Santiago de Chile

Iz wiki.potnik.si

Skoči na: navigacija, iskanje

Santiago de Chile, ali krajše Santiago, je glavno mesto in gospodarsko središče Čila. Leži v središču države, oziroma nekje na polovici te dolge države in zato predstavlja odlično izhodiščno točka za nadaljnje raziskovanje državo. Zaradi bližine tako gora eni strani kot Tihega oceana na drugi strani, je mogoče smučati na bližnjih Andih in uživati na plaži, vse v istem dnevu. S svojimi muzeji, prireditvami, gledališči, restavracijami, bari in drugimi zabavnimi in kulturnimi možnostmi, je zagotovo tudi politično in kulturno središče države.

Fotogalerija znamenitosti

Pomoč:Nalaganje slik

Potopisi

+ Dodaj svoj potopis

Najboljši potopisi bodo nagrajeni in objavljeni v najbolj brani slovenski potovalni e-reviji Potnik.si


Video turistični vodnik

Dolžina: 5:32 minut

Jezik: Angleščina

Za ogled na celotnem zaslonu kliknite na videu gumb [ ] skrajno desno spodaj.

Turistične destinacije in znamenitosti

Glavne atrakcije

 1. Museo de la Memoria y los Derechos Humanos : Muzej spomina in človekovih pravic v Santiagu je posvečen spominu na žrtve, ki so jim bile kršene človekove pravice, v času državljanske-vojaškega režima Augusto Pinochet, ki je diktatorsko poveljeval državi med letoma 1973 in 1990.
 2. La Chascona Casa Museo: La Chascona je bila ena od treh hiš Pabla Nerude. Neruda je začel graditi hišo leta 1953 za svojo takratno ljubimko Matildo Urrutia. Od tod tudi ime hiše, saj je imela Matilda goste, skodrane rdeče lase (chasona pomeni goste, divje lase). La Chasona je kot hiša pravljic, z edinstvenim vrtom in razporeditvijo prostorov, pa lepo ponazarja pesnikov nenavaden in domiseln slog, predvsem pa njegovo ljubezen do morja.
 3. Parque Araucano : Je čudovit park, skoraj v centru Santiaga de Chile, kjer si lahko za trenutek spočijete od natrpanih turističnih ulic. S kar 22 hektarji površine, je par tudi pomembno kulturno zbirališče, saj se tam odvijajo številni festivali in prireditve.
 4. Patio Bellavista : Patio Bellavista je trg, kjer lahko najdete mnogo restavracij in najrazličnejših trgovin. Gre za trgovine, višjega cenovnega ranga , kjer boste našli vse od nakita, do naravnih izdelkov, oblačil, modnih dodatkov do knjigarne. Patio Bellavista je tudi prostor kulture, kjer se zbirajo tuji in domači glasbeniki, plesalci, slikarji, kiparji, fotografi, gledališčniki in nasplošno umetniki vseh vrst.
 5. Museo Chileno de Arte Precolombino: Zanimiv muzej, ki se nahaja v samem centru mesta vam omogoča ogled umetniških del in predmetov iz Srednje in Južne Amerike, iz časov pred Kolombom. Vsako leto pa na ogled postavijo tudi eno zbirko iz novejše zgodovine.
 6. Metropolitan Cathedral (Catedral Metropolitana): Katedrala Santiago de Chile je mogočna stavba v neoklasičnem slogu, ki stoji ob osrednjem trgu Plaza de Aarmas. V centru starega mestnega središča si tik ob cerkvi, lahko ogledate tudi Parroquio El Sagrario, katološki tempelj in nacionalni spomenik.
 7. Cerro Santa Lucia : Cerro Santa Lucia je majhen hrib v središču Santiaga, med ulicami Alameda del Libertador Bernardo O'Higgins ja jugu, Santa Lucía Street na zahodu in Victoria Subercaseaux na vzhodu. Hrib z višino 629 se dviga manj kot 100m nad mestom. Gre za ostanek več kot 15 milijonov let starega vulkana. Po sprehodu v parku med čudovitimi fontanami, boste na vrhu odkrili manjhen grad oziroma utrdbo.
 8. Gran Torre Santiago: Stolp, znan tudi pod imenom Costanera Center Torre je delo arhitekta Césarja Pelli. Ima 64 nadstropij, in je najvišja zgradba v Južni Ameriki. Zaseda drugo mesto, med stavbami, na južni polobli, kjer ljudje delajo na tako visokem nadstropju.
 9. Santuario de la Inmaculada Concepcion: Svetišče na vrhu hriba San Cristobal je ena najbolj priljubljenih točk v Čilu za vse rimokatolike. Na vrhu hriba poleg znamenitega svetišča se nahaja tudi 14 meterski bel marmornati kip device Marije,ki stoji na več kot 8 metrov visokem podstavku.
 10. Centro Cultural Palacio de la Moneda y Plaza de la Ciudadania: Ena izmed novejših stavb v Santiagu je Kulturni center Palacio de la Moneda. Palacio de la Moneda je predsedniška palača, pod njo pa so leta 2005 zgradili kulturni center. Ob palači se nahaja eden glavnih trgov v Santiagu, Plaza de la Ciudadania, kar bi lahko prevedli kot Državni trg.
 11. Sanhattan: Stolp ponuja čudovit razgled nad mestom Santiago de Chile.
 12. Museo Nacional de Bellas Artes: Narodni muzej umetnosti hrani nekaj najbolj zanimivih in znanih del tako iz Čila kot celotne Južne Amerike. Zanimiva je tudi sama stavba, saj konstrukcija tehta več kot 115,000 kg, sama steklena kupola pa preko 2, 400 kg. Zgradba je bila precej poškodovana med potresom, ki se je v Čilu zgodil leta 2010. Muzej je zaprt ob ponedeljkih.

Muzeji

Parki

Skriti kotički

Izleti v okolici destinacije

Aktivnosti

Zemljevidi in geografija

Zemljevid

Zemljevid Santiaga

Dinamični zemljevidi

Območja

Vreme in klima

Kdaj obiskati

Zgodovina

Hrana

Pijača

Nakupovanje

Kultura

Festivali in dogodki

Jezik

Izobraževanje

Varnost

Koristne turistične informacije

de Chile Več podatkov na Wikipedia.si

Telekomunikacije

Telefonske in mobilne storitve

Internet

Prihod na destinacijo

Z letalom

Z avtobusom

Z avtom

Z vlakom

Z ladjo

Transport po destinaciji

Javni transport

Avto

Taxi

Kolo

Nenavadni načini transporta

Spanje in namestitev

Hoteli

Hostli

Kampiranje

Nadredna destinacija

 Informacije o državi: Čile