Antalya

Iz wiki.potnik.si

Skoči na: navigacija, iskanje

Dobrodošli na Antalyi! Antalya privablja milijone ljudi s svojo čudovito naravo in bogato zgodovinsko dediščino. Kombinacija sonca, modrega morja ter gora prekritim z zelenjem… Zelo redko lahko srečamo tako raznoliko kombinacijo narave. Nastanitev in rekreacija na Antalyi je urejena v čudovito harmonijo, saj v mestu vsaka duša najde svoj mir zase. V današnjih časih je večina mnenja, da je to najhitreje rastoče mesto v Turčiji. Antalya turistom s celotnega sveta razkriva čare prečudovitih plaž in večno turško kulturo. Za najmlajše je tudi zelo dobro poskrbljeno, saj bodo ti največ navdušenja pokazali nad Beach Parko-om. Najbolj zanimiva atrakcija je dom delfinov, morskih levov in belih kitov. Tu morske živalice izvajajo različne trike, katere občinstvo sprejema z stoječimi ovacijami.

Fotogalerija znamenitosti

Pomoč:Nalaganje slik

Video turistični vodnik

Dolžina: 10 min


Za ogled na celotnem zaslonu kliknite na videu gumb [ ] skrajno desno spodaj.

Turistične destinacije in znamenitosti

1. Lara 2. Belek 3. Kemer 4. Olympos 5. Slapovi Mangavat 6. Slapovi Duden 7. Kaleici (Stara Antalya) 8. Jame Antalye 9. Aspendos 10. Stari Harbor 11. Slapovi Kursunlu 12. Clock Tower 13. Jama Karain 14. Perge 15. Saklikent


Glavne atrakcije

1. Go Aquapark 2. Ride a Horse 3. Go Shooping 4. Join Jeep Safari 5. Rafting in Antalya 6. Diving in Mediterranean 7. Visit Aspendos 8. Visit Kaleici 9. Visit Museums 10. Play Dolf in Antalya


 1. Lara: Znamenita peščena plaža Lara se razteza na več kilometrov. Začne se vzhodno od čeri Antalya, tik mimo Duden slap in vzhodno od slapa točka zemljišč Spodnja sega v zaliv Antalya. Na večini predelov plaže so zagotovljene komercialne storitve kot so senčniki, ležalniki, hrana in pijača, tuši in morda celo nekaj zabave. Do plaže Lara zlahka pridete z minibusom, ki je stalnica v prometu. Njegova relacija je vzdolž plaže, kjer ustavlja na vsakem postajališču. Počitnice na Lara plaži so sinonim za uživanje v pesku, soncu in kristalno čisti vodi, s pridihom luksuza s pestrim nočnim življenjem.
 2. Belek: Lahko bi ga opisali kot raj za turiste na obali Sredozemskega morja. Od Antalye je oddaljen približno 30 kilometrov. Območje je znano po veliki kapaciteti hotelov s štirimi in petimi zvezdicami. Lastniki ga imenujejo »Nov obraz« turškega turizma. Prav tako lahko tukaj nastanimo v zelo prestižnih vilah. Na razpolago so mnoga golf igrišča, fitnes centri, notranji in zunanji bazeni.
 3. Kemer: Privlačna vas, kjer zasledimo mešanico gozda, morja in gora. Idealno okolje za čudovit dopust. S ponudbo številnih restavracij, barov, kopališč s modro zastavo in s kapaciteto 180 jaht v marini, zadovolji želje marsikaterega petičneža.
 4. Olympos: Njegovo ime izvira iz gore Olympos. Zanimiv je, ne samo za svojih ruševin, ki so razdrobljeni in široko razpršena sredi gostega zelenja divje vinske trte, lovorjev dreves, cvetočih oleander, divje fige in borov, ampak zaradi arheoloških najdišč ter čudovito plažo, ki jo obdaja skalnata soteska.
 5. Slap Mangavat: Za ljubitelje narave, predstavlja ta slap kraj neprecenljivo doživetje, saj so tu lahko priča nepopisni naravni lepoti. Zelo priljubljena je plovba za ladjicami, po reki v katero se izliva slap. Denstinacija je zelo priljubljen kraj za piknike.
 6. Slapovi Duden: 10 kilometrov od mesta Antalya, zasledimo slap Duden.
 7. Kaleici (Stara Antalya): Opis znamenitosti 7
 8. Jame Antalye: Opis znamenitosti 8
 9. Aspendos: Opis znamenitosti 9
 10. Stari Harbor: Opis znamenitosti 10
 11. Slapovi Kursunlu: Opis znamenitosti 11
 12. Clock Tower: Opis znamenitosti 12
 13. Jama Karain: Opis znamenitosti 13
 14. Perge: Opis znamenitosti 14
 15. Saklikent: Opis znamenitosti 15

Muzeji

Antalya ima številne muzeje, da obiščete tudi. Če boste obiskali samo enega, čeprav, se prepričajte, da je Antalya muzej, saj je to odlična arheološki muzej je vredno svojega časa.

 1. Antalya Museum
 2. Termessos
 3. Side Museum
 4. Monilya Dugun Sarayi

Parki

 1. Atatürk Park

Skriti kotički

Izleti v okolici destinacije

Aktivnosti

Zemljevidi in geografija

Zemljevid

Zemljevid Antalye

Dinamični zemljevidi

Območja

Vreme in klima

Kdaj obiskati

Zgodovina

Hrana

Pijača

Nakupovanje

Kultura

Festivali in dogodki

Izobraževanje

Varnost

Koristne turistične informacije

Več podatkov na Wikipedia.si

Telekomunikacije

Telefonske in mobilne storitve

Internet

Prihod na destinacijo

<!—Z letalom, avtobusi, vlak-->

Z letalom

<!—Antalya Airport -->

Z avtobusom

Z avtom

Z vlakom

Z ladjo

Transport po destinaciji

Javni transport

Avto

Taxi

Kolo

Nenavadni načini transporta

Spanje in namestitev

Hoteli

Hostli

Kampiranje

Nadredna destinacija

 Informacije o državi: Turčija