Queenstown

Iz wiki.potnik.si

Skoči na: navigacija, iskanje

Center avantur in turizma v naravi. Če bi bilo mesto Queenstown oseba, bi bilo zagotovo najstnik.Da bi kar najbolje užili mesto Queenstown, se je temu primerno potrebno tudi počutiti kot najstnik. Prepustite se in preizkusite različne možnosti kot so, padalstvo, Jetboating, rafting ali bungy jumping. Užijte nočne zabave in se naslednji dan razvajate v SPA centrih. Uživajte v lepotah narave. Za vsakega se tu najde nekaj. Mesto je bilo zgrajeno ob čudovitem obrežju jezera Wakatipu. Poleg tega ima mesto omamne razglede na južne Alpe. Mit o imenu mesta pravi, da so lokalni rudarji zlata ogledovali lepote mesta in presenečeno ugotovili, da je to pripravljeno za sprejem kraljice "Queen" Victorie. Nenazadnje si lepoto, raznolikost okolja lahko ogledate tudi v Gospodarju prstanov.Fotogalerija znamenitosti

Pomoč:Nalaganje slik


Potopisi

+ Dodaj svoj potopis

Najboljši potopisi bodo nagrajeni in objavljeni v najbolj brani slovenski potovalni e-reviji Potnik.si

Video turistični vodnik

Dolžina: 3:26 minut

Jezik: Angleščina

Za ogled na celotnem zaslonu kliknite na videu gumb [ ] skrajno desno spodaj.

Turistične destinacije in znamenitosti

 1. Glenorchy: Spektakularna vožnja, ki traja 45 minut in poteka ob jezeru Wakatipu, kjer si lahko ogledate zares lepo pokrajino.
 2. Winery tour and the Nevis valley: Izlet na vinorodno področje in dolino Nevis.
 3. Remarkables Market : Živahna tržnica, kjer se prodaja mešanica blaga lokalnih kmetov, umetnikov in obrtnikov. Tu lahko okusite domačo hrano ali kupite spominček.
 4. Family Travel: Nekaj dnevna zaposlitev za celotno družino. Ogled Kiwi parka, Skyline gondole, Skyline vlečnico, itd.
 5. Shadow Basin and Lake Alta: Ena od najlažje dostopnih alpskih con na Novi Zelandiji. Z lahkoto lahko več ur uživate v raziskovanju in slikanju.
 6. Off the Beaten Path: Queenstown je obkrožen z čudovitimi razgledi. Z najetim aavtom lahko obiščete dve krasni razgledni točki. Prava je na Skippers saddle-u, ddruga pa na točki Lake Alta.

Skriti kotički

Potovalni načrti

Dart River 'Funyak' Canoe, Shotover River Etreme Jet Boat ride, Skipper Canyon 4WD tour form Queenstown, Central Otago Wine Tours.

Aktivnosti

Queenstown je mesto adrenalina in atraktivnih atrakcij.

 1. Air Milford: Slikovito letenje v Queenstown regiji, kjer gostje doživijo le najboljše. Ogledajo si prelepe fiordse, avtohtone gozdove, ledenike, avtohtone ptice, pingvine in tudi delfine.
 2. Break One Clay Target Shooting: Streljanje s puško Baretta 12 Gauge Shot Gun. Pustolovska dejavnost, kjer se strelja glinene tarče. Aktivnost je primerna tako za ženske kot tudi za moške.
 3. Glacier Southern Lakes Helicopters: Vožnja s helikopeterjem, ki se lahko naravnim lepotnim stvaritvam približa in ohranja razdaljo.
 4. Ultimate Hikes Guided Walks: Edini ponudnik, ki organizira večdnevne pohode na Milford in Routeburn. 1-8 dnevni pot tako pelje skozi deževni gozd, mimo gorskih vrhov in alpskih prelazov.
 5. Shotover Canyon Swing: Intenzivna, adrenalinska izkušnja, kjer se iz nameščene platforme na 109 meterski pečini iztrelite in dosežete 150 KM/h in nato prosto padete 60 m.
 6. Skydive Paradise: Atrakcija se nahaja v manjši vasici znani kot Glenorchy. Tu je bil posnet odlomek iz Hobita in Gospodarja prstanov. Tu vam omogočijo skok v tandemu, ki vam zaradi oklice zariše raj na zemlji.

Koristne informacije

Država: Nova Zelandija

Regija: Otago

Valuta: novozelandski dolar (NZD)

Število prebivalcev: 29.200

Elektrika: 230V/50Ht (Avstralski vtikač)

Tel. koda mesta: (03)

Poštna številka: 9300

Časovni pas: UTC + 12

Telefon za njuno pomoč: 111

Domena: .nz

Velikost okoliša: 8.704,97 km²


Več podatkov na Wikipedia.si

Zemljevidi in geografija

Zemljevid

Zemlejvid Queenstown

Dinamični zemljevidi

Regije

Kraji: Queenstown, Wanaka, Albert Town, Alexandra, Arrowtown, Bannockburn, Clyde, Cromwell, Hawea, Millers Flat, Naseby, Omakau, Ranfurly, Roxburgh,St. Bathans, Wedderburn
Central Otago je Otago regija južnega otoka Nove Zelandije. Bolj običajno in znano ime Central Otago se razteza in obsega - Central Otago District in prav tako Queenstown-Lakes District na zahodu.

Lastnosti pokrajine

Na območju prevladujejo gorovja, z zgornjim tokom reke Clutha s pritoki. Široka planota na Maniototo, se razprostira med zgornjim tokom reke Taieri in severnim pritokom reke Clutha s pritoki Manuherikia. Našteti kraji se v tej regije šteje kot del centralnega Otaga.

Vreme in klima

Pomlad v Queenstownu je čudovita. Pridite in si oglejte gorske postojanke vse od septembra pa do novembra. Gore bodo še vedno prekrite s snežno odejo. Temperature se počasi vzpenjajo na dvomestne številke in drevesa začenjajo cveteti. Možnost deževja je precej verjetna. Če potujete spomladi je priporočljivo imeti s seboj nekaj toplih oblačil. Poletje se začne Decembra in traja vse do Februarja, tudi Marca. V Queenstownu ni nikoli zares vroče, saj veter, ki piha s strani jezera Wakatipu vedno prinaša nekaj svežine. Poletja so lahko zelo suha. Poskrbite,da imate vedno zaščitno kremo (kapo, sončna očala) s saboj, saj je veter lahko zavajajoč, sončni žarki pa po drugi strani zelo nevarni za opekline. Zima spremeni Queenstown v pravo mondeno gorsko letovišče. Od junija do avgusta je na voljo kar nekaj smučišč, ki ponujajo zabavo obiskovalcem. Poskrbite, da imate vedno nekoliko več parov oblačil na sebi, saj je tu pozimi lahko zelo mrzlo.


Vremenska napoved in vreme v preteklih letih

Najbolj primeren čas za obisk

Najbolj primeren čas za obisk Queenstowna je verjetno jeseni. Jesenske barve so spektakularne. Tudi v jeseni je v zraku nekoliko hladu, ki doda še tisti kanček sestavljanke, da lahko sproščeno uživamo ob kozarcu vina in prijetnih sončnih žarkih.

Zgodovina

Queenstown in okolico so prvotno naseljevali Evropejci in precej kitajske populacije. V letih 1860 se je tam predvsem rudarilo za zlatom in kmetovalo. Po upadu zlate rude je Queenstown postalo precej zaspano podeželsko mesto, aktualno samo še za poletni oddih. Leta 1947 se tam odpre prvo smučišče Coronet Peak, ki je hkrati tudi prvo smučišče na Novi Zelandiji. Ravno to smučišče mesto industrijsko prebudilo in ga počasi popelje v turistični letovišče. Velik vpliv priljubljenosti Queenstowna kot smučarskega središča je imelo močan vpliv še na ostale spremljevalne turistične panoge, med drugim tudi prvi svetovano komercialni in trajni bungee jumping na Kawarau Bridge Bungy. Druge atrakcije so sledile s spremljavo velikega števila novonastalih hotelov. V zadnjih 10 letih so se gradile prestižne hotelske verige kot so Hilton in Sofitel. Tudi še danes Queenstown močno raste, z enimi najdražjih cen nepremičninskega trga na Novi Zelandiji. Še naprej se gradi nove hotele, čeprav se je tempo v zadnjem času nekoliko upočasnil. Le čas bo pokazal karakter mesta ali se bo ta znal ubraniti vedno večji onesnaženosti, ki je posledica večje populacije.

Hrana

V Queenstownu je ponudba hrane za obed kar precej raznolika in bogata. Rezervacija v boljših restavracijah so nujne skozi vse leto, tako v popoldanskem času kot tudi v večernem času, skozi celoten teden. Zaradi velikega števila restavracij je Queenstown baza kulinarike celotne Nove Zelandije, in ravno tu se boste v mnogih restavracijah lahko odločili za regionalno pridelano vino Pinot Noir in Canterburyevo jagnjetino. Dobre restavracije strežejo tudi vrhunsko morsko hrano (lokalne školjke, ostrige, globokomorske ribe kot so modre trske) ali mesne jedi - redeče meso (gojene divjačine in govedine).

Vožnja proti Gibbston Valleyu (20 minut vožnje) bo razkrila številne restavracije in vinske kleti.

Pijača

Nočno življenje v Queenstownu se vrti okoli pitja, zato v mestnem jedru najdemo več sto točilnic takšne in drugačne pijače. Pravzaprav je zelo težko, da se na poti ne bi spotaknili ob eno ali dve točilnice. V večini lokalov je zelo živahno in te so odprti vse do 04:00 zjutraj. Zelo popularni so poceni lokali za popotnike in lokalno mladino s prefinjenim in dragim vinom, koktejli in uvoženim pivom. Veliko lokalov ima v poletnih mesecih zunanje dvorišče, ki pa jih pozimi grejejo kamini. Nekje v Queenstownu so glavni športni dogodki zagotovo pokriti s televizijskim prenosom. Za zabavo odraslih sta na voljo dva casinoja.

Nakupovanje

V mestnem jedru se najde precej trgovinic s spominki za turiste. Seveda boste težko kaj barantali, saj na Novi Zelandiji to ni v navadi. Kupiti se splača kakovostno pletenino, ovčjo kožo in krznene izdelke, zelene kamene (Jade) kosti rezbarije, ter fino Novo Zelandsko vino za dobro ceno. Tudi zunanjih dobaviteljev je precej, ki ponujajo opremo za pohodnike, gorske kolesarje, smučarje, deskarje in mnoge druge, ki imajo za odskočno desko Queenstown, za nadaljnjo odpravo v bližnje narodne parka. Večina trgovin v Queenstown je odprtih dnevno do 20. ali 21. ure.

Gospodarstvo in ekonomija

Queenstown je bilo nekoč majhno, odmaknjeno mesto, ki se je s prvo smučarsko destinacijo razvilo v odlično turistično točko, ki je povrhu postala še "meka" za pustolovski turizem. Svetovno znan destinacija vsako leto privabi 1.9 miljona obiskovalcev, ki mesto postavlja na prestol turističnega dogajanja na južnem otoku, če ne celo celotne Nove Zelandije. Queenstown je obvezna postaja na obisku Nove Zelandije. Hkrati je to mesto, ki se na Novi Zelandiji najhitreje razvija in raste. Po drugi strani pa jim ravno hitra rast povzroča nemalo težave pri lastnem prilagajanju.

Kultura

Nekaj pomembnih dogodkov in festival

 • Queenstown zimski festival je organiziran vsako leto v zimskem času (junij/julij). Queenstown se v tem času spremeni v mesto zabave. Najbolje je, da svoje zimske počitnice začnete zgodaj in en teden uživate v nori zabavi.
 • Jesenski festival v Arrowtonu, ki bo ravno letos, 2014 praznoval 30. letnico obstoja. Na prodaj so umetniška dela.
 • Jezz Festival (Oktobra)

Jezik

Uradni jezik je Angleščina.

Uporaba besed se lahko razlikuje glede na situacijo, predvsem v zadregljivi uporabi popotnikov. Nekaj besed, ki jih Američani jemljejo za žaljive in imajo za te nadomestne evfemizme, so tu čisto sprejemljive. Tudi pri oddajanju v živo na televiziji, so določene kletvice uporabljene v kontekstu, tolerirane. Posebnost uporabe predloge velja za Novo Zelandce pri obeh glavnih otokih. Kot je običajno v Angleščini se določen kraj locira kot: "Wellington is on the North Island", Novo Zelandci pa: "Wellingotn is in the North Island". Črka Z je vedno izgovorjena z zed. Nekateri Evropskim narečjem se zdi razumevanje Novo Zelandščine precej težavno.

Izobraževanje

Queenstown Resort College aktivno podpira dogodke za mednarodne potovalne agencije. Ponuja tečaje akreditiranih za upravljanje v gostinstvu in avanturnem turizmu in je ena redkih, ki podeljuje diplome za upravljanje in usmerjanje avanturnega turizma. Wakatipu visoka šola je vladna co-ed šola, ki ponuja šolanje študentom med 13-18 let. Tudi za odrasle se najdejo različni izobraževalni programi kot so: angleščina, turizem in družbeno izobraževanje v Queenstownu. Šole za učenje angleščine so:

 • Languge Schools New Zealand
 • ABC college of English
 • Southern Lakes English College
 • Southern Institute of Technology

Delo

Za delo v Novi Zelandiji obstaja več možnosti, lahko se odločite za začasno ali trajno delo. Iskalec zaposlitve pa potrebuje: delovno dovoljenje ali primerni delovni vizum, Novo Zelandski tekoči račun, IRD - Inland Revenue Tax Number - vaš delodajalec vam bo odvajal davek od plač, (za izdajo se čaka od 8 do 10 delovnih dni – potrebujete potni list, izpis iz rojstnega lista) Obrazec za davčno napoved: saj je brez tega davek obračunan po 45% stopnji obdavčitve. Pomembno je opozoriti na delo nad 183 dni v kateremkoli 12 mesečnem intervalu, saj je ta posebej obdavčljiv zaradi mednarodnih prihodkov. Nova Zelandija ima sicer sporazum »double taxation« s precej dražvami, da se tako ne plačuje dvakratnega davka. Novo Zelandija je sicer zelo priljubljena destinacija za turiste, ki so iz držav z vzajemnim spororazmom. Za izkušene in kvalificirane delavce se vodijo točke po naslednjem sistemu za pridobitev vizuma: pomembne poklicne izkušnje, relavantna in priznana kvalifikacija, poklic glede na pomankanje na določenem področju, biti v sorodu z domačinom/ni je velik bonus. Trenutno je pomankaj predvsem v medicini, primankuje jim visoko izobraženih IT-jevcev. Išče se tudi delavce v gradbeništvu.

Varnost

Queenstown je relativno varno mesto. Najbolj pogosto storjena kazniva dejanje zoper turiste v okolici Queenstowna, so vlomi v avtomobile. Število takih primerov ni veliko. Policija Queenstowna je zelo netolerantna do neprimernega vedenja in je pripravljena morebitne kršitelje zapreti že za manjše težavice, ki jih povzroča. Kot povsod drugod na Novi Zelandiji, policija ne tolerira posedovanja drog. Druge nujne službe na področju delujejo na prostovoljni osnovi. Mesto občasno objamejo zvoki sirene, ki spominjajo na zvoke iz II svetovane vojne. Signali ne javljajo apokalipse z nuklearnim orožjem, temveč signalizirajo prostovoljnim gasilcem, da se javijo na postaji, zaradi gorečega vozila, hiše ali celo mačk, ki so ostale na drevesih.

Ponudniki najema vozil imajo določene zahteve pri sklepanju zavarovalnih pogodba, ki se nanašajo na vožnjo na visokih predelih, ki nimajo kritja za škodo. Mnoge najemnike vozil pogosto presenetijo nenadno zasnežene gorske smučarske ceste.

Naslov policijske postaje v Queenstownu: 11 Camp St., Queenstown Central (nasproti Church Street). Zapomnite si, za nujne primere pokličite 111.

Zdravje

Ni posebnih potreb po cepljenju ali kakršnih drugih preventivnih ukrepov.

Telekomunikacije

Telefon

Za nujne primere kličite številko 111, ki zveže s policijo, gasilci ali nujno zdravstveno pomoč. Tudi mednarodna številka 112 deluje za nujne primere. Omrežna državna številka je 64. Večina telefonskih aparatov je možno uporabljati s kartico na impulze. Zelo težko je najti telefonsko govorilnico, ki še vedno deluje na kovance. V nekaterih govorilnicah je moč uporabiti kreditno kartico. Lokalnim klicem se na zaračunava regionalna tarifa. Cene za zunanje klica lahko preverite na prvi strani telefonskega imenika. Tam lahko najdete tudi informacije o ostalih storitvah.

Pokritost mobilnega signala je dobra, čeprav določeni gorski predeli izven urbanih naselij, še posebej stran od avtocestnega sistema imajo mrtve točke. V hribovitem in gorskem okolju se torej ne zanašajte na mobilne aparate. Na Novi Zelandiji so trije glavni mobilni operaterji:

 • Telecom
 • Vodafone
 • 2degrees

Predplačniška sim kartica s kreditom pri Telecomu ali Vodafonu stane 30 $, pri 2degrees pa 10$. Telecom ima boljšo pokritost signala v odmaknjenih območjih, oddaljenih od večjih mest, v primerjavi z Vodafone in 2degrees.

Internet

Internetne kavarne so kar precej na gosto posejane po Queenstownu. Poleg dostopa do interneta in e-pošte, večji ponudniki nudijo popotnikom še storitev povezljivosti za njihove medijske naprave. Tudi CD si lahko zapečete. Mnoge javne knjižnice imajo javni dostop do interneta, kar pomeni, da imate za kratek čas brezplačen dostop do spleta. Wi-FI dostop je postal precej običajen v kavarnah in restavracijah hitre prehrane. Nekateri hoteli zaračunavajo uporabo prenosa podatkov, drugi spet to ponujajo brezplačno. "Hotspots-e" najdemo v večjih in manjših mestih po celi Novi Zelandiji s strani ponudnika, ki omogoča zakup količine podatkov glede na čas. Tudi kampi in parki imajo povezljivost v ponudbi.

Pošta

Večina območij ima svoje pošto. Kartice lahko kupite na pošti ali trgovini z razglednicam, medtem, ko lahko znamke kupite tudi v živilski trgovini, supermarketih ali knjigarnah. Za lokalno območje obstajata dva formata pošiljk. Standardna in hitra. Med večjimi mesti je hitra pošiljka običajno dostavljena že naslednji dan. Standardna pošiljka pa potuje nekaj dni več. Standardna cena za pismo ali razglednico je 0,50 $. Hitra pošta je 0,80 $. Mednarodna po potuje 6-12 dni in stane 2$. Poštni nabiralniki so bele, rdeče in črne barve in jih lahko najdete brez težav, saj so dokaj gosto postavljeni. Večina pošt in trgovin z razglednicam je odprtih od 9. ure do 17. ure. V petek pa od 9:00 do 12:30. Kurirske storitve ponujajo podjetja TNT, DHL, UPS in FedEx.

Spoštujte običaje

Prihod na destinacijo

Zahteve za vstop

Slovenci za potovanje na Novo Zelandijo (tudi prvi vstop v Queenstown), do treh mesecev ne potrebujejo vizuma. Potrebujejo veljaven potni list. Obiskovalci, ki so prišli ogled nimajo dovoljenja opravljati delo ali študirati. Obiskovalci, ki bi želeli ostati na Novi Zelandiji, dlje od treh mesecev, morajo zaprositi za primeren vizum (naša predstavništva). Osebe s kriminalnimi prekrški ali prepovedanimi vstopi v ostale države, imajo lahko težave in so zavrnjene. Zavrnjeni so lahko tudi osebe z tuberkulozo ali osebe, ki bi lahko med obiskom znatno obremenile Novo Zelandski zdravstveni sistem. Če ste noseči več kot 37 tednov, bi lahko potrebovali dokazovati, da imate dovolj sredstev za kritje rojstva in materinstva, še pred vstopom v državo

Z letalom

Queenstown ima mednarodno letališče (storitev: Air New Zealand, Virgin Australia in Jetstar). Med večjimi mesti Nove Zelandije so letalske povezave. Med smučarsko sezono je vzpostavljena direktna dnevna povezava iz Sydneya, Melbourna in Brisbana - Avstralije. Poleti je ta povezava reducirana na lete trikrat tedensko iz Sydneya. Običajni let do Queenstowna je nekoliko dražji kot do drugih južnih destinacij, ko letimo iz Avstralije.

Nizka oblačnost in mrzlo podnebje sta razloga, da se v zimskih mesecih zgodi, da so odpovedani leti. Nova tehnologija na letalih to sicer v zadnjih časih preprečuje. Najbolj ugoden transfer iz letališča do mesta je z povezanimi avtobusnimi storitvami 11/12, ki vozijo na vsakih 20 minut. Plačilo se izvede ob vstopu na avtobus. Za večje skupine je dobra izbira tudi taksi.

Z avtobusom

Dnevna vožnja avtobusa od Christchurch, Dunedin, Invercargill, Te Anau, Wanaka in zahodne obale (Fox Glacier Franz Josef Greymounth). Nacionalni avtobusni ponudnik InterCity Coachlines in Newmans Coach Lines ponuja dnevne vožnje v/in iz Queenstowna s povezavo južnega otoka. Voznine se začnejo od 1$ in jih lahko kupite preko spleta ali na številnih lokalnih agencijah, ki ponujajo karte, vključno z i-SITE informacijsko mrežo. Glavna postajališče se nahaja na ulici Athol, ki se nahaja na območju glavnega nakupovalnega središča. Nacionalni ponudnik turističnih znamenitosti GreatSights New Zealand ima dnevne ponudbe od Queenstowna do Christchurcha, naprej na Mt Cook in še dnevno ponudbo do zahodne obale, vključujoč Fox Glacier Franz Josef in Greymouth. Mnogo mednarodnih podjetij organizira počitnice v Queenstownu z avtobusom.

Z avtom

Rezervirajte si cel dan za vožnje iz Christchurcha. Efektivne vožnje je za okoli 6 ur. Ta bo potekala po nepopisno slikoviti cesti z barvitostjo in raznolikostjo podeželja južnega otoka, z veliko ravnic, gričev, večbarvnih jezer in gorskih prelazov. Vsa večja mednarodna podjetja za najem vozil, tako avtomobilov kot avtodomov, imajo svoje pisarne v Queenstownu.

Z vlakom

Turistični vlak Taleri Gorge Railway sezonsko deluje na Pukerangi in Middlemarch, z avtobusom pa je potrebno prevoziti ostalo razdaljo do Queenstowna.

Z ladjo

Transport po destinaciji

Center Queenstowna je dovolj majhen, da ga lahko obhodimo peš. Prosto parkirno mesto je preko dneva precej težko dobiti. Za daljše razdalje je avtobus ali avtomobil obvezen. Kar nekaj organizatorjev potovanj je na voljo, najdete jih lahko na CBD Queenstowna. Transport od Queenstowna CBD do pustolovskih atrakcij je pogosto del ponudbe. Nekateri ponudniki vas lahko poberejo tudi izpred vašega hotela.

Letalo

Notranji leti se izvajajo iz Aucklanda, Rotorua, Wellingotna in ChristChurca. Lahko pa se na mednarodnem letališču Queenstown odločite za individualne izlete, kjer si s helikopterjem lahko ogledate Milford Sound in Mount Cook (tudi z manjšim letalom).

Vlak

V Queenstownu ni neposredne povezave z železnico.

Avto

Avtomobil lahko najamete pri naslednjih družbah:

 • Avis
 • Hertz
 • Budget
 • New Zealand Rent A Car
 • Thrify
 • Ace Rental Cars
 • Go rentals
 • Europcar

S čolnom

Precej številne so ture s čolni. Odplujejo izpred obrežja Queenstowna, na koncu nakupovalnih središč. Med njimi čaka na vas tudi parnik TSS Earnslaw, zelo znan pod imenom "Gospa jezera". Izbrati je možno tudi vodni taksi.

Avtobus

Queenstown ima manjšega lokalnega avtobusnega ponudnika, ki ga upravlja Connectabus. V mestu so tri poti. Najbolj uporabna za turiste je avtobusna povezava 10/11, ki obratuje vsakih 30 minut in vozi do letališča. Druga pot je do izjemnih parkov in nakupovalnih centrov. Alternativna pot pa se nadaljuje do Arrowtowna. Voznine so drage, 6$ za eno osebo/10$ za povratno karto od letališča do Queenstowna ali 13$ za mestno dnevno dovolilnico. Vsi avtobusi ustavijo na ulici Camp pred O'Connell nakupovalnim središčem.

Nočni avtobus od hiše do hiše obratuje ob vikendih in odpeljejo izpred O'Connell nakupovalnega središča do Franktona, Arrowtowna in Kelvina Heightsa. Storitev je na voljo med urami 24:00 - 5:00 in predstavlja dobro alternativo taksijem.

Taxi

Taksiji zanjo biti zelo drag prevoz, še posebej do letališč. Po raziskavi CheapFlights, kjer so v primerjavo vzeli 24 mest so ugotovili, da ima Nova Zelandija tretje najdražje taksije glede na prevožen kilometer. Za 21,4 km pot od letališča Auckland do CBD-ja boste v povprečju odšteli 77,41 $ ali 3,50 $/km, kar je več kot stanejo nekateri notranji leti, katere nekatera podjetja ponujajo že za 35$. Cena za taksi v konkretni raziskavi je bila višja le še v Berlinu (4,06 $/km) in San Jose v Kostariki (3,59$/km).

Kolo

Po zakonu morate obvezno nositi zaščitno čelado, saj v nasprotnem primeru tvegate kazen. Ko si izposodite kolo, morate ob tem dobiti tudi čelado. Zapomnite si, da je potrebno kolesariti po levi strani cestišča. Vožnja s kolesom je prepovedana na cestah rezerviranih za motorni promet. Kolesarjenje je lahko zelo zabavno, vendar se je potrebno zavedati, da je kolesarskih poti malo. Na glavnih cestah bodite pozorni na avtobuse in tovornjake, saj vam te morda ne bodo dali dovolj prostora, ko vas bodo prehitevali. V ozir morate vzeti, da so razdalje med mesti precejšnje. Tudi konstanten veter vam lahko ponagaja. Ni odveč pozornost na vremo, saj tu lahko v enem dnevu doživite vse letne čase. Trenutno poteka gradnja mreže kolesarskih poti, ki bodo na eni strani omogočale vožnjo po brezpotju ali po drugi strani kolesarske steze izven prometnih predelov. Nekatere prekrasne kolesarske poti so zdaj že zgrajene.

Spanje in namestitev

Queenstown ima obsežen repertuar nastanitvenih možnosti, ki zajemajo šotorišča,kampe, bed and breakfast, apartmaje, motele in hotele. Za tiste, ki bi se želeli resnično razvajati, pa se najde tudi hoteli s 5* katerimi tudi opredeljujejo najboljše lokacije, ki so na svetovnem seznamu. Elitna lokacija in prestiž, pa gre z roko v roki s temu primerno ceno. Na Tripadvisorju najdemo 60 nastanitvenih ponudb.

Hoteli

Najpretižnejši med navedenimi sta. "Za razvajanje na najvišjem nivoju":

 • The Spire Hotel
 • The Dairy Private Luxury Hotel
 • Azur

Hoteli srednji cen:

 • Amity Lodge
 • Aspen Queenstown hotel
 • Crown Plaza Queenstown
 • The Rees Hotel

Hostli

Ugodna ponudba in dobra izbira

 • Nomad Queenstown izglasovan kot najboljši hostel Nove Zelandije s strani popotnikov, na Golden Backpack Awords, leta 2010, ki pa je hkrati tudi zelo cenovno ugoden.
 • Bella Vista Queenstown

Kampiranje

 • Queenstown TOP 10 Holiday Park Creeksyde

Nadredna destinacija