Kapverdski otoki

Iz wiki.potnik.si

Skoči na: navigacija, iskanje

Kapeverdski otoki ali uradno Republika Cabo Verde je arhipelag desetih otokov vulkanskega izvora, kateri so razposajeni v polkrogu. Ta zaklad narave, nedvomne lepote leži obkoljen z Atlantskim oceanom in je oddaljen 570 kilometrov od obale zahodne Afrike. Dolge neokrnjene plaže, puščavske pokrajine in gorski vrhovi (Pico do Fogo 2829 m)pa vse do zelenih ravnin Santo Antao.

Fotogalerija znamenitosti

Pomoč:Nalaganje slik


Potopisi

+ Dodaj svoj potopis

Najboljši potopisi bodo nagrajeni in objavljeni v najbolj brani slovenski potovalni e-reviji Potnik.si

Video turistični vodnik

Dolžina: 4.28 minut

Jezik: Angleščina

Za ogled na celotnem zaslonu kliknite na videu gumb [ ] skrajno desno spodaj.

Turistične destinacije in znamenitosti

 1. Santa Maria: Santa Maria je mesto na otoku Sal. V zadnjih dvajsetih letih je doživela pravi razcvet turstičnih objektov. Regija je znana tudi po antičnih solinah in v današnjih časih nudi čudovite plaže, katere so primerne za vse vodne športe.
 2. Mindelo: Mindelo je nastal ob širokom zalivu v bližini gore Cara, katera po svojih profilih spominja na človeški obraz. Na arhitecturo mesta je veliko vplival stil Angleških kolonizaterjev.
 3. Sal Rei: Sal Rei se nahaj na otoku Boavista, pred tem mestecem je otok ns katerem se nahaja trdnjava "Duque de Braganca" zgrajena je bila za obrambo pred gusarji.
 4. Ilha do Sal: Ilha do sal ali enostavno Sal (sol) je otok, kateri je bil tako poimenovan po odkritju in izkoriščanju kuhinjske soli.
 5. Praia: Praia je glavno mesto Kapverdskih otokov in se nahaja na otoku Santiago.

Skriti kotički

 • Kapverdski otoki v 7 dneh: Destinacija 1, Destinacija 2, Destinacija 3 ...

Odhod iz Kopra proti Milanu Malpensa s čarterskimi letom Airlines , po 6-urnem poletu - stroški / na osebo 500 evrov, smo na otoku Sal

Destinacija 1: Otok Sal Sal (2 dni): nočitev hotel "les Alizee" Zabaven hotel v središču mesta Santa Maria, vendar zelo malo vode (topla vode ni) - cca 50 € dvoposteljna soba.

Otok v veliki meri zaseden s strani italijanskih turističnih vasi, če imate malo časa ne ga izgubljat v teh turističnih resortih. Lepe plaže, zanimive soline kopalna sol "Pedra da Luz". Pa še kulinarični nasvet, obiščite: restavracija "el piscador" (Santa Maria) - churrascheria "dinamično" (Espargos).

Destinacija 2: otok Santiago

Santiago (3 dni): nočitev v domu Paul in Cristina 40 € dvoposteljna soba, poiščite jih na spletu in kontaktirajte preden kupite paket kakšne agencije(www.Caboverdetours.Com e-mail maggioni@cvtelecom.Cv telefon 00238 952305), so italijanskega rodu in živijo v čudovitem stanovanje v mestu Praia. na voljo imajo nekaj sob katere oddajajo. Na ta način boste imeli svojega svetovalca, pomoč in rezervacije na kraju samem. Obiščite trge in plaže Praia, čez otok se odpravite z najetim avtom (terencem) po Assomada in dosegli boste Tarrafal (70 km v dveh do treh urah) in nazaj v Praijo se lahko vrnete po zeleni severovzhodni obali. Kulinarični nasvet tukaj je: restavracija "Stena" in restavracijo "Donna Filomena" (Praia) - restavracija "Tata" (Tarrafal). Santiago je otok po svoje "popolna" in precej otoka je tako rečeno še neokrnjenega, divjega, kar je idealno za razumevanje obsega človeških in naravnih čudes arhipelaga.

Destinacija 3: Otok S. Vicente

(2 dni) - nočitev v hotelski restavraciji "Chez Loutcha" Mindelo - dvoposteljni sobi 50 € cca, diskretno udobje in veličastna afriška kuhinja v restavraciji. Najbolj znana plaža je Baia das Gatas in zberite nekaj školjk lupin vendar ne pozabite pravi "raj", je le nekaj kilometrov. Če se vračamo v k Mindelo, približno na sredini dolge ravnine, zavijemo desno proti vasi Salamanca, prispele ste na plažo in ... sanjate.

Aktivnosti

Če gledamo iz vidika klasičnega turizma, sta Sal in Boavista destinacija za vas. Tu boste našli večino vasi in all-inclusive resorte za potovanja,kakor tudi stanovanja za najem, če želite potovati sami. Poleg klasičnih dejavnosti, povezanih z morskim življenjem, v Sal-u svetujemo, da obiščete kopališče v starih solinah. Medtem ko je Boavista vredno si ogledati barvito središče Rabil.

Tisti, kateri prisegate na avanturo, pa bi vam svetovali ostale otoke (razen Luzia, ki je še vedno nenaseljen), kot so Santiago, kateri lahko ponudi enostavnejše strukture, Sao Vicente in Santo Antao, kjer so hoteli, ki prav teh letih nastajajo.

Na nekaterih delih obale so izjemne možnosti za kite surfing in wind surfing (konstanten veter in valovi). Na preostalih otokih je veliko možnosti za sprehode, trekinge, ribolov (big game fishing). Na otoku Sal soline, so predvsem drobno peščene plaže in ne smemo pozabiti, da je tukaj pravi raj za potapljače.

Koristne informacije

Glavno mesto: Praia

Valuta: Cape Verdean escudo (CVE))

Število prebivalcev:

- ocena julij 2006: 420.979 (165.)
- štetje 2005:   507.000

vozijo po: Desni

Tel. koda države:+238

Časovni pas: UTC -1

Uradni jezik: Portugalščina

Domena: .cv

Velikost države: 4.033km²otoki Več podatkov na Wikipedia.si

Zemljevidi in geografija

Zemljevid

Zemljevid Kapverdskih otokov Kapverdski otoki

Dinamični zemljevidi

Regije

Kapverdski otoki si sestavljeni je država katera je sestavljena iz 10 glavnih otokov in okoli 8 manjših otočkov.
Glavni otoki (v gledani smeri urinega kazalca če začnemo iz severozahoda)so:
Santo Antão
 Kraji:Riberia Grande, Porto Nuovo...
 Idealna za pohodnike, je drugi največji otok Kapverdskih otokov. Najvišja točka je Topo de Coroa, 1979 m.

 São Vicente
 Kraji:Mindelo
 Mesto Mindelo je kulturna prestolnica Kapverdskih otokov.
 Santa Luzia Ta otok je nenaseljen, vendar je primeren za enodnevne izlete iz Sao Vincente
 São Nicolau
 Kraji:Vili Da Ribeira Brava, Campo...
 Velik del prebivalstva živi na podeželju. Letališče Preguiça se nahaja na jugu med mestoma Vili Da Ribeira Brava in Campo
 Sal
 Kraji:Santa Maria, Espargos
 Ima odlične plaže, idealen za vodne športe. Ima veliko turističnih resorjev in privatnih nastanitev.
Boa Vista
 Kraji:Sal Rei
 Ima prečudovite plaže in kristalno čisto vodo. Po mnenju večine najlepše plaže na Kapverdskih otokih (55 kilometrov bele peščene plaže)
Maio
 Kraji:Vila do Maio
 Na tem otoku je letališče in pristanišče.
Santiago
 Kraji:PraiaMosteiros...
Prvi otok kateri je bil naseljen na Kapverdskih otokih. Tukaj živi večina prebivalstva te države, glavno mesto otoka in države je Praia.
Fogo
 Kraji:Sao Filipe, Pedra Badejo
 Znan je po vulkano Fogo kateri je nazadnje bil aktiven leta 1995. Na tem otoku je stoji naravni park Fogo. Monte Fogo je najvišja točka tega   arhipelaga. (Pico do Fogo 2829 m)
Brava
 Kraji:Vila Nova Sintra
 Majhen otok dostopen samo z ladjo in je odličen kraj za pobeg od vsega.

Lastnosti pokrajine

Ta skupina otokov se nahaja v Atlantskem oceanu, približno 570 kilometrov (350 milj) od obale zahodne Afrike, v bližini Senegala, Gambije in Mavretanije, in je del ekološko regijo Makaroneziji. Ležijo med zemljepisne širine 14 ° in 18 ° N in na zemljepisni dolžini 22 ° in 26 ° Z.

Država je v obliki polkroga skupek desetih otokov od katerih je devet naseljenih in osem manjših otočkov, kateri skupaj predstavljajo površino 4033 km ².

Otoki prostorsko razdeljeni v dve skupini glede na smeri vetrov:

Nad vetrske otoke (Windwardski otoki) so: Santo Antao, São Vicente, Santa Luzia, São Nicolau, Sal, Boa Vista in

Pod vetrske oziroma zavetrne otoke (leeward): Maio, Santiago, Fogo, Brava

Največji otok, po velikosti in številu prebivalcev je Santiago, kateri je najbolj poseljen, Praia je glavno mesto države.

Vreme in klima

Podnebje je suho in tropsko, povprečna temperatura na otokih je 25 stopinj in količina padavin je zelo majhna. V nekaterih obdobjih leta (januar-junij),se veter dvigne in ustvarja valove, kateri privabljajo deskarje z vsega sveta.

http://www.wunderground.com/cgi-bin/findweather/hdfForecast?query=cape+verde&searchType=WEATHER&print=1Kapverdski otoki Vremenska napoved in vreme v preteklih letih]

Najbolj primeren čas za obisk

Podnebje je subtropsko. Temperature se gibljejo od 22 °, pa do maksimalno 28 °. Tukaj je vedno tako vroče, vendar so letni časi so razdeljene na dva dela:

Suha sezona katera zajema obdobje od novembra do julija in vlažna sezona, katera zajema obdobje med avgustom in oktobrom

Priporočljiv obisk Kapverdskih otokov je v suhi sezoni.

Zgodovina

Pred prihodom Evropejcev so bili ti otoki nenaseljeni. Leta 1462, so Portugalski naseljenci prišli na Santiago in ustanovili naselje katero so poimenovali Ribeira Grande (zdaj se to isto mesto imenuje Cidade Velha, mesto Ribeira Grande na otoku Santo Antao je čisto druga lokacija). Ribeira Grande je bila prva stalna evropska naselitev v subtropskem pasu. Med 1400 in 1700 so služile kot oporišče za ladje, katere so se ukvarjale s trgovino s sužnji in drugih vrst trgovskih dejavnosti med Evropo in Ameriko. Po tem so Kapverdski otoki ostali pozabljeni stoletja. Šele v zadnjih letih, mednarodni turizem in njegovo nenehno iskanje novih neokrnjenih destinacij , je ponovno obudil to zemljepisno širino.

Hrana

Kot se za morsko državo spodobi je njihova gastronomija bogata z morskimi jedi na raznolike načine. Njihova najbolj znana jed je Cachupa in piri piri. Za ljubitelje morske kuhinje je verjetno zanimiv podatek, da so jastogi izjemoma po ceni. Prehrana temelji predvsem na ribah in osnovnih živil, kot so koruza in riž. Krompir, čebula, paradižnik, manioke, zelje, ohrovt, fižol in suhe. Sadje: kot so banane in papaje so na voljo skozi vse leto, drugi, kot so mango in avokado, medtem bolj sezonski. Priljubljena jed na Kapverdskih otokih je Cachupa, počasi kuhan golaž koruze (Hominy), fižol in ribe ali meso. Skupno predjed je pastelno, kar je lupina napolnjena z ribami ali mesom, ki se potem speče.

Pijača

Pivo je eden izmed najbolj kozumiranih pijač na Kapverdskih otokih, skupaj z napitki iz tropskih sadežev. Seveda ne manjka alkoholnih pijač med katerimi je punch med najbolj priljubljenimi. Poleg naštetega ne manjka ostalih Afriških pijač.

Nakupovanje

Najboljša lokacija za nakupovanje na Kapverdskih otokih je, Santa Marija na Ilha do Sal. Santa Maria je najbolj turistično mesto, tukaj boste našli veliko stvari za nakup. Tu obstaja veliko trgovin in odprtih trgov. Kaj kupiti: Umetniška obrt na Kapverdskih otokih, je zelo lahko najti kvačkani predmete, kot so prti, prtički in pregrinjala, pa tudi slik, batik slike, slamnikov in predmete kateri so narejeni iz školjkami in kamnov, kot so ogrlice. Glina in kokos Kapverdskih otoki so del obrti, obiskovalci lahko najedejo kokosove lupine, vklesanih pri lokalnih obrtnikih in drugi glinenih predmetov. Umetnost iz Senegala je prisotna na vsakem otoku arhipelaga in z lahkoto boste našli skulpture, maske in predmete iz lesa iz Senegala odprti trg je poln lesene rezbarije, slike, afriške maske, batiks, bongos in ogrlice, zapestnice ...

Veliko stvari vam bodo poskušali prodati kar na plaži in seveda barantanje je del nakupovalno prodajnega procesa.

Gospodarstvo in ekonomija

Gospodarstvo Kapverdskih otokov je usmerjena v storitve, s trgovino, prometom in javnih služb, ki predstavlja več kot 70% BDP. Čeprav skoraj 35% prebivalstva živi na podeželju in se ukvarja z kmetijstvom in ribištvom a je njihov doprinos le okoli 9 % BDP. Proizvodnja električne energije predstavlja večino preostanka. Ribe in školjke ter ostalih morskih sadežev je veliko in majhne količine tega tudi izvozijo. Kapverdski otoki imajo hladilne in zamrzovalne objekte in obrate za predelavo rib v Mindelo, Praia, in na Sal-u. Izseljenci Kapverdskih otokov prispevajo znesek, ocenjen na približno 20% BDP na domače gospodarstvo prek nakazil. Kljub temu imajo malo naravnih virov in je velik del pokrajine puščava, se država ponaša z enim najvišjih življenjskih standardov na tem območju, kateri je pritegnil na tisoče priseljencev različnih narodnosti. V zadnjih letih so se povečali vložki v turizem. Veliki hoteli so bili zgrajeni po vsej državi v prizadevanju za spodbujanje turizma. Zlasti na otokih Boa Vista in Sal.

Kultura

Kulturni vzorci so podobne tistim iz podeželja na Portugalskem. Nogomet (Futebol) igre in cerkvene dejavnosti so značilni viri socialne interakcije in zabave. Kapverdska glasba je pod vplivom portugalskih, karibske in brazilskih ritmov. Najpomembnejšega narodno zabavna je Morna, melanholijo in lirična oblika pesemI. Najbolj priljubljena zvrst glasbe je po Morna in coladeira je Funanà in batuque glasba. Med najbolj znana svetovna imena Kapverdska otokov, so pevci kot: Ildo Lobo, Nelson Freitas in Cesaria Évora Katerih so pesmi postale zaščitni znak države in njene kulture. Prav tako so dobro znani umetniki, katerih starši so rojeni na Kapverdskihk, ki so se odlikoval na mednarodni glasbeni sceni. Med temi umetniki so jazz pianist Horace Silver, Duke Ellington in saksofonisti Paul Gonsalves, Teófilo Chantre, Paul Pena, bratje Tavares in pevka Lura.

Jezik

Uradni jezik je Portugalščina. Priznani regionalni jeziki je kapverdska kreolščina. Portugalščina se uporablja za pravne zadeve, v medijih, v javnih uradih, v cerkvah in šolah. Po drugi strani pa je pogovorni jezik Kreolščina (Creole). Ta jezik govorijo na ulicah in je tudi jezik glasbe in poezije. Kreolščina Kapverdskih otokov, je uvrščen kot eden izmed najstarejših afriško-evropsko Kreolskih jezikov.

Izobraževanje

Izobraževalni sistem Kapverdskih otokov je podoben portugalskemu sistemu, v zadnjih letih so lokalne univerze sprejele ameriški izobraževalni sistem; na primer, vseh 10 obstoječih univerz v državi, nudijo programe za 4-letni univerzitetni program diplome. Kapverdski otoki so drugi najboljši izobraževalni sistem v Afriki, takoj po Južni Afriki. Osnovnošolsko izobraževanje na Kapverdski otokih je obvezno in brezplačno za otroke v starosti med 6 in 14 let. V letu 2011 je neto stopnja vključenosti za osnovno šolo, 85%. Približno 90% celotnega prebivalstva, starejšega od 15 let, je pismen, in približno 25% prebivalstva ima univerzitetno izobrazbo; 250 diplomantov ima doktorske diplome na različnih akademskih področjih. Učbeniki so bili na voljo za 90% šolskih otrok. Čeprav ima večina otrok dostop do izobraževanja, nekateri problemi ostajajo. Na primer, ni dovolj šolskih potrebščin, primanjkuje sredstev za kosila in knjige.

Delo

Glede na to, da so v zadnjih letih vložki v turizem ogromni posledično je povpraševanje prav v tem sektorju največje. Iščejo kandidate z mednarodnimi izkušnjami in jih vabijo v njihove turistične resorje. Iščejo pa od inštruktorjev potapljačev pa do pilotov letal, pa vse do odličnih kuharjev. Če, obvladate Angleščino ali še bolje, če ste učitelj Angleščine po vsej verjetnosti boste bili precej olajšani pri iskanju zaposlitve. Dobri portali za iskanje zaposlitve so Go Abroad in Linkedin. Veliko izseljencev katerih se je zaposlilo v tujini se sedaj vračajo domov in izkoriščajo znanja pridobljena v tujini.

Varnost

Zelenortski otoki so varna država brez terorističnih organizacij. Človekove pravice so priznane tako kot v Evropi. Kljub temu pa popotniška previdnost ni odveč, saj manjše tatvine prevladujejo v večjih mestih in na zelo pogosto pojavljajo na plažah od začetka turizma. Še posebej, morate biti previdni pri Praia na Santiagu, predvsem ponoči. Drugo mesto katero je potrebno nekaj previdnosti je Mindelo na Sao Vicente. Žalostno je da so otroci iz ulic najeti, da kradejo in se pojavljajo občasni ropi (večinoma ponoči). Ob obisku zgoraj omenjenih lokacijah, ne pokazati svoje imetje. Priporočljivo je puščanje potnih listov in večjih količin denarja v hotelskem sefu.

Zdravje

Zdravstveno stanje je veliko bolj razvito, kot v regijah, ki se nahajajo na afriški celini. Vendar je dostopnost zdravstvenega varstva še vedno omejena. Objekti so opremljeni za nudenje zdravstvenih storitev so le na glavnih otokov (Santiago, Sao Vicente), medtem ko ostalih otokih delujejo le strukture prve pomoči za ambulantno zdravljenje. Zaradi zdravstvenih težav, določene velikosti je priporočljivo, takojšnja vrnitev. Priporočljivo je, da se lahko poleg zdravstvenega zavarovalnega kritja zdravstvenih stroškov morda vključi tudi stroške urgentne vrnitve z letalom. Izbruhi malarije so možne v mesecih od julija do decembra. Obvezno je cepljenje proti rumeni mrzlici, če pridete ali potujete skozi okužena območja iz zaradi preprečitve pandemije. Priporočljivo je, pitje le ustekleničene vode in izogibanje zaužitja surove zelenjave, posebej na območjih katera so izolirana od turističnih središč.

Telekomunikacije

Telefoniranje iz Kapverdskih otokov ni poceni. Monopol telefonskega podjetja v državni lasti se je končal v začetku leta 2007, tako da se dejansko pričakuje liberalizacija telefonskega trga. Od leta 2008, nekdanji monopolist CVTelecom podjetje ima konkurenta v komunikacijskem sektorju mobilne imenovano Tmais.

Telefon

Telefonski klici iz Kapverdskih otokih niso poceni. Tam se sedaj splača uporabljati javni telefonskih govorilnice kjer se jih najde v vsakem mestu. Telefonske kartice lahko kupite na poštah, recepcijah večjih hotelov, v nekaterih restavracij in malih trgovinah za 275 ali 750 escudov. Priporočljiv je nakup kartice za 750 escudov, saj telefonski klic v Evropo stane približno 300 escudov na minuto. Klicannje iz mobilnih telefonov, se je treba izogibati, če je le možno. Čeprav so prisotna mobilna kot so: E-Plus, D1, O2 in Vodafone, so stroški gostovanja so zelo visoki - tudi, če klice samo sprejemamo.

Internet

Na Kapverdskih otokih so sprejeli tudi internet zdavnaj. Rezultat tega pa je, da obstaja internet in internetne kavarne, ki se lahko uporabljajo po razumnih cenah v vseh večjih mestih: Na Sal (Santa Maria, Esparagos), Boa Vista (Sal Rei), Santiago (Praia), Fogo (São Felipe) São Vicente (Mindelo) in Santo Antao (Ribeira Grande, Paul in Ponta do Sol). Priporočamo uporabo internetnega programa Skype, zlasti pri mednarodnih klicih, zaradi visokih stroškov telefonskih klicev.

Pošta

Pošte je mogoče najti v večjih mestih na vseh otokih. Klice lahko opravite tudi z pošt, vendar za minimalno ceno treh minut tako, da pride na zajetne višini okoli 2 € na minuto. Ure poslovalnice so podobne tistim v Evropi: ob delavnikih od 8:00-12:00 in od 14:30-5: 30 ure, dobavni rok razglednic za Evropo je okoli 14 dni

Spoštujte običaje

Kapverdska kultura je edinstvena mešanica evropskih in afriških elementov. Nacionalna identiteta je precej razdrobljena, predvsem zaradi geografske delitve po otokih. Severni otoki, ali (Nad veterni otoki) opredeljeni s Portugalskimi kolonizatorji, ker južni otoki (zavetrni toki) predvsem otok Santiago imajo tesnejše kulturne afinitete z Afriko. Kapverdski prebivalci so ponosni na svojo lastno kulturo katera je precej barvita.

Prihod na destinacijo

Zahteve za vstop

Konzularna zaščita: Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko konzularno predstavništvo katerekoli članice Evropske unije.

Varnost potovanj: Ni podatkov o varnostnih razlogih zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost.

Vsi obiskovalci, ki vstopajo na Kapverdske otoke potrebujejo vizum (strošek: 40 €) in potni list veljaven vsaj še 6 mesecev po datumov prihoda na otoke. Kot Evropski ali Britanskega državljan, si lahko pridobite vizum na veleposlaništvu ali konzulatu v vaši državi pred prihodom ali ob prihodu na enem od štirih od mednarodnih letališč (Sal, Boa Vista, Sao Vicente in Santiago). Če, naredite vizum na letališču je Veljaven le za štiri tedne. Vizum pridobljen pri vašem veleposlaništvu vam omogoča, da ostanete 90 dni. V državo morate vstopiti v roku 180 dni po tem, ko je bil Vizum izdan. Prijavni obrazci lahko pošljete preko interneta, telefaksu ali elektronske pošte in so na voljo na spletni strani veleposlaništva Kapverdskih otokov.

Z letalom

V tej državi obstajajo štiri mednarodna letališča in sicer na otokih: Sal, Santiago, Boa Vista, Sao Vicente. Možnost prihoda je tako omogočena potnikom iz vseh destinacij sveta. Če navedemo kot primer: iz Španije, let preko Seville, Maroka, Kanarskih otokov do otoka Sal, ki leži na zahodni obali Afrike približno 500 km v Atlantskem oceanu traja približno 5,5 ur

Z ladjo

Pristanišča Mindelo na Sao Vicente je glavno pristanišče za križarke. Glede na številke Enapor, se za leto 2014 se pričakuje v pristaniščih Kapverdskih otokov pristanek 165 križark, devet več kot lani, v skupnem znesku 76.250 potnikov. Večina potniških ladij (61) se pričakuje, da pristane v pristanišču Porto Grande, Mindelo. Pristanišče Praia naj bi tem številkam prispevala 42 križark.

Transport po destinaciji

Letalo

Večina prometa med otoki se opravi z letalom. Obstajajo redne linije do in iz večjih otokov (Santiago, Sal in São Vicente), z manj pogoste leti na druge otoke

Vlak

Želežniških povezav ni

Avto

Najboljši ogled otoka je v lastni režiji z najemom kaakšnega terenskega vozila. Cena najema je od 50€ do 65€ na dan (za 24 ur). Točenje za 15€ bi moralo zadostovati za ogled vseh zanimivosti. Z rezervacijami načeloma ni težav.

Avtobus

Ne obstajajo redne avtobusne povezave. Na otokih so majhni avtobusi na vseh mestih in vasicah. Nimajo rednih urnikov ponavadi odpeljejo, ko so sedeži popolnjeni.

Taxi

Taksiji so na voljo na večini otokov, največ ponudbe je na letališčih in v pristaniščih, ker tako izpolnjujejo dohodne trajektne storitve. Naprimer pot iz letališča do Sante Marie traja 15 minut in stane 10€ po osebi. Lahko bi rekli, da so cene primerljive z našimi taxi prevozi.

Ladja

Veliko trajektov delujejo med otoki z veliko nižjimi cenami od letalskih prevoznikov. Ta ponudba je v rokah različnih neodvisnih ladjarskih družb zato njihovi pogoji in plovba precej razlikujejo. Urniki služb so samo približni in zamude ali odpovedi storitev so zelo pogosti. Potovalni pogoji so zelo slabi zaradi velike natrpanosti, zato je priporočljivo, da vnaprej rezervirate kabino za vse. V zimskem času so nekateri deli plovbe zelo grobi, zato to vrsto prevoza razen za krajša potovanja odsvetujemo.

Spanje in namestitev

V zadnjih letih je veliko naložb bilo narejenih v nastanitvene infrastrukture. Trenutno ima država 222 turističnih objektov, vključno s hoteli, penzioni, rezidencami. Skupna vsota nastanitvenih kapacitet je zaokrožena med 9.058 in 15.995 enot.

Hoteli

Veliko hotelov je bilo zgrajenih vsej državi v prizadevanju za spodbujanje turizma. Zlasti na otokih Boa Vista (Club Hotel Riu Karamboa (750 sob)) in Sal (Club Hotel Riu Funana / Garopa (1.000 sob) - Največji hotel v zahodni Afriki). Ponudba namestitev je zelo pestra, saj se začne od enostavnih nastanitev in se vzpenja vse do kategorij za najbolj petične obiskovalce.

Apartmaji

Ponudba apartmajev je namenjena predvsem tistim, kateri radi potujejo v lastni režiji. Tudi v tem segmentu je ponudba zelo raznolika in ponuja širok spekter izbire.

Kampiranje

Ni urejenih kampov

Nadredna destinacija