Urugvaj

Iz wiki.potnik.si

Skoči na: navigacija, iskanje

Država Urugvaj leži na jugovzhodnem delu Južne Amerike. Meji z dvema državama in sicer z Brazilijo in Argentino. Urugvaj je druga najmanjša neodvisna država v Južni Ameriki, večja je le od Surinama in Francoske Gvajane. Zanimivo je to, da so politične in delovne razmere ene iz med najbolj svobodnih na celini.

Fotogalerija znamenitosti

Pomoč:Nalaganje slik


Potopisi

+ Dodaj svoj potopis

Najboljši potopisi bodo nagrajeni in objavljeni v najbolj brani slovenski potovalni e-reviji Potnik.si

Video turistični vodnik

Dolžina: 13:07 minut

Jezik: Angleščina

Dolžina: 8:51 minut

Jezik: Angleščina

Za ogled na celotnem zaslonu kliknite na videu gumb [ ] skrajno desno spodaj.

Turistične destinacije in znamenitosti

 1. Montevideo: je glavno in pristaniško mesto Urugvaja. Destinacija ponuja obiskovalcem sproščujoč sprehod čez razgibano mesto in ob lepih plažah. Ogledade si lahko ogromno cerkev, muzejev in gledališč. Ponoči pa v samem mestu zaživijo klubi v ritmih Tanga in Candombe glasbe.
 2. Punta del Este: Je ena iz med najlepših plaž v Urugvaju, ki ponuja različne vodne aktivnosti. Ta del plaže ponuja predvsem veliko zabave z različno glasbo v nočnih klubih, prosti čas lahko izkoristite tudi za srfanje, vožnjo z jahtami,...
 3. Colonia del Sacrmento: To območje pa je obdano predvsem z zgodovinsko dediščino, saj je bilo pred leti imenovamo tudi za UNESCO svetovne dediščine. Večje znamenitosti v tem kraj so Iglesia Matriz, najstarejši Mestni muzej, vrata iz 17. stoletja,...
 4. Maldonado: Mesto je prav tako obogateno z lepimi plažami. V tem mestu lahko najdemo neoklasistično katedralo, opazovalno stolp,... Predvsem pa veliko pozornost pridobi most, ki je izredno zanimive vijugaste oblike.
 5. Piriapolis: To mesto je predvsem osredotočeno na tuje obiskovalce, saj ponuja veliko razkošnih hotelov, velike igralnice, aktivno nočno življenje, in veliko javnih parkov za sprostitev.
 6. Punta del Diablo: V tem mestu je zelo malo naseljenih prebivalcev, vendar celotno meso obogatijo turisti v turistični sezoni, saj se ne morejo odreči čudovitim plažam in bogati zgodovini.

Skriti kotički

Potovalni načrti

URUGVAJ

 • Montevideo (glavno mesto, ki je mešanica evropskih kultur. Oglejte si staro mesto, Guacho muzej in muzej karnevalov )
 • Potopite se v vodne vrelce v bližini Salta
 • Sprehodite se po ulicah Colonia del Sacramento, glejte sončni zahod preko reke Rio de la Plata in uživajte v kulinarični ponudbi najstarejšega Urugvajskega mesta
 • Obiščite umetniški atelje Carlos Paez Vilaro - 9. nadstropno umetnino, ki se dviga nad klifi Punta Ballena.
 • Muzej Museo de la Revolucion Industrial (predelovalnica mesa spremenjena v muzej)
 • Oglejte si slikovite hribe okoli mesta Minas, kjer je tudi izvir popularne Urugvajske mineralne vode.
 • Lepe plaže ob Punta del Diablo, La Paloma, La Pedrera

Aktivnosti

 • ogled starih mestnih jedr z bogato zgodovinsko kulturo
 • ogled različnih spomenikov
 • uživanje v sprostitvi in miru ob obali
 • spoznavanje njihove bogate kulture, kot je vsakodnevno pitje čaja Mate-ja
 • izkoristite lahko tudi športne aktivnosti na vodi
 • uživanje ob vročih dnevi v mestnih parkih


ZANIMIVOST

 • vedno po sončnem zahodu vsi prebivalci ploskajo

Koristne informacije

Glavno mesto: Montevideo

Valuta: Urugvajski peso (UYU)

Število prebivalcev: 3.494.000 (2009)

Tel. koda države: +598

Časovni pas: UTC -3/ poletni UTC -2

Telefon za njuno pomoč: 2487 3838

Domena: .uy

Velikost države: 176,215 km²

Uradni jezik: španščina


Več podatkov na Wikipedia.si

Zemljevidi in geografija

Zemljevid

Zemlejvid Urugvaj

Dinamični zemljevidi

Regije

ATLANTIC COAST
 Kraji:Cabo Polonio, Chuy, La Paloma, Punta del Diablo, Piriapolis, Punta del Este
 Kratek opis regije: velike plaže naselja Fronting Atlantik in kopenskem prehodu v Braziliji

 RIO DE LA PLATA
 Kraji:Montevideo, Colonia
 Kratek opis regije: glavno mesto, stara kolonialna veličastnost in trajektni prehod v Argentino
 SEVERNA NOTRANJOST
 Kraji:Salto, Tacuarembo
 Kratek opis regije: Gaucho kultura, prehodna zemljišča za Argentino in gojenje citrusov
 SREDNJA NOTRANJOST
 Kraji:Durazno
 Kratek opis regije: bogato kmetijstvo, ogromni jezovi na Rio Negro in kopenski prehod na   Brazilijo

Lastnosti pokrajine

Vreme in klima

Podnebje je subtropsko, z vročimi poletji in milimi zimami. Za poletja so značilna dolga obdobja vročega vremena, pozimi pa se od juga pojavljajo nagli vdori hladnega zraka (posledica so občasni orkanski vetrovi), ko temperature padejo pod 0°C. Padavine so razporejene čez celo leto (nekaj več od marca do junija) in se povečujejo od juga proti severu.

Montevideo - povprečna temperatura: julij 10,5°C in januar 22,5°C, 1011mm padavin.

 1. PREUSMERITEV [[1]]

Vremenska napoved in vreme v preteklih letih

Najbolj primeren čas za obisk

Najbolj primeren čas za obisk je v našem zimskem obdobju, ko je v Urugvaju poletno obdobje.

Zgodovina

Prvi evropejec, ki je stopil na ozemlje sedanjega Urugvaja je bil Španec Juan Diaz de Solis in je leta 1516 priplul po Riu de la Plata. Kasnejši španski pohodniki so ugotovili, da v teh krajih ni dragih kovin, in zato so Španci za celo stoletje na Urugvaj dobesedno pozabili. Španski naseljenci so zaradi želje po ustavitvi prodiranja Portugalcev proti jugu leta 1726 ustanovili mesto Montevideo. Leta 1777 je Urugvaj postal del španskega pod kraljestva La Plata. Portugalci so leta 1821 nazadnje le porazili narodnega junaka generala Joseja Gervasija Artigasa in njegove domače sile (tupamaros). Leta 1825 pa je skupina urugvajskih domoljubov (33 vzhodnjakov) sprožila pod vodstvom Juana Antonia Lavalleje upor proti Brazilcem. Diplomatsko je posredovala še V.B. in Urugvaj je leta 1825 postal neodvisna republika, leta 1830 pa je dobil prvo ustavo. Nemiri med političnimi skupinami so preprasli v državljanski vojno(1839-1852). Sredi prejšnjega stoletja je začelo gospodarstvo pešati in Urugvaj se je srečal z konkurenco kmetijskega izvoza drugih držav. trgovanje z tujino se je zmanjšalo, stroški socialnih programov so naglo poskočili, inflacija pa je postala resna težava. V letih 1965-75 so družbeni nemiri sprožili nastanek terorističnih skupin, najbolj znameniti med njimi so bili tupamaros. Leta 1973 so v politično dogajanje posegli vojaški poveljniki in prevzeli oblast. Vladali so do leta 1985, ko je vlada zamenjala vojaško vodstvo.

Hrana

Hrana Pazite na to, da jeste dobro kuhano oziroma pečeno meso, ribe ali morske sadeže, sadje, ki ga lahko olupite in ga sami olupite in dobro kuhano/pečeno oziroma toplotno obdelano zelenjavo.


Lokalne specialitete

 • Bife de Chorizo (steak iz govejega šimbasa)
 • Chivito (sendvič s steakom, sirom, paradižnikom, zeleno, slanino, šunko, olivami in kumaricami)
 • Morcilla dulce (sladka klobasa, narejena iz krvi, olupkov pomaranč in lešnikov)
 • Morcilla salada (slana klobasa)
 • Dulce de leche (sladkarije z mlekom)
 • Chaja (pecivo v obliki kroglic, polnjeno s kremo in marmelado)


Napitnine Če ni dodana na računu, se pričakuje napitnina v vrednosti 10% od zneska.

Pijača

Njihova značilna pijača je Yerba Mate, ki se je ne da naročiti v lokalih in restavracijah, vendar se lahko kupi v tamkajšnjih supermarketih. Yerba Mate je socialna pijača.V kolikor ste s skupino Urugvajcev vam bodo to pijačo ponudili in je ni vljudno zavrniti. Okus te pijače je lahko nekoliko grenak.

Urugvaj je prav tako pridobilo ugled po svojih vrhunskih vinih, še posebej tistih, ki so iz Tannat grozdja.

Prav tako pa pijejo pivo in viski.

Cena njihovega alkohola je mogoče kupiti zelo poceni.

Voda je v večjih mestih filtrirana in varna za pitje. Izven večjih mest in turističnih središč priporočamo pitje ustekleničene vode, ki je na voljo v trgovinah.

Mleko je pasterizirano in varno za uživanje. Na voljo je tudi mleko v prahu.

Nakupovanje

Urugvaj je kot številne države v razvoju, da industrija na drobno še vedno prevladuje v manjših specializiranih trgovinah, manjših trgovinah ter majhnih in prenatrpanih nakupovalnih središčih. Ni res da so veleblagovnice v državi primerljive z ogromnimi trgovinami, ki jih najdemo v New Yorku in Parizu. Tudi nakupovanje v stavbi vzdolž Avenida 18 de Julio v osrednji Montevideo niso veleblagovnice, ampak zbirke 10-20 manjših trgovin. V celotni državi obstaja samo en resnični hipermarket, Geant (upravlja skupno podjetje med lokalnimi verige Disco in francoski verigi GEANT-a).

Ena precej razširjena veriga supermarketov je Čao. Ti relativno majhni supermarketi prodajajo široko paleto izdelkov od hrane in gospodinjskih predmetov do oblačil in celo stvari, ki jih lahko prinese domov kot spominke. Večina od njih so odprte sedem dni v tednu.

Gospodarstvo in ekonomija

Urugvaj ima dobro razvit gospodarski sistem, ki se je razvil zaradi politične stabilnosti in odprave vojaške diktature. Življenjski standard je relativno visok in višji od standarda južne Amerike. BDP na prebivalca je 6.007$, a ni enakomerno porazdeljen. V poznih devetdesetih letih je rast BDP padla. V letu 2003 je upadla za -10,5 %. Leta 2004 je gospodarstvo začelo rasti vedno hitreje, tako da se je v letu 2005 BDP povečal za 10,2 %, v letu 2006 pa za 7 %. Tudi indeks inflacije se je izboljšal. Če je leta 2003 bil blizu 20 % se je v letu 2006 znižal na 6,5 %. Seveda pa imamo tudi zaskrbljujoče faktorje kot na primer brezposelnost, ki kljub nižanju, zajema še vedno 10,8 % prebivalstva. Veča se revščina, ki je v letu 1999 zajemala le 6 % prebivalstva, danes pa 27 %. Gospodarske razmere Urugvaja so zelo čudne. Po eni strani je ekonomska rast in nižanje inflacije hitro, po drugi strani pa je še zmeraj veliko prebivalcev brezposelnih, ki živijo v revščini. Čeprav je ekonomija večinoma v rokah privatnikov ima država še vedno pomembno vlogo. Poleg tega je po mnenju Transparency International, Urugvaja najmanj korumpirana države v južni Ameriki po Chile.

Kultura

Urugvaj ima svoje tradicionalne elemente Gaucho kulture in značilnosti kulturne države, ki je najbližnja velika zahodna soseda Argentina. Obstaja tudi nekaj Lusitanic vplivov, kot so veliki Rio podobni karnevali v prvih mesecih leta v številnih mestih zgodovinskega starega mesta Colonia - Portugalski postojanka 17. stoletja in Urugvaja le Unescov seznam svetovne dediščine. Amerindian lastnosti je mogoče najti v urugvajski kulturi, od kuhinje do besednjaka, vendar ni Amerindian levo prebivalstva. Nazadnje so Urugvajci delijo strast za združenje nogometa z Argentino in Brazilijo ter prvih svetovnih prvenstvih ki so dejansko potekale v Montevideu leta 1930 - v kateri je zmagala država gostiteljica.

Jezik

Špansko govorijo povsod v Urugvaju. Izgovorjavo in uporabo praktično enako kot govorijo španščino v Argentini, znano tudi kot Rioplatense španščina . Vendar pa se izredno razlikuje od na primer španskega govora v Španiji, tako ko gre za izgovorjavo, slovnico in besednjak. Če niste seznanjeni z lokalnim narečjem, boste morali vprašati ljudi, da počasneje ponovijo njihov stavek.

Čeprav je večina Urugvajcev študiralo angleščino v šoli, dejansko ne govorijo ali je ne uporabljajo. Vendar pa so nekateri Urugvajci študirali angleščino na zasebnih zavodih, tako da znajo govoriti tudi angleško. Zunaj Montevideo, Colonia in Punta del Este obstaja nekaj ljudi, ki govorijo angleško. V večini turističnih krajih (nakupovalni centri in Punta del Este), obstaja nekdo, ki je obvlada angleški jezik in v prestižnih restavracijah in tisti, ki skrbijo za turistične destinacije prav tako govorijo angleško. V praksi, poznavanje osnovne španščine je nujno potrebno za samostojno potovanje v Urugvaj.

Izobraževanje

Delo

Obstaja veliko Angleških jezikovnih šol, kateri iščejo učitelje, pri tem pa poskrbijo za vse potrebne dokumente. Ostala delovna dovoljenja ni težko pridobiti, Urugvaj pa prav tako omogoča pretvorbo turističnega vizuma za delovni vizum, ne da bi pri tem morali zapustiti državo. Plačilo za samo delo v državi pa ni dobro plačano, vendar dovolj, da lahko normalno preživiš v Montevideu.

Varnost

Ni podatkov o varnostnih razlogih zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost.

V glavnem mestu Montevideu so pogoste tatvine, žeparstvo, kraje torbic, ropi in kraje predmetov iz avtomobilov, vendar v veliko manjši meri kot v sosednem Buenos Airesu (Argentina). Večina kraj se zgodi v pristanišču ali središču mesta, v turistični sezoni (od decembra do marca), pa tudi v obmorskem letovišču Punta del Este. Tarče so po navadi tuji turisti.

Zdravje

Obvezna cepljenja: Za vse potnike v državo, kjer obstaja tveganje, da zbolijo za rumeno mrzlico, ki jo prenaša komar. Potreben je posvet na Zavodu za zdravstveno varstvo.

Pogojno obvezne tablete: v državi so za malarijo nevarni le nekateri predeli, zato je pred potovanjem potreben posvet z zdravnikom o načrtu poti.

Priporočljivo cepljenje: Priporočljivo je cepljenje v primeru bivanja na območju, kjer se bolezen pojavlja pri ljudeh oz. živalih, kjer so prisotni prenašalci bolezni. Odločitev je odvisna od tega, v katere predele države se potnik podaja in v katerem letnem času. Priporočamo posvet na Zavodu za zdravstveno varstvo.

Telekomunikacije

Telefon

Nacionalni fiksni telefonski ponudnik je Antel, ki zagotavlja vse javne plačilne telefone, hkrati pa je tudi edini ponudnik stacionarnih internetnih storitev. Upoštevati je potrebno, da se javnih plačilnih telefonov ni dobro posluževati, ker so nekateri v okvari in dragi za uporabo.

Telefonska oznaka države je +598.

Antel deluje tudi za mobilna omrežja, na tem področju pa konkurira še z dvema ponudnikoma omrežja: Movistar in Claro.

Internet

Antel je edini ponudnik stacionarnih internetnih storitev, medtem ko Dedicado je glavni ponudnik fiksne brezžične internetne storitve. Wifi je prisoten povsod, kot v hotelih in restavracijah, kot tudi v številnih barih in nakupovalnih središčih. Dedicado Wifi območja so brezplačna za vsakogar.

Pošta

Nacionalne pošte v Urugvaju so Correo Urugvaj. Večina njihovih pošt je zelo težko najti in imajo delovni čas od 9:00 do 17:00 (pon.-pet.), nekatere pa so odprte tudi ob sobotah med 9:00 in 12:00.

Prav tako je zelo težko najti poštne nabiralnike, ki so narejeni iz prosojno modre plastike. Nekatere pošte pa imajo tri nabiralnike za: lokalna mesta, domačo pošto in mednarodno pošto.

Spoštujte običaje

Njihov poseben običaj je pitje čaja - Mate, katerega imajo na ulicah vsak svojega v posebnih lončkih. Mate tradicionalno pijejo ob posebnih socialnih priložnostih, kot so družinska srečanja ali pa prijateljska druženja.

Sama pijača ima poseben oster okus med zelenim čajem in kavo s pridihom tobaka in hrasta. Nekateri pivci tega čaja dodajo sladkor ali med in s tem naredijo mate dulce (sladek mate), namesto mate amagro (grenak mate). Verjamejo, da »mate dulce« slabo vpliva na samo bučo, zato tam kjer so pivci, ki imajo različne okuse, imajo dve ločene buče.

 • Zelišče mate je podobno kavi in čaju. FDA jo je uvrstila med varna zelišča in tudi na GRAS (Generally Recognozed As Safe – splošno priznano kot varno) listo.
 • Pomaga odpraviti utrujenost, saj spodbuja psihično in fizično aktivnost.
 • Z raziskavami so ugotovili da ima mate številne zdravilne učinke. Deluje protivnetno, spazmolitično, antioksidativno, pospešuje kurjenje maščob, pomaga pri hujšanju in bistri um...
 • Vsebuje vitamine A, C, B1, B2, B3, B5, B... in minerale, kot so kalcij, magnezij, železo, selen, kalij, mangan, fosfor in cink. Vsebuje tudi karoten, maščobne kisline, flavonole, klorofil, inozitol, antioksidante, tanine, pantotensko kislino in 15 amino kislin.

Prihod na destinacijo

Zahteve za vstop

Vizum za slovenske državljane za bivanje do 3 mesecev ni potreben (sporazum z dne 3.5.1994-Ur.l.RS št.58/94).

Konzularna zaščita: Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko konzularno predstavništvo katerekoli članice Evropske unije.

Z letalom

Največje letališče v državi je International Airport Carrasco , ki se nahaja 20 km vzhodno od Montevideo. Carrasco je relativno majhno letališče in večina potnikov zunaj Latinske Amerike bodo morali povezati vsaj enkrat ali dvakrat do tja.

Od Carrasco obstajajo leti do številnih destinacij v Argentini in Braziliji , Buenos Aires in Sao Paulu , ki ima neposredne povezave do številnih večjih letališč, na drugih celinah. Druge latinskoameriške destinacije vključujejo Santiagu de Chile , Asunción , Santa Cruz , Lima in Panamo . Poleg tega so poleti v Miamiju , Madridu in Parizu .

Druga letališča v državi obstajajo, vendar imajo le eno ali dva leta v Montevideu in Buenos Airesu na teden - glede na kratke razdalje in cenovno dostopna in pogoste avtobusne prevoze. Če se odpravljate na zahodu Urugvaja, lahko letite v Buenos Aires in nadaljujete z avtobusom ali s trajektom.

Z avtobusom

Obstaja veliko avtobusov, ki potekajo od brazilskega mesta Porto Alegre , Sao Paulo in Rio de Janeiro . Avtobusni prevoz je zelo obsežen in obstaja veliko storitev, ki se izvajajo od Montevideo na različnih mestih po vsej državi. Terminal Tres Cruces , Agencia Central Terminal in Ciudad Vieja so tri glavna vozlišča Montevidea. Potovanje z avtobusom je zelo varno. Mednarodne storitve so na voljo v Sao Paulo, Porto Alegre, (Brazilija), večina argentinskih provinc (Buenos Aires, Cordoba, Mendoza, Entre Rios), Asunción (Paragvaj) in Santiago de Chile. Avtobusni prevozi imajo izjemno raven storitev, kar je precej bolje od povprečja Evropske službe.

Z avtom

Obstajajo mejhni prehodi iz Argentine in Brazilije. Nekateri trajekti med Buenos Airesu in Colonia prevažajo tudi vozila.

V Urugvaju, pogon na desno, tako kot v večini preostali Južni Ameriki. Avtoceste so v dobri formi in omejitev hitrosti je 90 km/h do 110 km/h na večini od njih.

Morate imeti "carta verde" dovoljenje za vožnjo v Urugvaju, to pa lahko najdete na veleposlaništvu. Zakonsko določena meja preseganega alkohola v krvi znaša 0,03% (0,0% za tovorna vozila, taksije in voznike avtobusov)

Z vlakom

Ni mednarodne vlakovne linije v Urugvaju.

Z ladjo

Buquebus trajektna služba deluje med Buenos Airesu v Argentini, in tako Colonia del Sacramento in Montevideo, Urugvaj. Nekatere storitve še naprej od tam Punta del Este. Za Buquebus trajektom iz Buenos Airesa do Colonia del Sacramento obstajata dve možnosti. Ena traja tri ure in druga eno uro do tja. Vstopnica za Montevideu za tri ure trajekta je približno ARS147 (03/2010) in ARS190 (03/2010) za hitro vožnjo.

Colonia Express deluje med Buenos Aires in Colonia za eno uro s trajektom in nato z avtobusom do Montevideo. Cene vstopnic v Montevideu je ARS149 (03/2010) ali celo cenejše v posebnih spletnih ponudbah.

Seacat Colonia deluje tudi med Buenos Aires in Colonia za eno uro s trajektom in nato z avtobusom v Montevideu in Punta del Este. Cene vstopnic v Montevideu je ARS142 (03/2010).

Transport po destinaciji

Vlak

Obstajajo omejene primestne železniške storitve okoli Montevideo. Obstaja nekaj turističnih vlakov , ki nimajo določenega urnika. Potrebno je najti napovedi za njih na železniški postaji Montevideo. Ni rednih vlakov na dolge razdalje destinacij. Najbolj običajna sredstva javnega prevoza je avtobus (znotraj Montevideo notranje avtobusov in Montevideo z drugimi glavnimi mesti v državi).

Avto

Glavna cesta je tista, ki gre od Montevideo Punta Del Este (glavnega turističnega mesta Urugvaj), je dvojni pas na obeh straneh. Vendar je to izjema in večina avtocest so enopasovne, zato priporočamo previdnost pri vožnji na dolge razdalje ("dolge razdalje" saj je v Urugvaju le 500 km max), ki poskušajo mimo drugih avtomobilov. Vedno imejte varnostno razdaljo od avtomobila pred vami.

Avtobus

Urugvaj ima obsežen notranji sistem avtobus in v praksi edini način za vožnjo okrog med mesti. Montevideo medresorski avtobusi vozijo iz postaje Tres Cruces, ki je tudi za mednarodne avtobuse. Pogosto obstajajo številne družbe, ki vozijo na poti in avtobusi so pogosti, varni, udobni in prevoznice so dostopne.

Odvisno od družbe, se lahko karte običajno kupijo na spletu, na avtobusnih postajah in na avtobusih samih. Če kupite vstopnice pred odhodom boste dobili rezerviran sedež, sicer lahko sediš na sedežih, ki niso zasedeni (sicer pa je mesto za stati na hodniku). Inšpektor na avtobusu prodaja in preverja vstopnice.

Taxi

Taksiji so v Urugvaju varni in dokaj dostopni, cena je okoli USD2 na km. Vsi taksiji v Urugvaju uporavljajo merilnike in so fiksni stroški.

Spanje in namestitev

Urugvaj je eno država, ki daje velik poudarek tudi na turizem in njegov razvoj, zato ima v sami državi veliko možnosti prenočitev.


Hoteli

V državi je veliko hotelov, kateri so različnega cenovnega razreda.

 • Montevideo: 102 hotela
 • Punta del Este: 157 hotelov
 • Colonia del Sacramento: 42 hotelov
 • Punta Del Diablo: 54 hotelov
 • Termas del Daymán: 14 hotelov
 • Rivera: 3 hoteli
 • Salto: 9 hotelov
 • Termas del Arapey: 3 hoteli
 • La Paloma: 37 hotelov
 • Carmelo: 9 hotelov
 • Piriápolis: 24 hotelov
 • Paysandú: 10 hotelov
 • Fray Bentos: 5 hotelov
 • Atlántida: 9 hotelov
 • Chuy: 2 hotela
 • La Pedrera: 20 hotelov
 • José Ignacio: 18 hotelov
 • Mercedes: 2 hotela
 • Guazuvira: 1 hotel
 • Maldonado: 5 hotelov

Hostli

Hostli v Urugvaju so nižjega cenovnega razreda, kateri se priporočajo za popotniške turiste, ki raziskujejo samo državo.

 • Montevideo: 15 hostlov
 • Punta del Este: 11 hostlov
 • Punta Del Diablo: 8 hostlov
 • Colonia del Sacramento: 4 hostli
 • La Paloma: 4 hostli
 • La Pedrera: 3 hostli

Različne oblike nastanitev

 • 69 apartmajev
 • 53 hostlov
 • 51 aparthotelov
 • 36 vil
 • 36 brunaric
 • 31 podeželskih gostišč
 • 24 gostišč
 • 14 nočitev z zajtrkom (B&B)
 • 14 podeželskih hiš
 • 8 letovišč
 • 3 hišice
 • 2 turistični naselji