Južna Koreja

Iz wiki.potnik.si

Skoči na: navigacija, iskanje

Republika Koreja ali neformalno Južna Koreja - država v vzhodni Aziji, na jugu Korejskega polotoka, s prestolnico Seul. Ime - Koreja izhaja iz Goryeo, dinastije, ki je vladala v srednjem veku. Republika Koreja (Južna Koreja) meji na severu s Severno Korejo čezmorske meje so s Kitajsko na zahodu in na vzhodu z Japonsko. Južna Koreja ima pretežno gorat teren v severnem pasu. Južna Koreja ima približno 50 milijonov prebivalcev v državi.

Fotogalerija znamenitosti

Pomoč:Nalaganje slik


Potopisi

+ Dodaj svoj potopis

Najboljši potopisi bodo nagrajeni in objavljeni v najbolj brani slovenski potovalni e-reviji Potnik.si

Video turistični vodnik

Dolžina: 51:35 minut

Jezik: Angleščina

Za ogled na celotnem zaslonu kliknite na videu gumb [ ] skrajno desno spodaj.

Turistične destinacije in znamenitosti

 1. Seul: je glavno in zelo veliko mesto Juzne Koreji, s prebivalci vec kot 11.8 miljonov. Seul je dalec najvecje mesto Juzne Koreji in eden od financnih in kulturnih sredisc Vzhodne Azije. Fascinantna mesanica starodavnih tradicij in vrhunske digitalne tehnologije, neskoncne prodajalne s hvano na ulicah Seula in zivo nocno zivljenje, izredna arhetiktura in neskoncne vrste sivih vec stanovanjskih stavb. Seul je mesto kontrastov.
 2. Incheon: Incheon - mesto in pristanišče na Korejskem polotoku v Republiki Koreji. Incheon je tretje največje mesto glede na stevilo prebivalcev med mesti v Koreji, o Seulu in Busanu. Incheon je največje pristanišče na zahodni obali polotoka, kot tudi največje letališče v državi. V XXI stoletju, se je mesto spremenilo v mednarodno poslovno središče.
 3. Changdeokgung Palace/Palača Changdeokgung: Palača se nahaja v Seulu, zgrajena je bila leta 1405-1412 za cesarja Thedzona. Kompleks zavzema površino 58 hektarjev, in navdušuje s svojo arhitekturo. Palača Changdeokgung je prebivališče kraljevske družine in državne vlade vse do leta 1872. Palača Changdeokgung je na seznamu svetovne dediščine.
 4. Samostan Haeinsa : Se nahaja v mestu Daegu, kateri je bil ustanovljen leta 802 in velja za en najbolj pomembnih budističnih tempeljev v Koreji. Samostan je cerkev Chiang Phandzhon (Janggyeong Panjeon), to je dve ločene stavbe Sudarajeon na jugu in Beopbojeon na severu. Lesene stavbe, skoraj brez dekorativnih elementov, ki predstavljajo eno od glavnih odlagališč doktrinarnih budističnih templjev - "Tripitaka Koreana", ki ima najbolj popolno zbirko budističnih besedil, vgravirana na 80.000 lesenih ploščah v letih 1237-1248. Plošče so bili obdelane z posebno spojino za prepričevanje staranja. Stavbe tempelja bili zgrajeni na tak način, da se ustvarja najbolj učinkovito kroženje zraka v zaprtih prostorih. Točen datum gradnje stavb Janggyeong Panjeon je še vedno ne znan, je bil verjetno zgrajen leta 1488 in v svoji zgodovini še nikoli ni utpela posledic zaradi vojne ali požara. Samostan je na seznamu svetovne dediščine.
 5. Hwaseong Fortress/Grad Hwaseong: Znan tudi kot Diamantni Grad - grad Suwon, 30 kilometrov južno od Seula. Grad je bil zgrajen v letih 1794-1796 kraljem Jeonjo, kot grobnica za njegovega očeta. Grobnica je bila okrožena mogočnimi zidovi, skupna dolžina katerih je bila 5,52 km. Grad za vso svojo zgodovino doživel veliko uničevanja in je bil hudo poškodovan. Ne glede na obnovo, nekatere dele se ni dala obnoviti.
 6. Royal Tombs of the Joseon Dynasty/Kraljevski grobnice dinastije Joseon: Kraljevski grobnice dinastije Joseon - Spominski kompleks, ki sestavljen iz 40 grobnic, ki so bile zgrajeni v različnih obdobjih 1408-1966 na različnih lokacijah. Grobnice so zgradili v spomin na kraljevski osebnosti iz dinastije Joseon. Vsaka grobnica je bila zgrajena po Feng Shui načelih, kot pravilo fasada je obrnjena proti jugu, odzadi je zaščiten hribom in okrašena s kamenitimi kipi. Celoten kompleks je na seznamu svetovne deiščine.
 7. Seokguram Grotto and Bulguksa Temple: Pomemben budistični arhitekturni kompleks se nahaja v mestu Gyeongju. Seokguram tempelj je bil ustanovljen leta 742 v jami Thohamsan gore na nadmorski visini 750 metrov, s pogledom na morje Japonske. Tempelj vsebuje velik kip Bude, kateri sedi v položaju lotos. V bližini Seokguram Grotto v 774 leta, v dobi Silla izvira budistični kompleks tempeljev Bulguksa, kateri vključuje sedem stavb in so na seznamu nacionalnih bogastev Koreje.

Skriti kotički

Potovalni načrti

 • Ime države 7 dni: Destinacija 1, Destinacija 2, Destinacija 3 ...

Aktivnosti

 • Plaže v Južni Koreji

Zaradi svoje geografske lege je Koreja priznana za azijsko dinastijo za počitnice na plaži. Spodaj so najbolj zanimivi plaži v Južni Koreji.

 • Smučanje v Južni Koreji

Smučanje - zelo priljubljena aktivna zabava v Koreji. V gorah je več kot deset znanih smucišč, ki se nahajajo v bližini Seula. Smučarska sezona v državi traja od decembra do marca, vendar tudi čez poletje je na smučiščih gneča, ker tam tudi imajo golf igrišča in luna parke.

 • Zdravljenje v Južni Koreji

Koreja je znana po svojih termah, Vse skupaj je približno 70 zdravstvenih centrov in približno 100 tradicionalnih korejskih kopel kompleksov "chimchilban"

 • Potapljanje v Južni Koreji

Je najbolj razvit na otoku Jeju. Glavna potapljaška lokacija je soseska majhnih otokov ob južni obali otoka Jeju, ki se nahaja 15-20 minut vožnje z ladjo od mesta Seogwipo. Globina tukaj je od 40 do 70 m. Obalne vode Jeju so na stičišču Rumenega, Japonskega in Vzhodno-Kitajskega morjev, zaradi te kombinaciji tukaj je zelo bogata flora in fauna. Najboljša sezona za potaplanje je obdobje od junija do decembra. Temperatura vode je med počitnicami 24-26C, v nekaterih primerih se ogreje tudi do 28,8C, pozimi in jeseni med 19 in 23C. Januarja in februarja zaradi bolj hladnega vremena veliko potapljaških centrov zaprto. Poleg potapljanja v obalnih vodah Južnega otoka Jeju priljubljeno tudi snorklanje.

Koristne informacije

Glavno mesto: Seul

Valuta: KRW

Število prebivalcev: 48,846,823

Elektrika:

Tel. koda države: +82

Časovni pas: UTC +9

Telefon za njuno pomoč:

Domena: .si

Velikost države: 100,140km²


Koreja Več podatkov na Wikipedia.si

Zemljevidi in geografija

Zemljevid

Zemlejvid Južna Koreja Južna Koreja

Dinamični zemljevidi

Regije

 Ime regije 1
 Kraji:Kraj1, Kraj2...
 Kratek opis regije

 Ime regije 2
 Kraji:Kraj3, Kraj4...
 Kratek opis regije

Lastnosti pokrajine

Vreme in klima

Koreja Vremenska napoved in vreme v preteklih letih

Najbolj primeren čas za obisk

Zgodovina

Hrana

Na prvi pogled se morda zdi, da je riž najbolj pomembna stvar na mizi. Vendar to ni tako, kljub temu, da je riž vedno prisoten na mizi. Častno mesto zasedajo vse vrste zelenjave, nato so ribe in šele na to meso. Odlična dieta, katera potuje po Koreje, kje skoraj da ne vidimo debele ljudi. Vsi vitki in energične.

Pijača

Glede pijače, kot tradicija je zagotovo pitje čaja ali kave po končanem obroku. Glede alkohola v Koreji je dosti podobno Rusiji, za mizo se pije veliko. Alkoholni pijače v Koreji so predvem različne obdelave iz riža - riževo pivo "nonchzhu", riževo vino "makori" in tudi riževa vodka.

Nakupovanje

Gospodarstvo in ekonomija

Kultura

Jezik

Izobraževanje

Delo

Varnost

Zdravje

Telekomunikacije

Telefon

Internet

Pošta

Spoštujte običaje

Prihod na destinacijo

Zahteve za vstop

Z letalom

Z avtobusom

Z avtom

Z vlakom

Z ladjo

Transport po destinaciji

Po Južni Koreji lahko potujete z letalom, avtobusom, vlakom, lahko tudi najamete avto.

Letalo

Vsa vecja mesta v Južni Koreji so povezana z letalskimi prevozniki. V državi sta dve letalski druzbi - Korean Air in Asiana Airlines - povezujejo 14 mest v državi vkljucno s Seulom, Susanu, Jeju, Daegu, Gwangju, Wonju, Ulsan.

Vlak

V Južni Koreji je prav tako mogoče potovati z vlakom korejske železniške družbe. Železniško omrežje pokriva skoraj celotno državo.

Spanje in namestitev

Hoteli

Hostli

Kampiranje

Nadredna destinacija