Pomoč:Potopis

Iz wiki.potnik.si

Skoči na: navigacija, iskanje

1. DAN BENETKE - CASABLANCA

V poznih večernih urah (ob 22.30) zbor potnikov na letališču Marco Polo v Benetkah (ob doplačilu prevoz iz Slovenije) in polet letala proti Casablanci (polet predviden ob 00.15, pristanek ob 02.35). Sledi prevoz do hotela, nastanitev in nočitev.

2. DAN CASABLANCA - MARAKEŠ

Dopoldne se bomo zbudili v čarobnem Maroku. Po ne prezgodnjem zajtrku se bomo odpravili na ogled Casablance, glavnega mesta Maroka. Ogledali si bomo stari in novi del mesta, ki so ga kot vzorčni model načrtovali Francozi. Ti so l. 93 dogradili tudi največjo mošejo v državi in sedmo največjo na svetu, ki sprejme 25.000 vernikov in je posvečena prejšnjemu kralju Hassanu II. Minaret je z 210 m največji na svetu (zunanji ogled). Zapeljali se bomo tudi skozi obalno četrt La Corniche in se ustavili na trgu Mohameda V. Sledi vožnja po maroški pokrajini s številnimi polji proti Marakešu. Nastanitev v hotelu in večerja. Zvečer se bomo podali v najživahnejši kot Afrike, kot pravijo trgu Djemaa el-Fna, kjer domačini uživajo v slastni maroški kuhinji, kupujejo sadje, zdravila in si mimogrede popravijo zobe, preden prisluhnejo pripovedovalcem zgodb in krotilcem kač.

3. DAN MARAKEŠ

Danes bomo raziskovali to najpomembnejše kraljevo mesto, ki je po zatonu Fesa v 16. stoletju spet postal prestolnica. V času francoskega protektorata v 20. st. je ekscentrični marakeški paša, znan kot Gospodar Atlasa, postal veliki ambasador mesta in Marakeš se je vpisal na glamurozni turistični zemljevid. Mnoge francoske zvezde so si postavile vile v mestu in okolici. Ogledali si bomo si minaret največje mošeje v mestu Al Kotoubia, zunanjosti kraljevega mesta, grobnice Saadijev, palačo Bahia, ... Seveda ne bo manjkalo priložnosti za nakupe spominkov, kot so arganovo olje, pa zlati in srebrni okraski, preproge, usnje, parfumi ... Večerja v hotelu.

4. in 5. DAN MARAKEŠ (IZLET V ESSAOUIRO, IZLET V DOLINO OURIKA)

Dva dneva bosta namenjena samostojnemu raziskovanju tega zanimivega maroškega mesta in spoznavanju lokalne kulture in pestre kuhinje. Ob doplačilu priporočamo udeležbo na katerem od dodatnih izletov kot je Essaouira, drugo najslavnejše maroško letovišče, ki ima več boemskega naboja kot sosednji Agadir in vročo kulturno zgodovinsko mešanico ali pa v dolino reke Ourika, ki slovi po neokrnjeni naravi, maroških Berberih in kot središče lončarstva.

6. DAN MARAKEŠ - SLOVENIJA

Dopoldne še nekaj prostega časa, ki ga bomo lahko izkoristili za sprehode po mestu ali obisk zanimivih vrtov Majorelle (če bo čas dopuščal). Sledi prevoz do letališča, od koder bomo s posebnim letalom poleteli proti Sloveniji.


CENA: 595 €


CENA VKLJUČUJE:

• letalski prevoz na relaciji Benetke - Casablanca in Marakeš - Ljubljana,

• letališke in varnostne pristojbine,

• vse prevoze po programu,

• štiri polpenzione in eno nočitev z zajtrkom v hotelih 4* (lokalna kategorija),

• zunanje oglede po programu z lokalnim vodnikom,

• spremstvo lokalnega vodnika,

• odlično slovensko vodenje,

• DDV in organizacijo potovanja.