih sokov in sveže hrane. Je cenovno ugodna restavracija s hitro postrežbo in prijaznim osebjem.

Pijača

Cancun ima pestro nočno življenje, ki mu ni para na svetu. Za mnoge se dan začne šele v popoldanskih urah po lokalni siesti in ostanejo pokonci do jutra. Zabav in nočnih klubov je na pretek, vsak ponuja edinstveno doživetje ki ga zlahka ne pozabite. Za nakup pijače je najnižja starost 18 let, kot tudi za vstop v nočne lokale. V lokalih in nočnih barih ponujajo vse vrste pijač, od raznih svetovno znanih piv, do whiskijev in domačih pijač, predvsem tequille.

 • Senor Frog's - se nahaja v hotelski coni in je restavracija, ki se zvečer spremeni v nočni klub. Je ena izmed najbolj popularnih mest pri turistih. Vstopnina je 5$ s katero pridobite posebni kozarec, v katerega vam v baru natočijo pijačo po želji. Nočni klub ima tudi posebni vodni tobogan, ki vodi iz lokala v morsko laguno in je priljubljena zabava za opite goste.
 • O'Ultra Lounge - klub v stilu New Yorških klubov, s tipično ameriško glasbo in raznimi znanimi DJ-ji.
 • Dady'O Cancun - Najboljši nočni klub v mestu, ki gosti najbolj znane svetovne DJ-e, kot so Tiesto, LMFAO, Apl.De.

Nakupovanje

Cancun nudi več možnosti nakupovanja, saj je več nakupovalnih centrov v centru mesta, kot tudi v hotelski coni. V centru mesta so cene nižje, vendar pa nakupovalna središča v hotelski coni ponujajo več kakovostnega blaga.

 • Tržnice - v mestu je več tržnic, kjer najdete vse mogoče stvari, vendar so začetne cene visoke, zato se je potrebno za njih pogajati.
 • Market 28 - je lokalni nakupovalni center v centru mesta. Ima pestro izbiro okraskov in spominkov in tudi veliko restavracij z dobro hrano. Je zelo poceni in v njem boste našli skoraj vse. Ne pozabite se za cene pogajati.
 • Plaza Las Americas Cancun - glavno nakupovalno središče v centru mesta z veliko trgovinami in restavracijami.
 • Plaza La Isla Cancun - nakupovalni center v hotelski coni. Ima več kot 100 različnih domačih in tudi tujih trgovin z svetovno znanimi blagovnimi znamkami. V njem je tudi več restavracij, lokalov in tudi kino center.

Kultura

Cancun je mnogo več kot le peščene plaže in nočna zabava. Mesto ponuja vpogled v bogato zgodovino Majanskega sveta, njihovo kulturo in arheologijo. Najstarejša tradicija v mestu so bikoborbe, ki potekajo na velikih stadionih. Cancun in njegova okolica ima tradicionalen španski kolonialni pridih, ki se meša s kulturo Majev, zato je za ogled izredno zanimiv. V mestu je mnogo starih španskih mestnih hiš in palač, majanskih templjev in parkov, kot tudi arheoloških najdišč.

Festivali in dogodki

Skozi celo leto v Cancunu potekajo festivali ali razni prazniki, tako da zabave nikoli ne zmanjka. Spodaj je naštetih nekaj najbolj zanimivih:

 • Cancun music fest - je glasbeni festival, ki se odvija vsako leto med avgustom in septembrom in privablja veliko množico ljudi. Festivala se udeležijo znani mehiški kot tudi svetovni glasbeniki.
 • Cancun Wine and Food festival - je festival hrane in pijače, ki ga letno gosti eden izmed hotelskih kompleksov. Festivala se udeležijo svetovno znani kuharski mojstri in ponuja edinstveno kulinarično doživetje za ljubitelje dobre hrane in pijače.
 • Mayan New Year - vsako leto se prebivalci zberejo in praznujejo majansko novo leto. 16. julija označuje začetek majanskega koledarja in na ta dan je v mestu veliko praznovanj in dogodkov.
 • La Fiesta de Playa Cancun - festival na plaži, ki se dogaja vsako leto avgusta in je zabava z glasbo in hrano, ki poteka po celotni plaži Cancuna.
 • Viva Mexico En Cancun - poteka v septembru in je najbolj znan festival, ki ponuja vse od glasbenih nastopov, uličnih predstav, raznih umetniških razstav in predstavitev.
 • Dia de la Raza - poteka sredi oktobra in je dan Krištofa Kolumba. Na ta dan potekajo razne bikoborbe, glasbeni nastopi, ulične zabave in plesni nastopi. Festival poteka v centru mesta in nudi obilo zabave za vse okuse.

Jezik

Uradni jezik je španščina. Večina domačinov, ki se ukvarjajo s turizmom govori dobro angleško, nekateri govorijo celo nemško, francosko in tudi italijansko. Mnogo domačinov med seboj komunicira v starem jeziku Majev in ne v španščini.

Izobraževanje

Cancun je znan kot turistično mesto, vendar se je v zadnjih letih v njem razvilo več Fakultet in Univerz, ki ponujajo višjo izobrazbo tako domačim kot tudi tujim študentom. V mestu najdemo tudi veliko jezikovnih šol, kjer si lahko turisti pridobijo osnovno znanje španskega jezika.

Varnost

 • Morje - Posebno pozornost je potrebno nameniti morskim tokovom, saj znajo biti precej močni in lahko povzročajo težave predvsem neizkušenim plavalcem. Plaže v Cancunu so državne, zato na njih ni reševalcev, te najdete samo na privatnih plažah hotelov. Previdnost zato ni odveč in spremljajte barvo zastave na plaži, ki opozarja o nevarnostih.
 • Vreme - Cancun je mesto zelo spremenljivega vremena. V nekaj minutah lahko iz popolnoma sončnega neba nastane močna nevihta. Kakor hitro nastane, tudi hitro izgine, vendar previdnost ni odveč, predvsem pri nevihtah s strelami.
 • Nič ni zastonj - Najbolj pomemben nasvet, ki si ga velja zapomniti. Vse kar vam bodo ponudili in se ne boste dogovorili za ceno, vam bodo na koncu zelo zaračunali.
 • Bankomati - Uporabo bančnih avtomatov svetujemo le v hotelskih kompleksih ali bankah. Na bančnih avtomatih na drugih lokacijah so tatvine iz zlorabe zelo pogoste.
 • Kraja - V Cancunu je veliko tatov, ki prežijo na nepazljive turiste, zato svetujemo, da se povsod odpravite v paru, predvsem zvečer ali ponoči.

Koristne turistične informacije

Več podatkov na Wikipedia.si

Telekomunikacije

Telekomunikacije v Cancunu so moderne, saj povsod najdete brezplačne dostope do interneta, večina lokalov in restavracij ima brezplačen brezžični internet, tako kot tudi hoteli in nakupovalni centri. Težav z GSM signali Cancun nima, za cene klicev v domovino pa se pozanimajte pri svojem operaterju. Možno je tudi najeti mobilni telefon za lokalno uporabo.

Prihod na destinacijo

Z letalom

Letalski prevozniki, ki letijo iz Meksiko City v Cancun so: Aeromexico, Interjet, Volaris; from the USA: AirTran Airways, American Airlines, Delta Airlines, United Airlines, Jetblue, USA 3000, US Airways iz Evrope pa letijo: AirBerlin Air France, British Airways, Air Europa, Aeroflot and as of 2012 Virgin Atlantic.

Cancun International Airport (IATA:CUN) je drugo največje letališče v Meksiku, nahaja pa se 10 km od cone hotelov in 16 km od centra mesta. V Cancun leti večina ameriških prevoznikov, tudi britanski ponujajo ugodne lete do destinacije. Mnogo agencij ponuja prevoz od letališča do hotelskih kompleksov, najbolj zanesljive izmed njih so:

 • Cancun-Cab
 • BestDay
 • Disovery Mundo Cancun
 • Gray Line
 • Cancun Yellow Transfers

V sklopu letališča je tudi avtobusna postaja, od koder vozijo avtobusi v mesto ali v hotelsko cono. Menjave denarja na letališču ne priporočamo, saj so menjalni tečaji zelo slabi, hrana in pijača pa je tudi do dvakrat dražja kot v mestu. Pri odhodu bodite pozorni na potovalno takso, ki znaša 45$, tako da imejte denar pri sebi na dan odhoda.

Z avtobusom

Glavna avtobusna postaja e nahaja v centru mesta na aveniji Tulum. Od tu vozijo avtobusi na mnogo lokacij, tudi v Meksiko City, ki je oddaljen 25 ur vožnje. Pred avtobusno postajo je postajališče za taksije, mimo po aveniji Tulum pa vozijo avtobusi do hotelske cone.

Z avtom

Vožnja v Meksiku zna biti posebno doživetje. Za več informacij kliknite na http://en.wikivoyage.org/wiki/Driving_in_Mexico

Transport po destinaciji

Cancun je mesto v katerem se ljudje zlahka znajdejo. Na jugu se nahaja letališče, na severu je mesto, med njima pa je ožina na katerem se nahajajo hotelski kompleksi. V spodnjem delu mesta živi največ prebivalcev, do tja pa imamo na voljo različne možnosti prevoza.

Javni transport

Najlažjo obliko ogleda mesta in transporta ponujajo lokalni avtobusi. So zelo poceni in vozijo pogosto, ustavili pa vam bodo tudi na ulici. Avtobusi so stari in ne ponujajo udobja, veliko voznikov tudi ne govori angleško. Redne linije avtobusov vozijo iz centra mesta do Kukulkan Blvd, kjer so hotelski kompleksi. Na avtobusih so pogosto tudi domačini z raznimi instrumenti, zato je vožnja vedno prijetna in zabavna. Previdnost velja na polnih avtobusih, saj gneča zagotavlja priložnost tatovom.

Avto

Najem avtomobila odsvetujemo, saj v sezoni policija redno ustavlja turiste in jim izreka kazni. Ne bodite presenečeni, če vam policist pri pregledu dokumentov ponudi roko in čaka denar. Večina jih bo od vas zahtevala denar, brez izreka kazni.

Taxi

Taksijev je v mestu veliko, nekoliko dražji so v coni hotelov in pri letališču, cenejše pa najdemo v mestu. Večina jih ne uporablja taksimetra, tako da se pred vožnjo pozanimajte kakšna je cena.

Kolo

Najem koles je možen v hotelskih kompleksih, kjer je tudi urejena steza za kolesarje.

Spanje in namestitev

Cancun ponuja mnogo hotelov v rangu od 3-5* zvezdic, ki se nahajajo v tako imenovani hotelski coni, cenejše hotele pa najdemo v centru mesta. V okolici Punta Cancun je veliko starejših poceni hotelov, ki privabljajo mnoge turiste, zato je v tem predelu velika gneča in zelo pestro nočno življenje.

Hoteli

Budget

 • Hotel Rivemar - Av Tulum 51, se nahaja blizu avtobusne postaje in stane 330 pesosov za dvoposteljno sobo, oziroma 440 pesosov če želite v sobi klimatsko napravo. Ponuja tudi brezplačen brezžični internet.
 • Villa Playa Blanca - Carretera Puerto Juarez-PuntaSam, se nahaja 10 minut vožnje stran od mesta. Je zelo prijeten, miren in ima prelepe poglede na obalo. Sobe so lepo opremljene, nastanitev pa vključuje brezplačen zajtrk v postelji. Opremljen je z zunanjim bazenom in brezplačnim brezžičnim internetom. Dvoposteljne sobe stanejo 350 pesosov na noč, dobra kupčija pa je soba La Palma, ki za 400 pesosov nudi kar 50 kvadratnih metrov prostora.

Srednji razred

 • Temptation Resort and Spa - Blvd Kukulkan Km 3. Hotel s 3* ki ima tri restavracije in mirno plažo.
 • Avalon Baccara Cancun, Blvd Kukulkan, je majhen hotel, ki je zelo udoben. Vse sobe imajo klimatsko napravo, kabelsko televizijo in brezplačen brezžični internet. Ima tudi zunanji bazen in restavracijo s pogledom na obalo.
 • Oasis Cancun - Blvd Kukulkan, je kompleks namenjen mlajšim. Sobe so čiste, prijetne in velike. Ponuja velik zunanji bazen ob katerem je mnogo lokalov. Hotel ponuja all-inclusive ponudbo, vendar hrana ni ravno najboljša, na voljo pa je več restavracij in bifejev.
 • The Royal Resort - je sklop štirih hotelov, The Royal Mayan, The Royal Caribbean in The Royal Islander stojijo skupaj, najnovejši hotel The Royal Sands pa je oddaljen 5 minut vožnje z avtobusom. Kompleks ponuja tudi male hiške s lepim pogledom na mehiški zaliv, opremljene pa so s kuhinjo, dvema kopalnicama, dvema spalnicama, dnevno sobo, tremi televizorji in lepo teraso. Hotelski kompleks ponuja tudi brezplačno izposojo opreme za snorkljanje in deskanje, tenis igrišča in kopalne brisače. Na lokaciji je tudi veliko restavracij in lokalov.

Višji razred

 • CasaMagna Marriot Cancun Resort - Blvd Kukulkan, je popolnoma prenovljen hotel, ki ima 418 sob in 34 apartmajev. Vsaka soba ima lastni balkon, klimatsko napravo in kabelsko televizijo. V hotelu so 3 restavracije in več lokalov. Plaža in bazen z okolico sta tudi popolnoma prenovljena, tako da hotel ponuja udobno bivanje.
 • Casa Turquesa Boutique Hotel - Blvd Kukulkan je nameščen zraven nakupovalnega centra in ponuja brezplačen brezžični internet, bazen in Spa komleks, dve restavraciji in umetniško galerijo. Sobe so lepo opremljene z velikimi televizijskimi aparati, minibarom in velikimi kopalnicami z ločenimi kadmi in tuš kabinami. Na tersai je tudi več jakuzijev.
 • Dreams Cancun and Spa - Punta Cancun, je hotel, ki ga s treh strani obkroža morje. Vse sobe imajo balkone s pogledom na morje, plaže ali prelepe vrtove. Sobe so udobne in velike in mnogo jih ima lastni jakuzi. TV, klimatska naprava in 24 urna postrežba v sobah je na voljo. Hotel ponuja tudi program plavanja z delfini.
 • Hilton Golf and Spa Resort - Blvd Kukulkan,je edini hotel v mestu, ki ima lastno golf igrišče. Ima 426 sob s pogledom na morje in 82 vil s privatnimi terasami. Na lokaciji je 5 restavracij, 7 bazenov, Spa center, mnogo lokalov in najdaljša plaža v Cancunu.


 Informacije o državi: Mehika